Çok pahalı bir model olmasın.Ne kadar ucuz olursa o kadar iyi. Kule tipi yeter mi sizce? Sıvı önerirsenizde 240mm yeteceğini düşünüyorum. OC yapılmayacak.
Teşekkürler Şimdiden.
İşlemci fan ayarı yapabilirsiniz bios'tan.
Bir program ile fan hızlarına bakın. 50derecede % kaçta dönüyor. 70 derece olunca % kaçta dönüyor.
Mesela 50 iken %40 ve 70 iken %70 ise. Biostaki ayardan 50 derece olunca fan hızını % 55 olacak şekilde ayarlayın.
Bu şekilde fan hızları arasındaki...
https://www.akakce.com/islemci-sogutucu/en-ucuz-snowman-m200-fiyati,830123440.html?ref=514&gclid=Cj0KCQiAy4eNBhCaARIsAFDVtI3lpyNGEGxs4CR1q8Nx49grL4QiCArNvvMkRoI1_PeC4JgM4OYZdPMaAlheEALw_wcB
Buna bakabilirsiniz.
AM4 uyumlu mu bilmiyorum.
Demekki voltaj az geliyor. İşlemcinin oc potansiyeli benimki gibi çok düşük demekki. Bence fazla zorlamayın ya da işi iyice öğrenip ince ayar yapmayı deneyin.
Galiba oc işini pek bilmiyorsunuz. Bu yüzden bence birinden bilgi almadan önce oc yapmayı denemeyin. 1.5v fazla bir değer 4.2 ghz için ve anakarta da fazla gelebilir. dikkat edin işlemciyi falan yakmayın.
İşlemcilerimiz aynı ben 1.3v 4ghz sabit kullanıyorum. Daha az voltajı kabul etmiyor.
Ryzen master ile deniyordum zaten sonra biostan denedim.
En az 1.3 ile 4ghz kabul ediyor. Benim silikonum aşırı kötüymüş galiba.
Zaten bende şans olsa...
1621782005
Voltaj dram voltaj ile ayarlanıyor demi?
Dram voltaj 1.35v idi ben 1.3 yaptım. Doğru olan yeri değiştirmişim demi?
@RevDeisDou