Arama sonuçları: *

1. N

yurtdışından gelen amcamdan ne isteyebilirim

imei atilabilen telefon iste ikinciel bana verirsin parasiyla
  2. N

23 yaşına kadar sevgilimin olmaması normal mi?

endişelenecek bir şey yok. kızlar erken yaşlarda gezme tozma peşindedir yaşları ilerledikçe 26-28-30 yaşlarında falan koca arıyorlar bu yaşlarda erkeklerden gelen teklifleri itinayla değerlendiriyorlar özelliklede davranışların iyiyse tamamdır aranan kişisin onlar için.(tuzağa düşme iyi karar...
  3. N

Hz. Muhammed'in peygamberlik iddiası doğru mudur?

hafifce dövün değil tam çevirisi dövündür islamı güzellemek için diyanet o şekilde çevirmiştir. araştırdım evli birinin zina cezası zaten recmdir hadislere bakılınca uygulanmıştırda . evlilik hukukundan bahsediyor başka bir şey peygamberin mal isteyen kadınları vardı sanırım o yüzden söylenmiş...
  4. N

diamond tema değil sadece ben araştıran biriyim körü körüne bir kanal söylüyor diye inanacak değilim. hadislerede baktım . din ve mitoloji , turan dursun üniversitesi kanallarına da baktım. ayetlere de baktım. her şeyi araştırmayı seven biriyim tek kanala güvenmem tarafsız okudum hadisleri...
  5. N

hüd 64. ayette bir kısa anlatılır deve salınmıştır ve karışılmaması gerektiği söylenir. araplarda şöyle bir gelenek vardır deve 10 yavru falan doğurursa sokağa salınır peygamber başka bir ayetle develeri sokağa salanları eleştirmiştir. maide 103 peygambere vahiy gelir ama peygamber gibi bir...
  6. N

kuranda muhammed için ümmi geçer ve anlamı saptırılarak okuma yazma bilmedeği rivayeti dolaşır. kuranın tk harfi bile değişmemiştir söylentisi gibi (mushaflar yazarsan çıkar). o konuya gelecek olursak eski dönemde yazıtlarda yazan bir durum ilber ortaylı bile çok eski dönemden bilindiğini...
  7. N

haklısın akıl çoğu kişiye verilmiş bir şey herkes araştırmalı bence anne babadan öğrenilen yarım yamalak bilgilerle müslümanım demek bile doğru değil bence. herşeyden önce insan okumalı ama anlayarak okumalı yoksa arapça kuran okumak gibi olur okuduğundan bir halt anlamazsın ölene kadar
  8. N

sence bu durum mantıklı mı neye göre araştırmamız lazım allah tüm dünyada yaşanlara bir din gönderiyor ama biz anlamak için zibilyon tane hadis ve araştırmaya giriyoruz sence bu durum mantıklı mıdır? ek olarak açıklayıcı bir şekilde indirdik diyor bir diğer kuran mushafında indirdim diyor...
  9. N

araştırma yaptığımda ayet + hadis bakıyorum aslında ve kaynaklarıyla dini anlatan youtube kanallarına bakıyorum tamamen kaynaklı (din ve mitoloji, turan dursun üniversitesi) kaynaklarıyla bilgi veriyor bende hadisleri doğrulamak için googleden bakıyorum ve gerçekten doğru. kuranda konuşan...
  10. N

bir müslümanı neden seviyorsun peki çocuklara tecavüz eden hocalar haberlere çıkmadı mı ? asıl olan insanlık değil midir yoksa müslümanım deyip her haltı yiyenleri mi seviyorsun sayıyorsun. her insan hata yapabilir ama insan olduğu için sevilmeli biri din için değil
  11. N

insanlar körü körüne inanmasınlar istiyorum araştırsınlar geçmişi okusunlar cahil bir kafayla ilerlenemez. ha yanlış olduğum konularda olabilir arkadaşlar aydınlatsınlar ben her türlü yoruma açık olan biriyim yanlışım varsa düzeltirim. aileden öğrenilen bilgilerle kimse kendi inandığını bile...
  12. N

allah merhametli mi cevap kısmen olabilir en fazla evet olamaz. bu kadar çocuk ölümünü görüp bu kadar haksızlığı görüp öylece izleyebiliyorsa bu onun psikolojisini yok ettiğini yani ölüm ona basit bir şey gibi geldiğini gösterir ek olarak dünyada olan tüm kötülüklerden aslında tanrının da suç...
  13. N

çünkü hiç biri kuranı tam olarak okumamış okusa bile anlamazlar hadislri de okumaları lazım. kafa yormadan aileden gelen bilgileri doğru kabul ediyorlar halbuki biraz akıl yorsalar ayetler sadece araplara hitap ettiğini görürler bu devre hitap eden ayet çok az samanda iğne çöpü bulup ayetleri...
  14. N

kişi iyi biriyse evet iyi davranmalı , kaynak ayet + hadislerdir tarafsız bakınca insan yazması olduğu gayet belli. hz muhammed cinsel ilişki yapanları zina olarak sayıp taşlıyarak öldürtüyor hadiste vardır oku istersen ama bir köyü basıyor erkekleri öldürüp kızı caiye alıp sex yapıyor bu...
  15. N

tarihi kaynaklar var hadis ilimcileri bile yaptığı savaşları falan yazmış ispatlanabilir bir gerçek. inanmak ayrı meseledir kişi ota da tapabilir moka da o ayrı mesele tabi. peygamber olmadığı ayetleri okuyarak bile anlaşılabilen bir şey aslında ben o dönem yaşamış olsam biri gelip allah en...
  16. N

bir bilgin varsa aydınlatır mısın ? hadis ve kuran okuyup bitirdin mi ? konu hakkındaki bilgin nedir
  17. N

biraz baktım yazılanlara bir de youtubede hz muhammed'in peygamberlik yaptığı yılları anlatan tarih kanallarına baktım (din ve mitoloji, turan dursun üniversitesi, dimond tema ek olarak hadis ve ayetler de baktım iyice araştırdım). araştırdıktan sonra kafam karıştı. kuranda çok fazla çelişki...
  18. N

Babam pc almayı erteliyor ne yapllıyım?

okumaya üşendim başını okudum yetti. parasi yoktur belki malum bir bilgisayar fiyati suan 20k en kotuleri bile 7.5k
  19. N

rize, adana ve erzurum ortadan kalkarsa türkiye iyi bir yer olur mu?

türkiye'yi daha güzel bir yer haline getirmek için bu üc yerdeki insanlar düzeltilse veya ortadan kaldırsak türkiye daha iyi bir yer olur mu sizce ? eklenmesini düşündüğünüz şehir var mı?
Top Bottom