Bilgisayarın en pahalı ve en önemli parçalarından birisi ekran kartıdır. Güncel her ekran kartını güncel popüler her anakarta takarsın ama işlemcilerde anakartlarda öyle olmuyor
Genel olarak evet ama şu tarz şeylerde olabiliyor mesela kasa boyutları itibariyle anakartı desteklemiyor veya anakart alıyor ssd slotu yok m2 ssd alıyor gibi gibi
O anakart ile işlemciyi kullanamazsın birbiriyle uyumsuz anakartın amd işlemcin ise intel, ekran kartına gelecek olursak çok kötü haberin olsun. Bu sistemi bu haliyle alma
Windows 10 kullanıyorum Windows 11 e geçmeye üşeniyorum bu sene sonuna doğru geçerim herhalde windows 11 de bir takım sorunlarla karşılaşman mümkün ama ben şimdi 10 a geçeyim 1 sene sonra değiştiririm üşenmem dersen windows 10 a geç.
İkisi uyumlu ama render yapacaksan r7 3700x alman mantıklı ama oyun için alıyorsan r5 5600x seç işlemciyi anakart ise b450 veya b550 bir anakart alabilirsin. Bütçe varsa B550 Tomahawk öneririm yoksa B550 mortar veya A-pro da alabilirsin.
O kasa bildiğim kadariyla önü mesh değil çok küçük hava yerleri olması lazım onu değiştirmeni öneririm. İslemcin 1600 AF olan mı düz 1600 mü af alabiliyorsan almışken af al. Ram modelleri hakkında bir bilgim yok. Uyum sorunu yaşamazsın.