Tor Browser kullanabilirsin. Tor ağı sayesinde takip edilmen çok güçleşir. "Tor ağı nedir?" dersen;
Bir sunucuya (siteye) bağlanacağın zaman seni önce Tor ağından geçirip seni gizliyor, ardından bağlanmak istediğin sunucuya yönlendiriyor. Bu sayede kendini gizli tutabilirsin.
Eğer virüs var ise ve sen bunu yemeyi göze alıyorsan;
Virüsü tespit eden anti-virüs programının ayarlarından açmak istediğin dosyanın bulunduğu klasörü istisnanalara ekle.
Ben Avast Free Antivirus kullanıyorum. Bütün tehditleri engelleyip ortadan kaldırıyor.
Tarama yaptırabilirsin ama virüs gibi bir şey çıkarsa temizlemek için ücret istiyor. Ama ben ücretsiz versiyonu severek kullanıyorum.
Evet yarar.
Windows Defender de gayet başarılı tabi başarısını daim kılmak istersen Windows’u sürekli güncel tutmalısın.
Eğer yine için rahat etmezse AVAST öneririm. Ücretsiz versiyonunu kullanıyorum tehlikeli dosyayı çalıştırmayı aklından geçirdiğin gibi sana engel olup tehlikeli dosyayı...
Flash ile format atarsan hiç bir sorun kalmaz, ama tüm disk bölümlerini kaldırman ve diski formatlaman gerekir.
Eğer yine de olmazsa BIOS’dan diski formatlaman gerekir.
Kolay gelsin :D
KORKMANA GEREK YOK
Bildiğim kadarıyla o bir virüs değil taratıcı, bu açık kaynak kodlu bir tarayıcı, aynı zamanda bu tarayıcı Chrome’un da alt yapısını oluşturuyor.