Arama sonuçları: *

1. S

Ev elektriğin gidip gelmesi PC bozar mı?

Sık sık elektrik kesintisi ve voltaj dalgalanmaları olan bir yerdeyim. Online UPS aldım kullanıyorum. Ekranında anlık voltaj dalgalanmalarını gösteriyor, sonuç şok edici. Pillerini şarj edip, sonrasında PC ye elektriği aktarıyor ve son derece düzenli değerler ile besliyor. Diğer UPS ler elektrik...
  2. S

Elektrik gidince sisteme nasıl zarar geliyor?

Aynen paratoner şart. Yakınlarında cami, okul, hastane gibi yerler varsa paratoner vardır. Ben tatil köyünde yaşıyorum ve yıldırım bölgesiymiş burası. Hakikaten de çok yıldırım düşüyor, sadece sitenin ortasındaki büyük trafoda paratoner kuruldu. Yıldırım da bizim komşunun evine o paratoner...
  3. S

Sağol, kimsenin başına gelmez umarım. Allah'tan komşu evde değildi, teras katından 2 metre çapında delik açılmış yatak odasına. Evde olsalardı düşünemiyorum.
  4. S

Vallahi evin girişindeki ana sigorta, içerideki sigortalar, sokaktaki küçük elektrik kutusu hepsi yanmıştı. Çok fena bir patlama sesi de duymuştuk, dibimizde patladı sayılır yıldırım.
  5. S

Bizim yandaki eve yıldırım düştü, bizim eve de tesir etti. TV ve bilgisayarın fişini çekmiştik etrafa yıldırımlar düşüyor diye. Buzdolabında akım korumalı priz vardı. Hem buzdolabı yanmış hem de akım korumalı priz. Yıldırıma karşı tek garanti koruma paratonerdir, bir de UPS şanslıysan korur.
  6. S

Elektrik gittiği zaman bilgisayara kolay kolay bir şey olmuyor, üzerinde çalıştığın bilgiler veya kaydedilmeyen verilerin gider o kadar. Bunun haricinde bilgisayarı yeniden başlatırken bazen mavi ekran verebiliyor, beklenmeyen güç kesintisi falan yazıyor. Sonrasında sorunsuz kullandım hep...
  7. S

Akım Koruma Priz Önerisi

Voltaj düşmüş de olabilir, sadece yüksek değil düşük voltajda da korur. Aynı görevi PSU da yapabiliyor kaliteli ise ama direkt gücü kesmiyorsa riskli. O yüzden akım korumalı priz iyi bir şey. Hani evde bazen lambalar göz kırpar, elektrik dalgalanması yaşandığı için olur. Elektrik gitmedi...
  8. S

Ups mi Akım korumalı priz mi?

UPS veya akım korumasından önce PSU değişmeni tavsiye ederim.
  9. S

Ups mi Akım korumalı priz mi?

Yakınlarında paratoner varsa (yıldırım düşmelerine karşı gerekli, akım korumalılar yıldırımı savuşturamıyor) akım korumalı priz yeterli olur ama joule değerine dikkat et. 2100 joule veya en az 1050 joule almanı tavsiye ederim. Benim gibi yaz kış (tatil) köyü benzeri paratonersiz yerde yaşıyorsan...
Top Bottom