Ramin gerçekten 1x8 8 gb mı ? Ayrıca 1080p'de o işlemci ile ekran kartın darboğaz yapıyo olabilir. Ramin de eğer 8 gb ise performansın 2x8 16gb'a göre daha düşük olur.
Hocam inşallah monitörün hz değerini 60hz de bırakmamışsındır 😃. Eğer ayarlamadıysan masaüstünde sağ tıkla, görüntü ayarları, gelişmiş görüntü ayarları şeklinde takip et ve hz değerini monitörün kaç hz o şekilde ayarla.
Hayır ram 6000 mhz, attığı video nasıl bir video bilmiyorum ama yardımcı olacaktır. Xmp yerine Expo'yu profil 1 yaparsan daha iyi olur.
1735035080
Bu videoyu 8.12 dakkaya gelip, izleyip yapabilirsiniz.
her şey gayet güzel öncelikle eline sağlık. Fakat ekran kartı modeli farklı seçilebilirdi, sebebi fazla ısınan bir model. Ayrıca almadan konu açsaydın 7500f'li am5 bir sistem dizebilirdik.
Kasa önerim...
Bugün bi arkadaşa Ryzen 7 7800x3d ve Rx7800xt'li sağlam bir sistem toplamıştım. Parça parça ama sitelerden kendin toplayabilirsen, montajlayabilirsen atayım linkleri.
Bütçeniz ne kadar bilmiyorum ama dediğiniz gibi 5600 yükseltmesi baya işinizi görecektir. Fakat bütçeniz am5 sokete geçecek düzeydeyse b650 anakart ve 7500f öneririm. Çağ atlamış olursunuz. İleride de ekran kartı yetmediği zaman güzel bir ekran kartı yükseltmesiyle tadından yenmez.
40-50.000 TL arasında şöyle güzelce 4070 Super ve 7500f'li sistem bulunur. Öteki bileşenler de kaliteli olur. Malesef şuan da önerebileceğim sistem yok.