Arama sonuçları: *

1. kasadam87

Masaüstü pc wifi adaptörünü görmüyor

https://www.trendyol.com/favors/usb-wifi-adaptoru-kablosuz-wifi-internet-alici-ag-karti-masaustu-bilgisayar-pc-300-mbps-802-11n-p-784856629?boutiqueId=61&merchantId=754296 B450M S2H V2 anakartım var bu adaptörü ön veya arka usb 2.0 3.0 hangisine takarsam tanımadı. Kutunun içinden küçük bir cd...
  2. kasadam87

Bakım sonrası ekran gelmiyor

Az önce bilgisayarı aldım adam ekran kartında kısa devre olduğunu söyledi çalıştıramamış yapamamış.
  3. kasadam87

Hocam ekran kartı bana küstü galiba , haber bekliyorum hala tamirciden adam bile yapamamış daha 🙄
  4. kasadam87

Ben de aynı işlemleri yaptım ama açılmıyor. Görüntü vermekten ziyade bilgisayar boot olmuyor kartsız güzel bir şekilde çalışıyor ama. Akşama mesai bitimine kadar beni arayacaklarını söylediler olmama durumu ne demek kart şansa bağlı mı tamir edilebiliyor. Yani çipe ve etrafındaki kompanentlere...
  5. kasadam87

Teşekkür ederim düşündüğün için , bende sabırsızlıkla bekliyorum açıkçası. Bir ekran kartı tamir edecek kaç gündür bekletiyor. Kasa onda olduğu için hiç rahat da değilim. Ekran kartina ne parçası bekliyorda takıp deneyecek , kompenent mi yoksa mosfet mi çip mi bilemedim. Rx 5500 xt 8gb aşağı...
  6. kasadam87

Kasayı çarşamba günü bilgisayarcıya verdim. Hala sorunu tespit edip tamir edemedi , bir parça bekliyoruz diye geçiştiriyor pazartesi alırsın diyor. Bilgileri kopyalayıp parçaları dandik olanlarla mı değişiyor anlamadım. Öyle merdiven altı biryerde değil. Google'da iyi yorumlari var. Bir sorun...
  7. kasadam87

B450m S2H V2 , İkaz ışıkları yok yalnızca buzzer var. Kasanın üstünde iki tane ışık var mavi ve kırmızı. Mavi olan oyun indirirken aktarım yaparken veya diskler yoğun işlem yaparken yanıyor kırmızı olan bilgisayar her açıldığında bir kerelik yanıp sönüyor. Ama ışıklar şu an aktif değil...
  8. kasadam87

Kartı tekrar açtım termal macun hafif çiplerin üstüne taşmış onu temizleyip tekrardan daha az miktarda termal macunu uyguladım ve de kapattım denedim. Yine aynı şekilde bip sesi gelmiyor. Fakat ekran kartını çıkarınca bip sesi geliyor.
  9. kasadam87

Şuan açıyorum. Hiçbir zarar vermediğime eminim statik elektirik kalıcı hasar yapmış olabilir diye düşünüyorum.
  10. kasadam87

Biraz araştırdığıma göre bilgisayar POST olmadığı için başlamıyormuş. POST yani Power-On-Self-Test. Bilgisayar açılırken kendini test edip başlatıyor. Belki bilgisayar kendini başlatmaya yetecek kadar donanımı bir arada göremediği için BIOS bile gelmiyor...Az önce bir şey denedim ramleri hepsini...
  11. kasadam87

Şu an tekrardan denedim aynı sorun devam ediyor. 1745237345 Hdmi ile denedim aynı.
  12. kasadam87

Anladım,Sapphire Rx5500xt , display port takılı evet hdmi ile de deneyeyim. Sadece ekran değil klavye mouse da gelmiyor
  13. kasadam87

Tamam dediklerinizi yapıcam şu an BIOS pilini çıkardım onu da 5 dk bekleteyim. Daha sonra yazarım
  14. kasadam87

Statikten bir sorun olduysa bilgisayar zamanla kendi haline gelir mi ? Yoksa bütün parçaları çıkarıp tekrar montaj mı yapmak gerekiyor. Bilgisayarcıya gidip yığınla arıza tespit ücreti vermek de istemiyorum bu sorunu şu an benim acil çözmem gerekiyor.
  15. kasadam87

Anakart bozuk olsa bile bilgisayar başlar mı ki
  16. kasadam87

Dediğini yaptım yine açılmıyor. Hocam şöyle tekrardan özet geçeyim. Ekran kartının içini açtım termal macun sürdüm ve montaj yaptım sadece bu kadar. Kartın orasına burasına o kadar dokunmadım ama statik bir şey olduysa bilemiyorum. Zaten ekran kartında arıza olsa bilgisayar açılır ekran gelmez...
  17. kasadam87

Evet dediklerinizi yaptım açılmıyor. 1745234543 Yani şöyle söyleyeyim buzzerdan bip sesinin gelmemesi ram ile alakalı olabilir mi ? Yoksa anakarta zarar mı verdim anlayamadım. Ram'leri silgi ile silmedim fakat iki kere söküp yerlerini değiştirerek taktım tekrardan silgi ile silip deneyeyim.
  18. kasadam87

Ekran kartına termal macun bakımı yaptım ve sonra bilgisayara geri montajladım. Sorun şu , bilgisayarı başlattığım zaman bütün fanlar dönüyor fakat klavye mouse ışığı yanmıyor ve ekran gelmiyor. Önceden buzzerdan bip sesi gelirdi artık gelmiyor. Kısacası BIOS başlamıyor. BiOS pilini çıkarıp...
  19. kasadam87

Çözüldü✓ Bilgisayarcı Ramimi Çaldı ?

Dostum millete laf yetiştireceğine sisteminin özelliklerini bilmen gerekirdi. Gömülü olarak gelen ram varsa hiç görünmez, eğer pc açılmıyor ise geri ver açılmıyor diye söyle.
  20. kasadam87

HDD'den ses geliyor ve dosya gezgini açılıyor

HDD'den ''hık'' şeklinde ses geliyor ve yerel disk D açılıyor. Sorun bugün oldu ve bu olay hdd bekleme süresince oluyor, yükte bir şey yok. Nasıl çözeceğim ?
Geri