Arama sonuçları: *

1. Çatlı Reis

Saz çalmaya nasıl başlayabilirim?

Yersiz bi tercih olmuş yeni başlayan biri için. Genelde tercih edilmez.
  2. Çatlı Reis

İstiklal marşı falan ne alaka hocam? 1762611272 Gitmeniz zorsa YT'de ki en çok izlenen kanalları deneyin dediğim gibi. Ama faydası nasıl olur kestiremiyorum. Hatta iyi olmayacağına da neredeyse eminim.
  3. Çatlı Reis

Hocam eğer gerçekten işi kuralına göre öğrenmek istiyorsanız Halk eğitim merkezlerinden kurs almanız en sağlıklısı olacaktır. Eğer anlık bir heves ise ve bir kaç basit parça çaldıktan sonra hevesinizin kaçacağını düşünüyorsanız buna gerek yok. YT'de bağlama çalmayı öğreten tonla kanal var en çok...
  4. Çatlı Reis

Gitar Kursuna Gitmelimiyim ? Önerir Misiniz ?

3-4 ay da çok basit şeyler çalarsınız hocam. Başlangıç seviyesine gelmeniz için bile 1 yılı gözden çıkarmanız gerekebilir.
  5. Çatlı Reis

Beta Berk Bayındır Doğum günü

Bende senin dediğiniz anladım Güzel kardeşim. Sıkıntı şu: sen o arkadaşın demek istediğini anlamamışsın. Arkadaş Beta Berki başkalarıyla kıyaslamıyor, diyor ki insanlar nasıl onları anıyorsa ölen başka birini de anabilir. Onun anlatmak istediği tam olarak bu. Mesele birinin kimlerle kıyaslandığı...
  6. Çatlı Reis

Yani bu gereksiz bir düşünce be hocam. Adam anmak istemiş bırak ansın işte. Neye bu kadar karşı çıkıyorsunuz ne gerek var onu anlamadım? Yapılan kötü bir şeyde değil ki çıkıp "hayır anamazsın, sadece halka mâl olmuş kişiler anılmalıdır" diye kendi kendine celalleniyorsun gerek yok.
  7. Çatlı Reis

Adam kendi isteğiyle sevdiği birini yâd etmiş demediğinizi bırakmamışsınız. Bırakın insanlar böyle güzel şeyleri dillendirsinler kime ne zararı var. Herkes kendi değer verdiği, umursadığı şeyi paylaşsın. Ortada topluma zarar verecek, tepki toplayacak bir durum yok biraz kendinize gelin.
  8. Çatlı Reis

Nasıl saz çalmayı öğrenirim ?

Hocam yaşadığınız şehirde bütçeniz varsa gidip güzel bir öğrenci bağlaması alın, kendi kendinize öğrenmeye çalışın o zaman. Zaten mühendislik öğrencisiyseniz Allah yardımcınız olsun bir şeylere vakit ayırmanız çok zor.
  9. Çatlı Reis

İlk başta her ikisi de gereksiz. Ben dediğim gibi 6 senedir çalıyorum. Kısa sap ile başladım 2 sene önce uzun sala geçtim. İkisininde tadı farklı.
  10. Çatlı Reis

Uzun sapın kısa sapa çevrildiği kısmını inkar etmiyorum zaten. Kısa sap boş iş uzun sap doğru sesi verir gibi bir şey demişsiniz onun yanlış olduğunu söylüyorum. Bana kalırsa uzun sapı da kısa sap gibi çalmak uygun değil. Perdeler arası boşluk fazla olur bu yüzden çarpmalar çekmeler rahat...
  11. Çatlı Reis

Hocam verdiğiniz bilgiler yanlış. Uzun sapta sesler daha doğrudur falan boş bilgi. Kısa sap ve uzun sapın uygun olduğu türler ve Türküler vardır. Örnek vermek gerekirse iç Anadolu Türkülerini kısa sap ile çalmak doğru olmaz, kulağa güzel gelmez hakkı uzun sapdır. Doğu Anadolu Türkülerini ise...
  12. Çatlı Reis

Müslüman birinin Black Metal dinlemesi günah mı?

Benzetme harbi yardı kral 😂
  13. Çatlı Reis

Müslüman birinin Black Metal dinlemesi günah mı?

Hocam ciddiye alıp cevap bile verme böylelerine. Bırak kendi yağında kavrulsun.
  14. Çatlı Reis

Geceye Bir Müzik Bırak🎵

Geri