Arama sonuçları: *

1. B

Sizce Atatürkün Cumhuriyeti kurduktan sonra yaptığı en büyük hata neydi?

Hocam katılıyorum fakat iyi yönlerini biliyorum kötü yönlerini biliyorum. Mesela Osmanlının son halini hiç sevmem fakat Osman Gazi Fatih Sultan Mehmed gibi padişahlarımızın başımın üstünde yeri var saygım sonsuz.
  2. B

Yaşayabilirdi. Ecel İslam'a göre insan daha doğmadan annesi babası hatta dünya var olmadan biliniyordu. Fakat Allah bu saatte öleceksin dediği için değil. Kendi davranışlarının böyle olacağını bildiği için.
  3. B

Tabii ki Atatürk'ün diktatör olan davranışları olmuştur bu zaman için gerekliydi benim düşünceme göre.
  4. B

Hocam daha ezanda Arapça olarak ne dendiğini bilmeyen insanlar var. Bir kez bile olsa Türkçe okutulması iyi bir şeydi. Fakat sürekli olarak Türkçe okutulması evrenselliğinin bozulmasına sebep olabilir.
  5. B

Tabii biz onun düşündüğü gibi düşünemiyoruz fakat bu onu kötü bir lider asla ve asla yapmıyor. Dediğiniz gibi onu örnek alıp vatana hayırlı olmamız gerek.
  6. B

İbadetlerimi Arapça yapıyorum evet anlamını da biliyorum çok şükür. Kesinlikle haklısınız Müslümana bakarak İslam yorumlanamaz. Fakat alfabe olarak hala zamanın şartlarından birisiydi ve iyi oldu dünya ile iletişimimizi çok daha kolaylaştırdı. Sanırım bu konuda anlaşamayacağız. Herkes doğru...
  7. B

Hocam bize hatalarından ders alıp onu örnek almak düşer. Ders alacağız biz yapmayacağız.
  8. B

Çok haklısınız onu unutmuştum. Sanırsam Hz. Muhammed tarafından lanetleniyordu eşcinseller yanlış olabilirim.
  9. B

Hocam haklısınız ok konuda. İslam evrensel bir dil olduğu için Arapça olarak olması bütün dünyada bütünlüğü sağlayabilir. Fakat ben Kur'an ın mealini okursak daha çok sevaba gireriz diye düşünüyorum. Belki yanlış olabilir fakat anlamak daha önemli benim için. Harf inkılabı ise zamanın...
  10. B

Pardon ben yanlış anlamışım hocam. Mealden bahsediyorsunuz sanıyordum. Benim düşüncelerim meal içindi. Fakat Kur'an okuyacak olursam mealini okurum anlamak amacıyla. Ve bir kez Türkçe okutulması ezanın yeterli bence. Öğrendik anlamını. Her ülkede kendi dilinde okutulsa evrensel nasıl olacaktı ki...
  11. B

Ben de öyle düşünüyorum şayet Hz. Muhammed o zamanın en pis en düzene sokulması gereken topluluklarından biri olan Araplara indi. Biz Türklere, Kürtlere vs. inmediği için mutlu olmamız lazım aslında.
  12. B

Öyle değil hocam. Bütün ayetler tam anlamıyla açıklayıcı değil yorumlanması gerekli. Tabii ki yorumlayanların büyük bir kısmı kendine göre yorumluyor. Fakat zamanındaki din adamları böyle yorumlamışlar ve en güvenilir din adamları zamanındaki. Elbette onların da hatalı bir yorumu olmuştur. Biz...
  13. B

Fakat o kitap ve ezan bizim anlamamız için var boş boş okuyup geçmemiz için değil. Bir amaçları var. Neden Arapça öğrenmiyorsun diyorsan da Arapça öğrenmek şu anki dünyada bir İngilizce Almanca öğrenmek kadar önemli değil.
  14. B

O konuda gayet haklısınız. Avrupa medeniyetleri bile Atatürk'e saygı ile hitap ediyorlardı. Zamanın en büyük liderlerinden biriydi.
  15. B

Mezheplerin birbirleriyle çeliştiği bir çok şey var. Ben ezanın Türkçe okutulduğu için memnunum keşke şu anda da Türkçe okutulsa anlayabilsek diyorum. Çünkü Kur'an ezan bizim anlamamız için var Arapça okuyup geçmek için değil. O zaman Arapça öğren diyebilirsin fakat şu anda Arapça bir işimize...
  16. B

Hatası yok denemez elbette hata yapmıştır sonuçta o da bir insan fakat hatalarından ders çıkarıp her zaman ayağa kalkmayı bilmiştir.
  17. B

harf inkılabi Türkçe Kuran ve ezan neden hata ki?
Top Bottom