Arama sonuçları: *

• Users: DerratiX
  • In Tarih
  • Content: Konular, Mesajlar
  • Order by relevance
  1. DerratiX

Osmanlı Nasıl ve Neden yıkıldı?

Balkanlar gidince gucsuzlesti. 2. Abdulhamid'in ne kadar iyi bir lider oldugu tartisilir ama oraya Fatih Sultan Mehmet geri uyanip gelse o bile zorlanirdi hatta buyuk ihtimalle osmanliyi kurtaramazdi. 1700'den bu yana gelen teknolojide geriye dusme, ic karisikliklar, somurgecilige katilamama...
  2. DerratiX

Tanınmış Müslümanlar nasıl Müslüman oldu ? Seri#1

ronaldonun nasıl müslüman olduğunu anlat. uzun adam gibi cami yaptırıyo filistene abim be işte bu yüzden cr7
  3. DerratiX

Fedor von bock kimdir?

Konuyu birazcık resimlerle renklendirirsen daha güzel olur, mesela çocukluk fotoğrafı, 1. dünya savaşındaki fotoğrafı vb.
  4. DerratiX

En beğendiğiniz Osmanlı padişahı

kimse yazmadığı için abdülhamid yazim zaten neyi yazsam 20 kere yazılmış olacak.
  5. DerratiX

WW2 Hiç Olmasaydı Nasıl Olurdu

Eğer Polonyaya girmemesinden bahsediyorsanız, Şuanda Amerikanın konumunda Almanya olurdu. Hatta 2 kat güçlüsü. Eğer Komik Bıyıklı Adamın hiç olmamasından bahsediyorsanız, Almanyaya çalışmak için türkler gitmezdi.
  6. DerratiX

Emeviler hakkında ne düşünüyorsunuz?

İspanyol tarihini okurken nasıl bazı ispanyolları zorla müslüman yapmaya çalıştıklarını okumuştum. Şuanda ispanyada bolca müslüman olmasının sebebide Emeviler diye biliyorum. Araplarda kılıç zoruyla müslüman yapma olayı neredeyse her devlette vardı bence. Sadece emevileri suçlayamayız. Osmanlı...
  7. DerratiX

İkinci Dünya Savaşı'nın en başarılı komutanı size göre kim?

Hocam Kursk Muharebesinde savaşan en genç komutan 50 yaşında Valla bulamadım hiçbir isim veya bilgi. Merakla bekliyorum hangi komutan olduğunu öğrenmek için.
  8. DerratiX

Evet evet, Model olabilir. Ama ben 100 tankı imha ettiği muharebeyi bilmiyordum. O kadar da genç değilmiş aslında.
  9. DerratiX

Bahsettiğiniz kişi Erich von Manstein olabilir mi? Kursk savaşındaki en başarılı generaldi. Zhukov çok büyük övgüyle bahseder kendisinden. Ama dediğiniz Hi*lerin en sevdiği tank komutanı olayını hatırlamıyorum.
  10. DerratiX

Roosevelt iyi bir komutan ya da yönetici değildi. Yamamoto eğer sonradan güç zehirlenmesi yaşayıp salaklık yapmasaydı, Hitler manyaklaşıp tüm dünyaya savaş açmasaydı sadece yerinde durucaktı roosevelt. Uzun bir süre hiçbir şey yapmayacaktı. Hitlerde iyi bir komutan değil, iyi bir ekonomistti...
  11. DerratiX

Guderian açık ara bence. Hitler eğer tüm dünyaya tehdit olabilicek duruma geldiyse. Bunun en büyük sebebi guderian ve onun üstün taktiksel zekasıdır.
Top Bottom