Arama sonuçları: *

1. Margot Robbie

Sevdiği çocuğu öldürmeye çalışan Yuka Takaoka ve hikayesi

Bunu okuyanın günlük uğraşı
  2. Margot Robbie

Osmanlılar I Dünya Savaşını Kazansaydı Ne olurdu?

Çok ütopik imkansız 1724608844 İttihatçılar modern bir grup değil, modernleşme olmazdı. Devlet kuracak becerileri de yoktur.
  3. Margot Robbie

Osmanlılar I Dünya Savaşını Kazansaydı Ne olurdu?

Sonucu daha kötü olurdu çünkü o zaman Atatürk olmayacaktı .d 1724608114 1. den sağ salim çıksak 2. de yıkılırdık diyorlar da bence böyle değil, 2. ye de girilmeyebilirdi. Ancak yıkılma kaçınılmazdı çünkü hala monarşiyle devam edecektik ve zayıf yönetim gitgide zayıflayacaktı. Arada sırada...
  4. Margot Robbie

osmanlı avrupa devletidir?

Güzel tekerleme olmus 😃
  5. Margot Robbie

Viyana kuşatmasından sonra Sakarya meydan muharebesine kadar duraksamadan bir yenilgi var. 3 kıta da toprağı olan bir devlet için bence bayağı hızlı bir çöküş. Roma imparatorluğu da buna benzer.
  6. Margot Robbie

Coktukleri dönemde Osmanlı yükseldi, Osmanlı'nin çöktüğü dönemde de Avrupa devletleri yükseldi, yeni devletlerde kuruldu, Osmanlı da olmayan teknoloji Avrupa'da çoktandır vardı zaten. Al alaka
  7. Margot Robbie

Osmanlı Avrupa devleti olsa bu kadar hızlı çöküşe girer miydi? Aksine Avrupa'daki yenilikleri almadığı ve reddettiği için çöküşe girdi. Son zamanlarda alsa da bir şeyi değiştirmedi.
  8. Margot Robbie

2. Dünya Savaşında En Çok (47 tane) Gemi Batıran U-Boot Komutanı Otto Kretschmer

Tam da yemek yiyordum iyi oldu teşekkürler
  9. Margot Robbie

Hitler'in Örnek Subayı U Boat'u İle 37 Gemi Batıran Joachim Schepke

Güzel konu dostum eline sağlık. Ben Almanları sevmiyorum, ilgilenmiyorum, yani ilgilenmiyorum derken savaş onlarsız olmaz ama işte daha çok SSCB, ABD ve İngiltere'nin yaptıklarını seviyorum.
  10. Margot Robbie

Atatürk dışında en sevdiğiniz Paşa

Şanı büyük Osman paşaaaa Plevne'den dönmem diyoooorrr
  11. Margot Robbie

Atatürk hakkında bilgi edinmek en ince ayrıntısına kadar

Yılmaz Özdil ve İlber Ortaylı'nın M. Kemal ve Atatürk diye kitapları var, orada Atamız hakkında güzel bilgiler mevcut. Onun dışında genelde devlet işleri konuşuluyor Nutuk'ta ama ince şeylerde var. Nutuk'u zaten okumalısın.
  12. Margot Robbie

309 Alman Askerini Öldüren Kadın Keskin Nişancı Lyudmila Pavlichenko

Partizan yoldaş ⚒️
  13. Margot Robbie

Dünyanın En büyük Topu Schwerer Gustav

Olur. Şimdi hatırladım Netflix'de "İkinci Dünya Savaşı'nın En Önemli Olayları (Renkli)" adlı belgeselde var bu. Anlatılıyor. 7 ton mermi ne demek la, bu top çalışmasa, sadece savaş meydanına getirilse bile düşmana psikolojik olarak korku saçar.
  14. Margot Robbie

Dünyanın En büyük Topu Schwerer Gustav

Neden bu konuya Justin Bieber'ı atmak aklıma geldi. Neyse. Eline sağlık ustam, bunun belgeseli var mı? Kahvaltıda iyi gidiyor.
  15. Margot Robbie

Lozan Antlaşması Maddeleri

Onlar direkt vatan haini oluyorlar ya.
  16. Margot Robbie

Lozan Antlaşması Maddeleri

Kellen gidiyor, Osmanlı zamanında de bakayım bu lafı, seni yaşatmazlar. Çünkü tahttan hak iddia etmiş olursun.
  17. Margot Robbie

Türk Kültürün'ün Sevmediğiniz Özellikleri

Tarihi eserlere sahip çıkmamaları, korumamaları, Yunanların dediği kadar varız.
  18. Margot Robbie

Nazi Almanya'sının Son Cumhurbaşkanı Karl Dönitz kimdir?

Güzel yazıydı eline sağlık
  19. Margot Robbie

Tarih konusunda iyi arkadaşlar varmı

Knk o eliyle pilav yerken boğulduydu hani
  20. Margot Robbie

Tarihteki en yetenekli komutan kimdir?

Aynen dizisini de izledim de, İskandinav mitolojisine ve tarihine ilgi duyduğum için de İskandinavya'nın en büyük komutanını yazmak istedim. Yoksa herkes gibi Cengiz Han, Timur, Fatih der geçerdim.
Top Bottom