Arama sonuçları: *

1. Megatronus

Tüm TÜRK tarihini anlatan kitap önerisi

ahmet şimşirgil Kayı serisini okuyabilirsin tek kitap halinde anlatan hiç görmedim olsa bile sürükleyici olacağını sanmıyorum osmanlının kuruluşundan sonuna kadar detaylı olarak anlatıyor ve sıkıcı bilgi tarzında değil kayı serisini çok beğenirsin islamiyet öncesi türk tarihi kitapları genelde...
  2. Megatronus

II.Abdülhamid tahttan indirilmeseydi?

hocam boşuna tartışıyoruz o dönemleri artık 2022 yılındayız osmanlı yıkılalı 90 100 yıl oldu sıra bizde geçmişi tartışıp durursak geleceğe nasıl yön vereceğiz şu ülkenin hali beni ağlatacak duruma geldi artık
  3. Megatronus

ingilizler olmasa değil ingilizlere olaya dahil eden oydu ayrıca adam tahta çıktığında binlerce sorun vardı kaçıyla başa çıkabilir osmanlı donanmasını evet bıraktı orda hatası var ayrıca ordu çok karışıktı sürekli abdülhamite karşı isyan ediyordu bu da istanbuldaki denetimi çürüttü ayrıca ulu...
  4. Megatronus

hocam aynı şeyi neden kopyalayıp duruyorsunuz kaybedilen topraklarda ondan öncekilerin payı yok muydu tarih bilmediğiniz açık. o zamanlar balkanlar kaynıyordu ve sürekli onlarla uğraştı keyfi bi şekilde toprak kaybetmedi toprak kaybetti diye bi padişahı kötü yapmak ne kadar mantıklı düşünün...
  5. Megatronus

siyasi zekası mükemmel birisiydi 1. dünya savaşından daha iyi sonuçla çıkmak değil 1. dünya savaşına girmezdik çünkü o savaşa girme taraftarı değildi hüsranla çıkılacağını biliyordu girseydik bile az zararla çıkardık çanakkale zaferinin kazanılması da onun kurduğu tabyalar ve almanyadan...
Top Bottom