Arama sonuçları: *

• Users: Rennes
  • In Tarih
  • Content: Konular, Mesajlar
  • Order by relevance
  1. Rennes

II.Abdülhamid tahttan indirilmeseydi?

Her şeyin fazlası zarar hocam. Tam anlamıyla yapılamadı.
  2. Rennes

Abartılıyor fazlaca. O dönemde yapılan hareketler, kaybedilen topraklar ve ekomiden bunu anlayabiliriz. Mesela Abdülaziz zamanı iyidir ama Abdülhamid o kadar iyi bir yönetime sahip değildi ve üstüne üstlük din ile baskılı bir yönetim seyretmesi işleri biraz daha kötüye götürdü. Modernleşme...
  3. Rennes

Abdülhamid İngilizleri ülkeye kendi soktu ülkeyide o kadar iyi yönetemedi, din üzerine kurulu bir yönetim yaptı. Abdülhamid'den iyi bir "padişah" olabilir miydi, yüksek ihtimal olmazdı ama Abdülhamid'de iyi bir padişah değildi. Artıları ve eksileri var benim için ortalama altındadır. Nefretim...
  4. Rennes

Osmanlı'nın Karanlık Yüzü..

Kullanamaz aga hepsini denetleyen bir makam merci var en nihayetinde. Bana da yerine göre mantıklı geliyor. Sonuçta sağlam iktidar, sağlam devlet, esas güç bu yoldan geçiyor. Osmanlı'da şehzadeler devlete karşı az kullanılmadı.
  5. Rennes

Eee o zaman da erkeği illa alacaksan kesmiycen birader. En kötü ilaç kullan zaman etkili.
  6. Rennes

İslamiye'te göre vatan hainlerinin idam edilmesi, kafasının vurulması emredilmektedir. Onun dışında cellatların böyle seçilmesi de gayet normal çünkü emirleri sorgulamazlar, karşı çıkamazlar ve astıkları kişinin feryatlarına kapılıp aldığı emri tamamlamaktan vazgeçmez. Harem ağalarına gelecek...
  7. Rennes

Tarihi meseleler. (TARTIŞMA KONUSU)

Yeteneksiz demeyelim şimdi eldeki imkanlarla 33 yılda bu kadar oldu.
  8. Rennes

Devrine göre iyi bir yönetim yaptı bence.
  9. Rennes

Abdülhamid saltanatı boyunca düvel-i muazzama karşı durmuş ve asla kukla olmamıştır. Yönetimi iyi kötü orası tartışma konusu elbet ama kukla olması söz konusu bile değil, zaten kukla olsa devirmezlerdi.
  10. Rennes

Abdülhamid sonrası gelen padişahlar kukla olarak gelmiş, son mutlak hükümdar Abdülhamid-i Sani'nin 33 yıllık saltanatı yıkılmış, devlet kurumları ve topraklar tamamen itilaf devletlerinin hareketlerine bırakılmıştır. İşte bundan dolayı son "mutlak" hükümdar II.Abdülhamit'tir.
  11. Rennes

Tarih Yolculuğu Serisi - 1. KIRIM İLHAKI

Bende yapmak istiyorum ne zamandır böyle konular ama forum ölü.
  12. Rennes

Bende yapmak istiyorum ne zamandır böyle konular ama forum ölü.
  13. Rennes

Osmanlının Tarihte yaptığı en büyük hata sizce ne idi?

Aslında Hürrem Sultan'ın söylendiği kadar çok büyük etkisi yok (tabii ki büyük etkileti var ama o kadar değil) asıl "Kadınla Saltanatı" II.Selim'le başladı. Eğer Mustafa başa gelseydi 3 kardeş birlikte imparatorluğu yönetecekti ama Kanunî'nin iktidar hırsı ve yanındaki adamların vesveselerine...
  14. Rennes

Osmanlının Tarihte yaptığı en büyük hata sizce ne idi?

Şehzade Mustafa'nın idam edilip; Barbaros Hayreddin Paşa, Pargalı Damat İbrahim Paşa ve Şehzade Mustafa'nın fikirlerine önem gösterilmemiş olmaması Osmanlı'nın asıl belini kıran etkendir.
  15. Rennes

Sizce Evrim Teorisi Olabilir Mi ?

16. Rennes

Bana yalan olduğunu kanıtlayabilecek bir delil sunar mısın? Ya da neden inanmıyorsun?
  17. Rennes

Valla zamanında ateistleri müslümanlığa döndürmeye çalıştık bize mantıklı cevap veremdiler suspus oldular ama sonra neyse ya boşver bu konuları diyip geçiştirdiler o yüzden bu konuları ben de tartışmıyorum artık ama kısaca benim fikrimi soracak olursan hayır evrim gerçek değil.
  18. Rennes

En sevdiğiniz padişah kim?

Allah belasını vermesin onun sadece içip içip alem yapsın zaten. Ulan keşke Mustafa geçseydi, Mehmet geçseydi hatta Cihangir geçseydi de o geçmeseydi.
  19. Rennes

En sevdiğiniz padişah kim?

En sevdiğim Fatih Sultan Mehmet Han ve IV.Murat Han Hazretleridir. İkiside çok büyük padişahtılar.
  20. Rennes

Abdulhamid Han Hakkında Düşünceleriniz.

Aynı fikirdeyiz kankam.
Top Bottom