Arama sonuçları: *

• Users: morocco
  • In Tarih
  • Content: Konular, Mesajlar
  • Order by relevance
  1. morocco

Sizce Atatürkün Cumhuriyeti kurduktan sonra yaptığı en büyük hata neydi?

1930 yılında bir muhalefet partimiz olsun diyerek Ali Fethi Okyar'a "Serbest Fıkra'yı" kurdurmuş ve 98 gün sonra ise nedeni bilinmeden bu parti kapatılmıştır. Bunu da hala anlamış değilim.
  2. morocco

Mecliste kendisini en çok eleştiren kişi "Ali Şükrü Bey'i" Topal Osman tarafından boğdurarak öldürtmüştür kendisi. Fakat yeni ülkeler kurulurken bunlar normal şeyler. Kurulan tüm ülkelerde görülmüştür bu tür şeyler.
  3. morocco

Atatürk'ü mantıklı ve kaynak öne sürerek eleştiren bir iki kişi var zaten. Diğerlerini göz önüne almazsanız sorun olmaz aslında..
  4. morocco

Ayrıca Türkiye Cumhuriyetindeki ilk yargısız infazı gerçekleştiren kişi Atatürk'tür. O dönemin şartlarına göre yapılması gereken bir şeydi. Fakat daha basit ve mantıklı bir çözümün bulabilirdi diye düşünüyorum.
  5. morocco

Gençliğin sorunu bu. Karşıt görüşlere saygı ile yaklaşmıyorsunuz. Karşınızdaki bir şey öne sürüyor ama dinlemeden bildiğiniz şeyi söylemeye devam ediyorsunuz hepiniz. Tartışma böyle olmaz. Açın bir münazara ve dinleyin lütfen. Karşıt görüşlere saygılı olmazsanız kimsenin fikrini...
  6. morocco

Sevmek ile kendi fikirlerini benimsemek farklı şeylerdir.
  7. morocco

Kendi olduğu süre zarfında meclise karşıt görüşleri sokmamıştır. İsmini hatırlamıyorum fakat açılan başka muhalefet sol partiyi baskılar ile "laikliğe karşı" denilerek kapatmıştır. Meclisteki demokrasi anlayışı bana göre bir hata. Adeta cumhuriyet değil de Aydınlanmacı mutlakiyetçilik...
Top Bottom