Arama sonuçları: *

• Users: mortah
  • In Tarih
  • Content: Konular, Mesajlar
  • Order by relevance
  1. mortah

Hazreti Muhammet (SAV) İslamdan Önce Neye İnanıyordu

Hz.İbrahimin dinine inanıyordu. İbrahim Yahudilik, Hristiyanlık ve İslam dahil olmak üzere tüm İbrahimî dinlerin ortak olan İbrani din büyüğü ve atasıydı. 1629532716 Bir diğer kesim Müslüman düşünürler Hz. İbrahim’in bağlı ve bu din üzerinde olduğunu savunuyor.Zira Hz. İbrahim “şeyhu’l-enbiya”...
  2. mortah

12 Ada Konusunda İsmet İnönü'nün yaptığı hatalar.(3 ada aldı!? Cevap)

Bence lozan anlasması iyiydi ismet paşanın askerligine de lafım yok ama bu hatasi öbemsenemeyecek gibi değil( İsmet 4 Şubat 1923 tarihinde müttefiklere gönderdiği mektupta şöyle dedi; "Konferansın gündeminde şimdiye kadar yer almamış ve hiçbir görüşmeye konu olmamış bulunan 12 adaya ilişkin...
  3. mortah

Hata lozan değil cok onemli bi anlasmaya bilmeyen birini göndermek
  4. mortah

Ulkenin en önemli anlaşması yer yön bilneyen bir kisi gönderiliyor hatanin ta kendisi
  5. mortah

Sen demedin ama enver paşa bunu yaptı eğer kazanan tarafla yani ingiliz italya fransa yaninda girseydi o adaları alabilme şansi olabilirdi dediğin gibi
  6. mortah

Vermeseydi ne yabapilirdi balkan savaşlarında komutanlar ikiye ayrilmış ve ezici bir bozgun yasamışken sen nasıl korurdun 12 adayı elinde deniz donanması yokken ve nasıl bilebilirdin italya döneklik yapıp müttefiklerim yanıns gececeğini veya enver paşanın almanyanin yaninda bu kadar olmak...
  7. mortah

Bu beni çok üzüyor her parti kendi doneminde 0 dan kuruyor herseyi şahsen ben bunun da bizim gelişmemizin önündeki en büyük engel olduğunu düşünüyorum siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? 1620315990 Uşi hata değil zoeunluluk
  8. mortah

Soğruyu yanlışı sormadan herşeye yanlış diyip laf atan muhalefet mi gelince (mansur yavaş hariç) ayrıca hükümet iyi olmasını istiyorsan muhalefet te sağlam olmalı
  9. mortah

Ne alaka ben balkanlarin kaybedilmesi konusunda dedim bunu laf lafı açtı ismet inönü ile ilgili sadece bu mesajının hatalı olduğunu şöyledim İsmet 4 Şubat 1923 tarihinde müttefiklere gönderdiği mektupta şöyle dedi; "Konferansın gündeminde şimdiye kadar yer almamış ve hiçbir görüşmeye konu...
  10. mortah

Bu görüşüne katilmıyorum o donemde ittihat ve terakki yönetime geldi ve askeri iş ile siyaset karıştı orada komutanlarin bariz hatası vat 1620315562 Abd desteğini belgeli bir şekilde kanıtlar mısın?
  11. mortah

Bariz hataları var ama ben saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum en azından oeta doğu nun dibinde bi ulke olarak suriye ırak konumuna düşürmedi (henüz zaman ne gösterir bilinmez)
  12. mortah

Cünkü yunan saldirmaya hazır ve osmanlinın deniz gücü yok
  13. mortah

Erdoğan dönemine kadar geldigini düşünürsek oradan gelcek turizim geliri yuzünden öyle bir şey olmazdı. Adamı desteklemiyorum ama ulkenin seçilmiş cb sine bu madar beceriksiz mis gibi bakılması yanlış tarafsiz bir gözle bakılınca 8 yillık iktidarinda birçok doğru hareketi dr var
  14. mortah

İsmet 4 Şubat 1923 tarihinde müttefiklere gönderdiği mektupta şöyle dedi; "Konferansın gündeminde şimdiye kadar yer almamış ve hiçbir görüşmeye konu olmamış bulunan 12 adaya ilişkin teklifide tümüyle kabul ediyoruz" En büyük hata bu oldu. Bu büyük bir diplomatik hatadir sağcı solcu demeden bunu...
  15. mortah

Osmanlinın o dönemde onu geri alabilmesinin imkani yok çünkü tbmm den geçmesi lazım osmanlı onu alabilirmiydi bilmiyorum ama alabilecegi zaman yetki tbmm deydi sevr de bu yüzden kabul edilmedi. Araya 1. Dünya savaşı girdiği için 1. Dünya savaşı bitmeden de geri alamazdi ki italya zaten sonradan...
Top Bottom