Arama sonuçları: *

• Users: Daaker
  • In Felsefe
  • Content: Konular, Mesajlar
  • Order by relevance
  1. Daaker

Ateizm türlerinin farkları neler

üzülen tayfa bilinçli çünkü modernite medeniyet ve dini inanç üçlüsünü düzgün kullanıp karar verebilen bir kesim
  2. Daaker

ayrica kimseninde başka kültürlere özendigini sanmiyorum ozenende salaktir zaten. bütün bu özenme olayı da çocuğun büyürken maruz kaldığı şeyler yüzünden olduğunu düşünüyorum
  3. Daaker

kültürle alakali ne var dost ben mesela apateistim Türkçe çevirisi de tanrıumursamazlık oluyor yani açıkçası tanrı varmış yokmuş beni pek bağlamaz ama emin ol senden daha türkümdür. sen burda yok işte batıya özeniyorlar ayağı çekiyorsun da islamda arap kültürü mesela ne yapicaz bu durumda...
  4. Daaker

inananin da eline bir şey geçmiyor? ister dünyanın en iyi insani ol allah inancin yoksa cennete giremiyorsun mesela bu adaletli mi sence?
  5. Daaker

ne alaka? insanların dini inanci olup onların yaptığı davranışlar yüzünden dinden çıkmak anlamsız bir şey zaten ama din sadece seni bir kalıba bir kurallar bütününe sokar ve senin korkundan yararlanarak bunu sağlar mesela Hindistanda kast sistemi var herkesin bir rütbesi (piramitte yeri yani) var...
  6. Daaker

Tanrı varsa bile neden 1 tane var?

aslında haklısınız dini inançlar genelde insanlar taşkınlık çıkarmasın, hırsızlık yapmasın, üst tabakaya uysun, vb. gibi bir amaca hizmet ediyor ama nedense bizim ülkemizde bu ters tepiyor. baktığımızda haberlerde kötü olaylarda bulunan kişilerin hepsine inancın nedir desen herhalde %90 ı...
  7. Daaker

Tanrı varsa bile neden 1 tane var?

karmaşık bir konu nekadar insanlar "he kardeşim bütün arkada dönen oyunları sen görüyorsun" ya da "herkes yanlış bi sen doğrusun" dese de ben dinlerin insanları yönetmek için vâr olduğunu düşünüyorum oyuzden ister semâvi dinlerdeki gibi tek tanrı olsun ister yunan mitolojisi gibi birsürü tanrı...
Top Bottom