Arama sonuçları: *

• Users: Remi
  • In Felsefe
  • Content: Konular, Mesajlar
  • Order by relevance
  1. Remi

Tanrı varsa bile neden 1 tane var?

Tartışacak bilginde yok ilminde dostum maalesef. Üstteki arkadaşa cevap verebildiğin için 5 satırlık yazısına aynı konuda 15-16 satır cevap yazabiliyorsun bak. Benle tartışırken Aziz Nesinmiş hadismiş evrimmiş girmediğin yer kalmadı bak. Hiçbir mantıklı cevabın olmadığı ve kendi sözünün...
  2. Remi

"Ne anlatsam boş değil" verecek hiçbir cevabın yok. Halen konu saptırmaya çalışıyorsun. Sure orada duruyor 80 tane meali de, hangi kelimenin anlamını değiştirmişim? İspatla, bekliyorum. Tartışmanın başından beri ilk attığım mesaja hiçbir karşı argüman içeren bir yanıt vermedin. Bu acınası...
  3. Remi

Hadislere inanmıyorum o beni bağlamaz bağlasa dahi konumuz bu değil. Konumuz bilimde değil savaşta değil. Hepsini de tartışırız istersen ancak mevcut konumuz cımbızlayarak aldığın 5. ayet ve Tevbe suresi. Cevap bulamayınca hemen başka şeylere yöneliyorsun. Verdiğin cevaplardan bilgili olduğun...
  4. Remi

Algıcısın ve art niyetlisin ya da cahilsin. 10 kaynaktan karşılaştırmalı meal okuyan birisi olarak surenin anlamına ve önceki sonraki ayetlerine bakman gerekir cımbızlama hiçbir yere sonucu vardırmaz. Tevbe Suresi Meşru Müdafaa'yı anlatan bir suredir ayetleri de apaçık yazar. Aşağıya bir...
  5. Remi

"Bir Kişi mi ölmeli?, Beş Kişi mi ölmeli? Ahlaki Kararınız Ne Olurdu?"

Bu etikten çok psikoloji sorusu normal psikolojiye sahip birisi burada bu kola dokunamaz. Bu kola dokunup müdahale etmek mantık olarak doğru gözükse bile bu soğukkanlılık psikopatlık belirtisidir. Kısacası cevap E
  6. Remi

İnsan nüfusu azaltılmalı mıdır?

azaltmaktan kasıt illa öldür değil doğum kontrolüde azaltmaya girer
  7. Remi

İnsan nüfusu azaltılmalı mıdır?

eved eved yarıya hayır öyle biri yok ölmesede olur
  8. Remi

Ateizm Nedir, Ne Demektir?

''Ben Bilimsel konuşup Bilimsel cevap isterim'' kısmını okumuştum mesajınızda ona göre yorum yaptım diyebilirim. Karşıdaki kişi ''İnanç'' deyip kendi bildiğini okuyorsa o kişiyle tartışılabileceğini çok sanmıyorum belli başlı konular dışında. 1650903732 Yukarıdaki yorumda belirttiğine göre...
  9. Remi

Hocam tartışmanızı okumadım ne yalan söyleyeyim fakat bu konularda bilimsel düşünmenin yanlış olduğu düşüncesindeyim. Dinleri bilimle açıklayamazsınız yada bu evrenin nasıl var olduğunu. Mesela bir sürü mucize var ayın bölünmesi falan bunları kanıtlanma ihtimali yok. Yada evren nasıl var oldu...
  10. Remi

Reşitliğin din belirlemeyle alakası yoktur. Akıl yaşta değil baştadır diye bir söz var mesela. Olgunlukla alakalı bu konu. Bir insan dinleri her yaşta araştırabilir ki dediğiniz yaşlar lise yaşları. Lise yaşlarında bir insan bilebilir dinleri (Zaten bilmesi gerekiyor ergenlik yaşları sonuç...
  11. Remi

İstediği dine inanma özgürlüğü elde etmiş sanıp derken ne demek istiyorsunuz ? Zaten var özgürlükleri.
Top Bottom