İşlemciler artık geçmişteki gibi değil hocam ki bir işlemciyi yakmak da artık kolay değil en fazla mavi ekran alırsınız. Ek olarak 75 derece ryzen 5 için iyi bir değer. 99 derecede çip korumaya geçiyor kapanıyor. İçiniz rahat olsun.
Dostum ben stock fan ve td500 mesh kasa kullanıyorum değerler tam yükte 68 derece. Bence seninkiler de gayet iyi. Ama bana soracak olursan 80 85 üstü bi kontrol et
Evet sorum oldukça basit. Ryzen 5 3600 kullanıyorum stock fana sahibim anakatrım da s2h v2. Overclock yapmak zararlı mıdır ? Ömrü kısaltır mı ? Stock fan ile yapmak mantıklı mı ? Performansa bir etkisi olur mu ? Nasıl yapılır ?
Katılıyorum 6 çekirdek bazında en güçlü işlemcilerden biri 5600x ama bu güçte bir işlemciye b450 takmak mantıklı gelmiyor bana b550 candır
1621233276
Hocam kutudan çıkan Stock fan rgbsiz çok dikkat etmedim
15 dakikalık stres testi altında en fazla 67 derece gördüm hocam kasanızın hava akışını kontrol edin ben td500 mesh kullanıyorum warzone gibi oyunlarda %80 kullanıyorum 62-64 arası
Sıvı soğutma alamam hocam iyi bi hava soğutma önerirseniz daha iyi olur bütçe sorun değil 500e kadar gider
1620688011
Hocam kasa da önde 3 arkada 1 fan var önü mesh içi bim gibi stres testinde en fazla 64.9 gördüm stock fanla 10 dakika çalıştı test
Ryzen 5 3600 işlemcimi bugün itibariyle kargodan aldım ve montajını yaptım. İşlemci boşta 40.8 derece ve 4.03 ghz ile çalışıyor. Görev yöneticisinde hız kısmında gördüm bu değeri. Bu işlemci 3.6 ghz değil miydi 4 nasıl oluyor