Merhabalar herkese.Elimde iki farklı crucial RAM var.Biri 3200mhz cl 16 diğeri ise 3000mhz cl15.Çok fazla kurcamalamadan 3733 mhz'e overclokladım.Fakat bana latency biraz fazla gibi geldi.Bios ekranında yer alan 4 ayarı değiştirdim sadece birde dram voltage 1.4 yaptım.
Valla dostum iki rami takınca oyunlardan direk atıyor.Ramleri memtest ile tek tek test ettim sorun yok fakat ikisi takılıyken test edince hata veriyor.Üstelik bu ramler aynı çip.Sadece biri cl 16 3200mhz diğeri cl15 3000mhz.En iyisi dual kit şeklinde almak.
Profile 1 seçilebilirken 2 seçilemiyor.Acaba RAM'ler farklı diye mi ? Özelliklerine baktığımda iki RAM'de Xmp 2.0 destekliyor.Çipleri ise biri micron E-die diğerisi ise Sk hynix C-die.
Merhabalar herkese.B560 anakartımda beta bios yüklüydü ve ramlerimi 3600mhz'e çektim sıkıntısız kullanıyordum.Az önce beta'nın normal versiyonu çıkmış, onu yükledim.Bios sıfırlandığı için tekrar power limiti kaldırıp ramleri 3600mhz yaptım ve pc açılmadı.Memory overclock fail hatası verdi.Şuan...
Merhabalar arkadaşlar.Elimde msi b560m pro-e anakart var.Ramlerimin birisi corsair lpx vengeance diğeri ise ballistix marka.Bunları bios'a girerek direk 3600mhz yaptım.Acaba bir sıkıntı olur mu ? Ballistix'ten değilde corsair olandan şüpheliyim biraz.Ayrıca memory try it kısmında da ram overlock...
Corsair vengeance lpx 3000 mhz ram var bende.Bunu xmp ile 3600 yaptım fakat voltaj felan ellemedim.Başka yapmam gereken bir şey var mı ? Oyun felan oynadım hiç sıkıntı çıkarmadı.Voltaj felan ellemiyorsak böyle kalsın.Yanınada 8gb ballistix ram aldım.3600 mhz kullanmayı düşünüyorum.