Asus tuf gt 301 kasamın alttaki fanı bozulmaya başladı yenisini takacağım
ama kasanın fanını arattığımda gereksiz pahalı fanlar çıkıyor karşıma. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz ?
Clock tuner ile test yaptım sonuç olarak bu yazı çıktı:
"Dıagnostıc results.
AMD Ryzen 5 3600 6-Core Processor.
CPU VID: 838.
CPU tel: 1232.
Max temperature: 67, 9°
Energy efficient: 3,29
your CPU is Bronze sample.
Recomended values for overclocking (p1 profile):
Reference voltage: 1250 mv...
Dostlar en bütçe dostu F/P macun önerisi bekliyorum çok da kalitesiz olmasın ama bütçe sınırlı olduğundan ona göre belirleyeceğim.
Bütçe belirtemediğim için absürt rakamlı öneri istemiyorum teşekkürler.
@Furkan Karagülle
Sample test yapmıştım sonuçları hatırlamıyorum diye tekrar yapıyorum, sonuçları başka bir konuda paylaşacağım. Sonuçlarda önerilen o.c değeri için yaklaşık 4950 mhz ve 1.350v yazıyordu.
Bu ayarlarda kullanmak bir sakınca yaratır mı ? Tam yükte 75 dereceyi geçmiyor.
İşlemci r5 3600.
@RevDeisDou...
Sinerjiden 2.167 TL'ye buldum var mıdır daha iyisi ?
https://www.sinerji.gen.tr/nzxt-kraken-x53-240-mm-intel-amd-uyumlu-sivi-sogutucu-p-39421
1659553994
@DerratiX
@DonanımFikir @Ckribrahim sevgili indirim kralları buna denk başka bildiğiniz güzel soğutma var mıdır *
Dostlar işlemcim boşta bile 80 derecede çalışmaya başladı, artık yer yer 3060'a da yetmiyor hazır sağlam soğutucu alıp biraz o.c yapma düşüncesi var aklımda.
Mümkün olduğunca en uygun fiyatlı, f/p soğutucu önerinizi bekliyorum.
işlemci : R5 3600
Dostlar öncelikle, sonuçta bir bilgisayardan bahsettiğimiz için yanlış bölümde konu açtığımı sanmıyorum.
Sadede gelirsek bu boruları hangi sırayla koymam lazım ?
1637518300
@FPU/CACHE
1637519504
Yok mu bilen ?
Dostlar bazı videolarda görüyorum kasanın üstüne 240 mm soğutucular takılıyor ancak kendi sitesinde üst kısım sözde sıvı soğutma desteklemiyor.
bahsettiğim video;
ve bu sıvı soğutma indirime girmişken almayı düşünüyorum sizce sıkıntı olur mu ?
bir de bu soğutuyu yazılımla kontrol etmek için...
Dostlar internette öylesine dolanırken şunu fark ettim ki ML240L model soğutucu V2 modeline göre daha pahalı.
Bu fiyat farkının sebebi nedir bilen var mı ?
Yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim aşağıya akakçe ile bulduğum bu 2 modelin en ucuz linklerini bırakıyorum...
r5 3600 işlemcim var prime 95 small ffts testinde 5 saniyede 105 dereceyi görüp sistem kapanıyor
(evet macunu yeni cooler master mastergel pro sürüldü)
(silver sample işlemci uv ayarlarını yaptım ama uv'de stabil çalışıp çalışmadığını test edemediğimden ayarları geri çektim)
(kasada 4 adet...
kasam gt301 bu soğutma uyar mı rgb bağlantısı vs olarak bir sıkıntı çıkar mı
tuf b450 plus anakart
lütfen yardım edin soğutmayı aldım alıcam alamıyorum bir sorun çıkar diye bıktım artık
Dostlar r5 3600 işlemcim var prime95 small ffts testinde 5 saniyede 105 dereceyi görüp cihaz kapanıyor.
Sizce ID-COOLİNG SE-234 mü kullanayım yoksa önereceğiniz herhangi bir 3 fanlı sıvı soğutmayı mı kullanayım ?
biliyorum atla eşeği kıyaslamak gibi bir şey aralarında çok fark var zaten bütçemi...
dostlar r5 3600 işlemcim için sıvı soğutma almayı düşünüyorum da içindeki sıvının bir ömrü var mıdır
bir ömrü varsa da ilerde içindeki sıvıyı mı değiştirmem gerekir yoksa komple yeniden bir tane soğutma mı almam gerekir ?
Kasam gt301 r5 3600 için soğutma önerilerinizi bekliyorum
bütçeyi sizin önerilerinize göre ayarlayacağım o yüzden aşırı pahalıya kaçmadan mantıklı ve kaliteli öneri yaparsanız sevinirim
dostlar ASUS GT301 kasam için bu soğutmayı almayı düşünüyorum
ön panele bunu takip kasanın öndeki 2 fanını üste takmam mümkün müdür ?
bu soğutmayı nasıl takarım uyuşmazlık felan olur mu ?
https://www.itopya.com/cooler-master-masterliquid-ml360r-adreslenebilir-rgb-360mm-islemci-sivi-sogutma-sistemi/
dostlar kasam eski olduğundan model belirtme gereği duymuyorum zaten dolap gibi birşeyin içinde hava akışı kötü ve kasanın kapağı açık vaziyette çalışıyor.
herhangi bir ağır işlem yapmıyorum gündelik işlerimde kullanıyorum
işlemci sıcaklığı 35 dereceyi geçmiyor
bios'tan baktım cpu_fan 1300 rpm...
dostlar isim vermiyim youtube'da bilgisayarı suya koyup çalıştırıyorlar oksijensiz su mu ne diyorlar kopmle akvaryum gibi cam kutuya koyuyorlar bu bilgisayara zarar veriyor mu her anakart ve parça için geçerli mi ?