Arama sonuçları: *

1. E

Nerede çalışabilirim?

Merhabalar 18 yaşındayım. Bu sene YKS'ye girdim seneye üniversiteye gideceğim inşallah. Sınavdan sonra kendimi çok boşlukta hissettim. Bu boşluğu çalışarak azaltmayı düşünüyorum. Hayatımda hiç çalışmadım. Babamın sanayide tanıdığı falan da yok. Nerelerde çalışabilirim ve nerelerden iş ilanı...
  2. E

Kızlar, arkadaşının eskiden hoşlandığı erkekle çıkar mı?

Biliyorsunuzdur ki erkeklerde arkadaşının hoşlandıği kız bacı/yenge gözüyle bakılır. Aynı olay kızlarda var mıdır? Bundan 5-6 ay önce bir kız bana açılmıştı ve ben onu kibarca reddetmiştim. Şimdi ise onun sınıfından olan bir kızdan (muhtemelen yakın arkadaşlar) hoşlanmaya başlar gibi oldum ancak...
  3. E

Neden mi "Bireysel Silahlanma"?

kısa ve öz. Bireysel Silahlanma Yaşatır!
  4. E

Eski Sevgili ve Ödünç Kitap Sorunsalı

Eski sevgilime bundan 3 ay önce kitap ödünç verdim. Kızla da Haziran ortası gibi ayrıldık. (Öyle kavgalı falan ayrılmadik.) Ondan sonra ben bu kitabi alması için ortak arkadaşımızı gorevlendirdim fakat kız halen okuyorum diye kitabı vermedi. Artık okuduğunu varsayarak kitabi almak jstiyorum ama...
  5. E

Adnan Menderes/Demokrat Parti Hakkında Yanlış Bilinenler

Bu konuyu 27 Mayıs 1960 Darbesi Hakkında Düşünceleriniz Neler ? adlı konudaki bilgi kirliliklerine cevap vermek amaçlı açıyorum. Hadi başlayalım. 1) Demokrat Parti / Adnan Menderes Siyasal İslamcıydı Demokrat Partinin 1960 Darbesinden sonra ardılları Bu soruya "Evet İslamcıydı" demek yanlış...
  6. E

Neden mi "Türkiyeli"?

Bu olay aynı Yunanistan'da yaşayan Türklerin durumuna benzer. Nasıl Yunanistan'da yaşayan Türklerin kendisine "Yunan" denilmesinden rahatsız oluyorsa (bence haklılar), kozmopolitik olan ülkemizde diğer azınlıklarda kendisine Türk denilmesini istemeyebilir. Türkiyeli kelimesi sandığınızın...
  7. E

Beğendiğin Kızla Konuşamama Sorunu 😵‍💫

Kızla aynı dershanedeyiz ve herhalde birbirimizi beğeniyoruz. Ortak arkadaş vasıtasıyla bunu öğrendim. Ama kızla ne zaman denk gelsek arkadaşları yüzünden konuşamıyorum. Örneğin bugün bizim sınıfa gelmiş, selam verecektim ama arkadaşlarıyla sohbet ettiği için sohbeti bölersem ayıp olur diye...
  8. E

Münazara için yardım

Arkadaşlar konumuz "İş başvurularında isim, fotoğraf, cinsiyet, doğum yeri gibi bütün kişisel bilgiler kaldırılarak sadece iş ile ilgili bilgiler yer almalıdır/almamalıdır." Biz muhalefetiz "almamalıdır" savunuyoruz. Sizce hükümet nasıl önerge sunabilir ve biz nasıl çürütebiliriz? Malum seçim...
  9. E

1 yıl boyunca Sayısalda kalma.

Bu yazdan beri eşit ağırlığa geçme isteğim var fakat ailemi bir türlü ikna edemedim. Artık 12.sınıfta gerekirse izinsiz eşit ağırlığa geçeceğim. Ben aslında ara dönemde de geçebilirim diye düşünüyordum fakat böyle bir şey yokmuş. Fen derslerimin notları kötü değil fakat ben bu dersleri...
  10. E

Lozan zafer midir hezimet midir?

Lozan Antlaşması sizce zafer midir hezimet midir?
  11. E

EA'da ilk 1000'e girmek için ne yapabilirim?

Şu an 11.sınıfım aile ve hoca zoruyla sayısal seçtim. 12. sınıfta kesinlikle EA'ya geçeceğim. Şu anlık AYT Matematik'im baya iyi. TYT'de Matematik'ten 10-15 net falan çıkarıyorum. Seneye EA'ya geçince çok fazla dezavantajım olur mu? Sizce şu an nasıl bir çalışma izlemeliyim?
  12. E

Son Gün Çalışılacak TYT Fen Konuları

Cumartesi günü TYT denemesi varmış. Ben AYT olacak diye AYT çalışmıştım. TYT Fen konularım silik silik. Sizce son gün neye çalışayım. Elektrik ve Manyetizma Hücre Organelleri Periyodik Tablo ve Maddenin Hallerine çalışmayı düşünüyorum.
  13. E

Bu duruşun anlamı nedir?

Geçenlerde farkettim. Şu duruşun anlamı nedir?
  14. E

Siyasiler Tier List.

https://tiermaker.com/create/gemiten-gnmze-trk-siyasi-karakterleri-fikir-nderleri-501309 Buradan kendi tier listinizi yapabilirsiniz. Benim ki böyle
  15. E

Halk niye CHP'yi istemiyordu?

Biliyorsunuz ki Türkiye'ye çok partili dönem tam anlamıyla 1945'lerde geldi. Ve bu vakitten sonra CHP sadece 70'lerde varlığını hissettirdi, sonraki dönemlerde baraj altında bile kaldı. Sizce bunun nedeni niye? Halk niye CHP'yi istemiyor.
  16. E

Arkadaşım da istemediğim bir görüntü var.

Bugün sınıfta erkek erkeğe iken belimi topluyordum. Arkadaşlardan birisi gitmiş beni çekmiş. Aslında ben kötü bir şey yapmıyorum fakat kamerayı görünce sanki bir yerlerim açıkmış gibi tepki gösteriyorum. Arkadaşıma sil diyorum silmiyor. Ne yapabilirim?
  17. E

Caner Taslaman hakkında ne düşünüyorsunuz?

Caner Taslaman hakkında ne düşünüyorsunuz? Tanımıyorsanız youtube hesabı web sitesi (kitaplarına web sitesinden ücretsiz olarak erişebilirsiniz.)
  18. E

Terakkiperver ve Serbest Cumhuriyet Fıkrası sonradan birleşiyor mu?

Terakkiperver ve Serbest Cumhuriyet Fıkrası sonradan birleşiyor mu? Ve önce Terakkiperver açılıyor değil mi?
  19. E

Türkiye Cumhuriyeti'nde En Başarılı Bulduğunuz Başbakan Kimdir?

Aklıma gelenleri koydum. Koymadığım ve başarılı bulduğunuz varsa yazarsanız eklerim.
  20. E

27 Mayıs 1960 Darbesi Neden Oldu?

Araştırdığım kadarıyla Adnan Menderes laiklik karşıtı ve diktator olduğu nedeniyle asıldığını duydum. Bildiğim kadarıyla Menderes, Erbakan gibi islamcı biri değil. Menderes neden asıldı ve sizce Adnan Menderes asılmalı miydı?
Geri