Arama sonuçları: *

1. thaelien

Askerlik Erteleme Soru ?

Arkadaşlar lise diploması ile askerliği ertelemeye gittim geçen gün kadın dedi 3 sene ertelenecek e devletten kontrol edersin dedi.Bugün baktım 2031 e kadar askerlik ile ilişiği yoktur yazıyor.Ben geçen sene üniye kayıt olmuştum ama gitmemiştim acaba o yüzden mi bu kadar uzatılmış ? Birde şuan...
  2. thaelien

Eski Çalıştığım Yerdeki Adam Darlıyor

Kimisine boş bir olay gelebilir.Biraz uzunda olabilir o yüzden kusura bakmayın.En baştan başlıyorum.Geçen sene temmuz ayı gibi burada bir bakkala işe girdim.Mal taşı diz vs.Bakkalda abi kardeş iki kişi duruyorlar.Beni işe alan kardeş.Neyse gel zaman git zaman bırakma kararı aldım ocak gibi.Neyse...
  3. thaelien

Aile,Akrabalar Some Problems

Arkadaşlar yaşadığım sıkıntıyı anlatıcam saçma veya gereksiz gelebilir.İstemeyen arkadaşlar okumasın. :) Kısaca hayatımdan bahsedeyim.Akedemik hayatımda başarılı olamadım.19 yaşındayım.Üniversite hayalim yok çünkü denedim olmadı.Bu senede girdim bişey olacağını sanmıyorum.Neyse bu kısmı geçelim...
  4. thaelien

Green Card Aile Engeli

Arkadaşlar herkesin yaptığı gibi bende green card'a başvurucam ve çıkarsa tabikide gidicem.Fakat biliyosunuz çıksa bile sonraki aşamada illaki paranızın olması gerek.Yaşım 19.Ailem orta'nın iki tık üstü halde.Çok zengin değiliz ama kötüde değiliz.Gelirimiz iyi.Neyse ama annem babam diğer...
  5. thaelien

Elektrik-Elektronik Merakım var neler yapabilirim

Dostlar elektrik orta üst elektroniktede orta düzeyde bilgiye sahibim.Ekipmanlarım ve evimde de bir atölyem var şuanlık hobi olarak yapıyor.Yakın zmanda çalışıyordum işimi bıraktım.Üniversite okumuyorum.(sebebini sormayın).Bu işi nasıl paraya çevirebilirim.Bu işlerle ilgili belge alınabiliyor mu...
  6. thaelien

Getir Maaşları Yardım

Selamlar getirde çalışmayı düşünüyorum.Şahıs şirketi açıp falan çalışmadan normal maaşlı çalışıcam.Bilgisi olan ve çalışan arkadaşlara soruyorum ortalama maaş nedir ? Ona göre şuan çalıştığım işi bırakıp ona geçicem
  7. thaelien

Bakkal da çalışmak yardım

Selam dostlar küçük bir ilçede yaşıyorum.Lise yeni bitti sınava girdim açıktan bişeyler okuyup sanayide kaynakçılık yapıp belge almayı planlıyordum.Fakat ayağıma bir fırsat geldi bakkalda geitr götür raf dizme için 3 bin tl + sigorta veriyorlar.Sizce 1 sene çalışıp kenara para koyup seneye...
  8. thaelien

Getir'de Çalışma Yardım

Dostlar selam akşam saat 6-7 den sonra boşum ve bende bizim burda yeni açılan getir deposunda çalışmak istiyorum.İlk ve en önemlisi ben yarı zamanlı yada hangisi işte park time mı oluyor bilmiyorum kısaca akşam 6 dan sonra çalışabilirmiyim ? ayrıca internet üzerinden başvuru yapılabilecek bir...
  9. thaelien

Gazlı İçeceklere Zam

%25 ten %35 e yükselmiş.Önümüzdeki günlerde zamlar yansıyacakmış.(kaynak:resmi gazete)
  10. thaelien

Almanya'ya Gitmek İçin Yardım

Selamlar dostlar bir kaç ufak araştırma yaptım ve doğru mu değil mi emin olamadım çünkü çok kolay gibime geldi.Olay şöyle almancası olan ve belli bir meslekten belgesi olan kişiler almanya ya çalışmaya gidebiliyor 3 yıla kadarda oturma izni alabiliyor tarzındaydı istersen sonra yine...
  11. thaelien

Ustalık-Kalfalık belgesi Alma

Dostlar selamlar ben şimdi sanayide bir yere girip çalışıtğımda ne kadar sürece kalfalık veya ustalık ikisinde fark etmez hangisini hangi sürede alırım ? Babam bana işi kavrarsan iyi yaptığını usta görürse ustaya bağlı falan onaylar bişeyler demişti.Kesin bilgisi olan veya yakını sanayide olan...
  12. thaelien

Alman Vatandaşlığı Hakkında Soru

Dostlar selamlar,benim dedemin kız kardeşi alman vatandaşlığı bulunuyor.Yani halam oluo sanırım.Annem öyle dediğine göre pek bu şeylerden anlamam neyse konuya dönelim.Ben şimdi onun sayesinde vatandaşlık falan alabiliyor muyum var mı böyle bir imkan bence yokturda meraktan sordum a tutarsa bile...
  13. thaelien

Ağlamıyorum Gözüme Toz Kaçtı

Merak ettim bizim buradaki yayın arabaların fiyatları almanyada ne kadar diye bakayım dedim.Bakmaz olaydım.Ama ben üzülmüşken sizde bir bakın ve şiddetlice süvün.İyi geceler...
  14. thaelien

Haziran Ayı Sonu Kanal İstanbul Yapımına Başlanıyor

Haziran ayı sonu temel atmaya başlıyorlarmış.Hyırlı olsun.Türkiyenin bence en saçma ve gereksiz projesi.
  15. thaelien

Mansur Yavaştan İnanılmaz Proje

Olay Dostlar Mansur Yavaş vatandaşların Ankara'da Olmasını istediği projeleri seçebilecek veya belediyenin yapacağı projeleri yapılsın veya yapılmasın diye oylayabilecek bence bundan güzeli yok ilk ve tek ama videoyu izleyin. Haber ekte var arkadaşlar okuyup öğrenebilirsiniz ve izleyebilirsiniz...
  16. thaelien

Esnafa İnanılmaz Destek

Evet dostlar paşa hazretleri paket açıkladı ve bir kerelik 250 bin küsür kişiye 5000 tl ve yine bir kereye mahsus 1milyon 250 küsür sanırım kişiyede 3000 tl vericek.Ben bunu direkt olarak cahil insanımızı uyutma parası olarak görüyorum.1.5 senedir olan pandemide biz esnafız aldığımız destek...
  17. thaelien

2023 Seçimlerinden Hangi Partiye Oy Vermeyi Düşünüyorsunuz ?

Hangi partiye oy vermeyi düşünüyorsunuz ? Cevaplar görünmüyor sadece merak ettiğim için açtım.
Geri