Arama sonuçları: *

1. Kaan Lothbrok

Buji ve hava filtresi değişir mi?

İyi günler. 2022 Citroën C3 Aircross 1.2 Puretech aracım için ilk bakımda buji ve hava filtresini farklı marka olarak değiştireceğim. Buji olarak aşağıda bıraktığım linkteki bujiyi almak istiyorum ama bu buji ve hava filtresi aracıma uyar mı ve bu site güvenilir midir? Aracımda performans ve...
  2. Kaan Lothbrok

Spor hava filtresi ne kadar etki eder?

Öncelikle merhaba. 1.2 Puretech 130 PS motorlu aracım var. Kendi aracıma ufaktan da olsa oynamak istiyorum. Spor hava filtresi ya da açık hava filtresi yaptırmayı düşünüyorum. Ayrıyeten bujilerini iridyum buji ile değiştireceğim. Performans olarak ne kadarlık bir artış olur? Şimdiden teşekkürler.
  3. Kaan Lothbrok

Aracımın devir kesicisi kaç?

Öncelikle merhaba. 2022 1.2 Turbo Citroën C3 Aircross marka aracım var. İnternette bazı videolar gördüm. Aynı motorlu, aynı aracın manuel versiyonunda motor 6500 devire kadar çeviriyor ancak benim aracım maksimum 6000 devirde vitesi değiştiriyor. Aynı motorlu Opel Astra'lar da otomatik olmasına...
  4. Kaan Lothbrok

3 silindirli motor soğukken titreşimli ve sesli çalışıyor

Merhaba. Aracım 3 silindir, 1.2 Puretech motor. Aracım motor soğukken dizel gibi ve titreşimli çalışıyor. Araç ısınınca da aşırı sessiz oluyor çalışıp çalışmadığını bile anlamıyorum ve titreşim bayağı azalıyor. Bir sorun var mıdır? Yoksa benzinli ve 3 silindirli bir motor için normal midir? Araç...
  5. Kaan Lothbrok

İridyum buji taktırmalı mıyım?

Öncelikle merhaba. 2022 C3 Aircross aracım var ve biraz fazla yakıyor. Önümüzdeki bakımda değil ancak ondan sonraki bakımda bujilerin de değişmesi gerektiği yazıyor. Bende Bosch marka iridyum buji takmak istiyorum. Taktırsam ne gibi avantajları olur. Yakıt tüketiminde bir azalma olur mu...
  6. Kaan Lothbrok

Arabamdaki kalorifer için ayrı bir ısıtıcı olabilir mi?

Merhaba. 2022 C3 Aircross 1.2 Puretech aracım var. Normalde eski arabamda kaloriferin sıcak üflemesi için motorun ısınması gerekiyordu. Şimdiki aracımda sabah motor buz gibiyken kaloriferi açıyorum ve ortalama 30 saniye - 1 dakika içinde içeriye motor ısınmamasına rağmen sıcacık hava veriyor...
  7. Kaan Lothbrok

İki fren arasında ne fark var?

Bu iki fren arasında ne fark var. Aracımda baktım ama ikisi de dümdüz disk fren hava soğutması falan göremedim ben.
  8. Kaan Lothbrok

Motorumun son hızı normalden düşük.

Öncelikle merhaba. 2. El 3200 KM'de 2021 model CF Moto 250 NK aldım. Motorun bakımları yeni yapılmasına rağmen adettendir diye bütün yağını, filtresini vs. değiştirdim ama internetteki videolarda motor 156 - 157 civarı hızlara çıkıyordu ancak ben en fazla 149 görebildim. Motoru aldığım kişi 40...
  9. Kaan Lothbrok

Aracın alışma süreci bitince son hız artar mı?

Öncelikle merhaba. 2022 model, 1.2 Puretech 130 PS, 240 NM motorlu Citroën C3 Aircross araca sahibim. Aracım 2200 Km'ye geldiği için performansını merak ettim ve ücretli otoyolda son hız denemek istedim ve aracı 195 km hıza gelince bıraktım. Muhtemelen biraz daha zorlasam en fazla 200 görürdü...
  10. Kaan Lothbrok

Alt takımdan tak diye ses geldi

Bugün ortalama 50 - 60 ile giderken bir çukurdan geçtim ve arabanın alt takımından tak diye bir ses geldi. Bir sorun olmuş mudur? Sürüş esnasında bir farklılık hissetmedim ancak gene de bilen varsa diye sormak istedim.
  11. Kaan Lothbrok

1.2 Puretech motoru sıkıştırmak zarar verir mi?

Öncelikle iyi akşamlar. 1.2 Puretech 130 hp turbo benzin bir aracım var bu araçlar 1.2, 3 silindirli ve turbo beslemeli oldukları için daha hızlı motor yediklerini duymuştum. Bu dedikleri doğru mudur? Arabayı haftada 1 - 2 kere 1 saat kadar falan sıkıştırarak kullanıyorum. Daha 1700 KM'de ve...
  12. Kaan Lothbrok

Spor hava filtresi performansa etki eder mi?

Öncelikle merhaba. 1.2 Turbo benzinli bir aracım var ve bir sonraki periyodik bakımında performans hava filtresi takmayı düşünüyorum. Sizce performans olarak ne kadar değişim olur? Performans değişmese bile emme sesi gelir mi? Bir de 600 - 700 fiyat bandına performans hava filtresi önerir misiniz?
  13. Kaan Lothbrok

1.2 Puretech Sport modu açınca ne oluyor?

Öncelikle merhaba. 2022 model 1.2 Puretech C3 Aircross aracım var. Araçta sabit gaz verirken Sport moduna bastığımda araba birden atılmaya çalışıyor ve serileşiyor.. Gazı biraz verdiğimde birden vites düşürüp kendini yırtmaya çalışıyor araç. Normal modda bu kadar sert tepkiler vermiyordu. Daha...
  14. Kaan Lothbrok

Performans hava filtresi ne kadar etki eder?

Öncelikle merhaba. 1.2 Puretech 130 PS aracım var. Bir sonraki bakımında hava filtresini performans hava filtresi ile değiştirmek istiyorum. Sizce ne kadar fark olur ve ufakdan emiş sesi yapar mı? Motor çok sessiz olduğu için normal stock haliyle de turbo ve emiş sesi geliyor.
  15. Kaan Lothbrok

1.0 TSİ VS 1.2 Puretech

Öncelikle merhaba. 1.0 TSI 110 PS Golf ile 1.2 Puretech 130 PS Citroen C3 Aircross yarışsa hangisi önde tamamlar? Performans olarak hangisi daha iyidir?
  16. Kaan Lothbrok

Arabayı sıkıştırdım. Zarar vermiş miyimdir?

Öncelikle merhaba. Yaklaşık 2 hafta önce 2022, 1.2 130 HP C3 Aircross araç aldık. Araç şu an da 900 Km'de ve bugün arabanın motorunu açmak için 30 dakika klima açık şekilde arabayı bayağı sıkıştırdım. Şehir içine girdikten sonra arabayı bir kenara çektim ve arabadan iner inmez burnuma bir yanık...
  17. Kaan Lothbrok

Yeni araba da dikkat edilmesi gerekenler nedir?

Öncelikle merhaba. Yarın sabah arabayı bayiden teslim almaya gideceğiz. 0 km araba da nelere dikkat edilmeli? Rodaj konusu hala geçerli mi yoksa istediğimiz gibi kullanabilir miyiz? Şimdiden teşekkürler. İyi forumlar. :)
  18. Kaan Lothbrok

0 aldığım araba ortalama ne zaman gelir?

Öncelikle merhaba. Yaklaşık 2 hafta önce 2022 Citroën C3 Aircross modeline İzmir bayisinde yazıldım ve dün Fransa'dan Türkiye'ye geldiğini söylediler. Türkiye'de hangi limana geliyor ve ortalama benim elime ne zaman ulaşır? Gümrükte ortalama ne kadar süre kalıyor ve daha önce bu modeli kullanan...
  19. Kaan Lothbrok

2022 Citroen C3 Aircross nasıldır?

Öncelikle merhaba. 2022, 1.2, 130 HP, EAT 6 Citroen C3 Aircross nasıldır? Sizce alınır mı? Arabanın iyi ve kötü yanları nelerdir? Ses sistemi ve arabanın ara hızlanmaları nasıldır? Şimdiden teşekkürler.
  20. Kaan Lothbrok

Şanzıman Motor Gücüne Etki Ediyor Mu?

Öncelikle merhaba. Peugeot'nun manuel vitesli modelinde de otomatik modelinde de 1.2 Puretech motor bulunuyor ancak biri 100 HP diğeri 130 HP. İkisi de aynı motor bloğu olmasına rağmen manuel olan neden daha güçsüz? Boş paket olduğu için yazılım ile mi kısılmış yoksa benim bilmediğim bir şey mi...
Geri