Arama sonuçları: *

1. Vemoxis

Çözüldü✓ Cift monitorde video/canli yayin kasma sorunu

Genelde oyun oynarken yan monitorden bir sey izlemem ama bazi chill oyunlarda (fm26, balatro vs.) yan monitorden youtube videosu veya canli mac yayini aciyorum ama nedense actigim sey kasiyor yani ses olarak kasma yok ses ilerliyor ama goruntu de takilmalar oluyor veya yavas ilerliyor. Bazen...
  2. Vemoxis

Bitmeyen NVIDIA driver problemleri illallah ettirdi!!

Bazen diyorum ki acaba bu FG ve DLSS teknolojilerine kanip 4070 Super almak yerine 7800XT vesaire mi alsaydim :( Guya driver problemleri AMD kartlarda vardi çökme oluyordu, mavi ekran veriyordu. NVIDIA sag olsun yeni yila girdigimizden beri oyun zevkimin icine etti. AMD duzeldi NVIDIA bozuldu...
  3. Vemoxis

Frame Generation açınca PC kendine reset atıyor

RTX 4070 Super ekran kartlı sistemimde her oyunu problemsiz şekilde oynarken NVIDIA App üzerinden gelen yeni driver güncellemesini yaptıktan sonra bazı oyunlarda FG açınca PC kitlenip kendini yeniden başlatıyor. Bazen de mavi ekran veriyor. Mavi ekran analizi yapınca ekran kartı sürücüsü ile...
  4. Vemoxis

Oyuna girince mavi ekran aliyorum

Bugun BIOS guncelledim. Ardindan EXPO 1 aktif ettim her zamanki gibi ancak goruntu gelmedi. Bir sekilde BIOS girip EXPO 2 actim bu sefer PC sikintisiz sekilde acildi ancak oyuna girdigimde kernel security check failure gibi bir hata kodu ile mavi ekran veriyor. Normal kullanimda sikinti yok...
  5. Vemoxis

EXPO 1 acinca ekran gelmiyor.

Bu problemi nasil cozerim? EXPO 1 acik sekildeydi aylardir. Bugun son BIOS surumune guncelledim ardindan EXPO 1 acinca ekran gelmiyor. Bir sekilde BIOS girip EXPO 2 yapiyorum bu sefer de sanirim tam Mhz de calismiyor. Birde Expo tweak gibi bir sey var onu acinca oyunlarda mavi ekran yiyorum.
  6. Vemoxis

BIOS update sonrası görüntü gelmeme problemi ve yaşadıklarım

BIOS güncelledim başarılı ekranı geldi ve ok diyerek kapattım ardından BIOS ekranı geldi. Sürümü kontrol ettim doğru şekilde guncellenmis ancak BIOS ayarlarim sifirlanmisti. Onları tekrardan yaptım. RAM MHz arttırma, fan hızlarını ayarlama vesaire gibi basit ayarlar yani. Kaydedip çıktım. PC...
  7. Vemoxis

Aldığınız/Topladığınız sistemde pişman oldunuz bir parça var mı?

Aldığınız/Topladığınız sistemde pişman oldunuz bir parça var mı? Veya keşke bunu almak yerine şunu alsaydım dediğiniz. Pişman olmak zorunda değilsiniz. Mesela ben Ryzen 5 7600 işlemci için 120mm sıvı soğutma aldım. Hava soğutma montajı ile uğraşmak istemediğim için. Şu an keşke 240mm veya hava...
  8. Vemoxis

Mavi ekran minidump analiz edebilen var mi?

Subat ayina girdigimizden beri oyuna girdigimde mavi ekran aliyorum. Bilgisayar yeniden baslayinca tekrar oyuna giriyorum ve aciliyor ama ilk seferde genelde mavi ekran oluyor her zaman degil. Sebebi ne olabilir? Dosyayi okumayi bilenler yardimci olabilir mi ...
  9. Vemoxis

BIOS fan hizi ayarlari mi armoury crate fan ayarlari mi gecerli?

Armoury crate uzerinden fan ayarlarini auto tuning yaparak ayarlattim otomatik sekilde ama sonradan bu ozelligin BIOS ayarlarinda da oldugunu gordum Q fan tuning diye geciyor. Orada da otomatik ayarlattim. Ama Armoury crate ayarlari ile BIOS fan ayarlari baya farkli sekilde ayarladi. Simdi...
  10. Vemoxis

Bilgisayar yavaş açılıyor

Sistemde hiçbir sıkıntı yok çok rahat oyun oynuyorum ancak açılırken çok yavaş açılıyor gibi hissediyorum. Benim eski 3050li laptop bile daha hızlı açılıyor. Tuşa basıyorum önce 5-10 saniye ekranin gelmesini bekliyorum sonra 5-10 saniye ASUS ekranında dönüyor en sonda 5-10 saniye Hoşgeldiniz...
  11. Vemoxis

NVIDIA APP yeni DLSS ayarlari nasil olmali?

Uygulamayi ve ekran karti surucusunu guncelledim. Yeni DLSS teknolojileri gelmis. DLSS Override olan MFG dedikleri 5000 serisine ozel olan sey onu biliyorum. Zaten acilmiyor. Diger 2 ayar nasil olmali kullanan var mi? DLSS on ayarli modeller ve DLSS Super Resolution ayarlari. 4070 SUPER karti...
  12. Vemoxis

HDR ayarlari nasil olmali?

Bu ekrandaki ayarlar nasil olmali? HDR acmak mantikli mi? Mantikli ise parlaklik yuzde kac olmali? Bu konuda bilgisi olan var mi? Montior Philips Evnia 27M2N5500
  13. Vemoxis

Fandan gelen ince tiz cızırtı nedir?

Oyun açıkken fandan ince tiz bir ses geliyor. Rahatsız edici seviyede değil zaten oyunun sesinden duymuyorum bile. Kulaklık falan takarsam hiç duyulmaz ama zararı var mıdır neden geliyor bilmiyorum. Sadece Oyun açıkken geliyor ama esc basıp oyunu durdurdugumda ses de duruyor. İlginç bir durum.
  14. Vemoxis

Bilgisayar kasasının üstünü örtü ile örtmek sıkıntı çıkarır mı?

Kısaca şöyle açıklayayım birkaç hafta önce hazır sistem aldım ve kasadaki LED tuşuna bastığımda tüm RGB ışıkları kapanıyor fakat bir tek sıvı sogutmanin isiklari kapanmıyor. Uygulamalar aracılığıyla vesaire denedim ama bir türlü yapamadım kapatamadim ışıkları. Büyük ihtimalle kablosu vesaire...
  15. Vemoxis

AMD işlemci ile ekran kartı aynı anda daha stabil mi çalışır?

Başlıktan çok anlatamamış olabilirim. Şöyle; bilgisayar toplayacağız veya hazır sistem alacağız diyelim. Hem işlemci hem de ekran kartının AMD olması bir artı katıyor mu yoksa önemsiz mi? Ekran kartı AMD, işlemci INTEL veya Ekran kartı NVIDIA, işlemci AMD. Bu tarz kombinasyonlar ile FULL AMD bir...
Geri