Arama sonuçları: *

1. imemircan

Çözüldü✓ hdd takıcam kablo yok

selamlar, yeni sistem aldım msi psu su var fakat hdd ye takılan bir kablo eksik sadece sata var diğeri yok (ismini bilmiyorum) ben bu hdd yi nasıl takabilirim?
  2. imemircan

Çözüldü✓ ddr5 sistem mhz yükselmiyor

merhabalar, yeni sistem topladım ve 2 tane 8gb 5600mhz lik ramlerim var. Xmp veya expo açtığımda anakart ın ddram yani turuncu ışık yanıyor uzun süre açılmıyor sonra ışık sönüyor ve açılıyor. fakat mhz hızı 2800mhz de kalıyor. ram lerin yerini değiştirdim olmadı, tek ram ile çalıştırmayı denedim...
  3. imemircan

Çözüldü✓ ddram ışığı ile cpu ışığı yanıyor

selamlar yeni kasa aldım ve her insanın yaptığı gibi bios u güncelleyip xmp ayarını açıp kaydettim reboot attı pc. fakat o zamandan beridir cpu ışığı (kırmızı) ve ddram ışığı (turuncu) yanıyor ve pc açılmıyor. bios pilini çıkarttım taktım olmadı, ramleri çıkarttım (2 tane ddr5 5600mhz lik var)...
  4. imemircan

ACİLL!! İNTERNET SORUNU İŞ İLE ALAKALI

selamlar iyi forumlar. benim babam evden çalışan bir insan internet lazım yani. İnternetimiz de geldi fakat ethernet kablosunu takınca anakart bi algılıyor bi algılamıyor bi algılıyor bi algılamıyor çözüm öneriniz var mı? yazılımsal olarak windows tan her şeyi denedim sürücü kaldırma, yükleme...
  5. imemircan

HDD masayı titretiyor

Selamlar, kasamda HDD için kızak bulunmamakta direk vida ile kasaya sabitleniyor. Fakat WD 1TB Blue HDD'im ses değil de çok fazla titreme yapmakta. Kasa metal olduğundan dolayı mı bilmiyorum fakat titremeyi bariz duyabiliyorum ve masadan da rahatlıkla hissediliyor. Sizce HDD kızağı alsam sorun...
  6. imemircan

Discord'ta ekran paylaşımı çok piksel

Selamlar, konuyu doğru yere açtım mı bilmiyorum fakat discord'ta ekran açtığım zaman çok piksel oluyor. Upload'ım 5 ile 6 arasında. Sistemim ise imzamda. Nvidia ekran kartı kullanan arkadaşlarımın görüntü kalitesi daha iyi galiba nvidia'nın kodlama özelliği daha iyi. Fakat AMD kullanıcısı olarak...
  7. imemircan

PC açılıyor ama ekran gelmiyor

Selamlar, dünden beri bu sorunu yaşıyorum ve xmp kapatarak çözmüştüm fakat yine başladı. PC açılıyor ama görüntü gelmiyor, klavye mouse çalışmıyor, pc kapanma tuşundan kapanmıyor prizden çekmem gerekiyor. Sizce sorun ne olabilir ? Sistemim imzamda
  8. imemircan

PC'min değişik sesleri

Selamlar, bir video attım video sırasında valorant açıyorum. Güç kaynağın traktör gibi çalışma sesi var birinci sorum bu. İkincisi ise tiz bir ses var galiba coil whine sorunu ama emin değilim. 1625391323 Not: tiz dediğim ses 0.42 de başlıyor
  9. imemircan

İlk defa mavi ekran yedim

Selamlar, just cause 4 ü kapatıp fortnite açıyordum mavi ekran yedim. Korkmalı mıyım ?
  10. imemircan

PC donma ve ekran kararma

Selamlar, 3 konu açışım umarım birileri yardımcı olur. Bugün bilgisayarım 3 kez ekran karartıp dondu. Sizce sorun ne olabilir ? Sistemim : AMD 1600AF B450M S2H APACER PHANTER 8GB 3000MHZ XFX RX 5500XT 8GB ADATA SWORDFİSH 500GB SSD ESKİ SEAGATE 160GB 7200RPM HDD
  11. imemircan

Pc donma ve ekran kararma sorunh

Selamlar, bugün 3 4 kez bilgisayarım dondu ve ekran karardı kendi kendine reset atmadı. Sizce sorun ne olabilir ? Sistemim : Amd 1600 af B450m s2h v2 Apacer phanter 8gb 3000mhz Xfx rx 5500 xt 8gb Adata swordfish 500gb
  12. imemircan

Pc ekran kararma sorunu

Selamlar, demin oyun oynarken ekran karardı ve pc dondu reset atmak zorunda kaldım. Bu sorunu yaşamıştım bugün kimse cevaplamamıştı. Sizce sorun ne olabilir ? 1618601184 Arkadaşlar yardım edebilecek yok mu ?
  13. imemircan

PC NO SİGNAL hatası alıyorum

Selamlar, pc açıkken birden ekran gidiyor ve sanki sistem uyku moduna geçiyor ama emin değilim. Kablo değiştirdim fakat bir değişiklik olmadı. Klavye fare vs. ışığı yanıyor fakat ekran yok ses yok. Sizce sorun ne olabilir ?
  14. imemircan

PC açılıyor ama görüntü yok

Selamlar, pc açık klayveden mültimedya tuşlarından spotify da müzik falan açabiliyorum fakat görüntü yok benim kablom biraz sıkıntılıydı görüntü gidip geliyordu ondan şüpheleniyorum sizce ne olabilir ? Başka hdmi kablom yok
  15. imemircan

PC kapalıyken PSU'nun çalışması

Selamlar, bilgisayar kapatınca PSU'yu kapatmadan hala kulaklık ışığı vb. çevre bilimleri gibi yanıyor. Şimdi bunun normal olduğunu biliyorum fakat bir zararı var mıdır ? Anakart pillerine ya da herhangi bir şeye ? Bir de hep prizden çekmek zararlı olur mu ?
  16. imemircan

Pc de oluşan ses sorunu

Selamlar, bu sesi son zamanlarda yaşıyorum sizce ne olabilir ? Psu olamaz çünkü onun ayrı normal psu sesi var. Fakat bu ses ssd den geliyor gibi. https://youtube.com/shorts/BBUtt91M4eA
  17. imemircan

Anlamadığım ses sorunu

Selamlar, pc de bir görüntü varken monitörde yani o görüntünün akışına göre ses geliyor. İlk başta psu sanmıştım fakat hd tune da test yaparken videoda olduğu gibi tek tek geliyor, ve bunun psu olduğunu düşünmüyorum çünkü kasa fanlarını kapatarak da dinledim. PSU nun ayrı normal bir sesi var...
  18. imemircan

PC reset atma sorunu

Selamlar, bu sorunu bi ara yaşıyordum ve çözmüştüm ekran kartının kablosu tam takılı değildi o yüzden güç yetmiyordu. Fakat yine yaşamaya başladım. Olay görüntüleyicisinden baktığımda kernel power 41 63 sorunu yaşadığımı fark ettim ve bundan baya var. Bilgisayarı oyunlarda böyle nadir de olsa 2...
  19. imemircan

PC reset atma sorunu

Selamlar, nadiren de olsa mesela 1 2 haftada bir sistemim reset atıyor. Ya ekran gidip reset atıyor, ya da donup reset atıyor. Sizce sebebi ne olabilir ? Sistemim : AMD Ryzen 5 1600 AF Gigabyte B450M S2H V2 Apacer phanter 8GB 3000MHZ XFX RX 5500XT 8GB ADATA SWORDFİSH 500GB M2 SSD GAMEPOWER...
  20. imemircan

Bilgisayar kendi kendine reset atma sorunu

Selamlar, oyun oynarken uzun süre sonra pc kendi kendine reset atıyor. İlk başta ets2 de oluyordu oyun grafikleri zorladığı için yetmemiştir diye düşündüm fakat bugün valorant'ta bile yaşadım bunu. her şey stock hızla hiç ellemedim. stress testi yaptığım zaman da 1 süre boyunca herhangi bir...
Geri