Arama sonuçları: *

1. O

Ekran kartından rastgele zamanlarda gelen ciyaklama sesi nedir?

Bilgisayarda temizlik yaptıktan sonra bir coil vine gibi bir ses gelmeye başladı. Ama kasanın sanki her yerinden geliyor gibi anlayamıyorum. Uzun süre sessiz kalıyor. Sonra bir anda ötmeye başlıyor. Yüke veya başka bir şeye bağlı değil. Durduk yere başladı. Hiçbir sebep yokken ortaya çıktı...
  2. O

Sanal bellek nedir ne işe yarar ?

Merhaba. Gta 5'in yeni versiyonuda shutter ve aniden beliren araç ve direkt sorunları yaşıyordum. Sorunumu gpt'ye sorudum ve sanal belleğimi kapatabileceğimi işe yarayabileceğini söyledi. 32gb ramim var ama bu arkadaş tam olarak ne işe yarıyor ? kapatılmalımı yoksa ssdnin drami ( 1gb ) kadar...
  3. O

AutoCAD durduk yere kapanıyor

Kesit alırken veya çizim yaparken hata kodu vermeden direkt kapanıyor. Casper Excalibur G870 kullanıyorum. Sil yükle ve temiz kurulum yapmama rağmen çöküyor. Control Center'dan hibrit modda kullanıyorum. Nedenini anlayamadım. Umarım yardımcı olabilirsiniz. Bilgisayarın özellikleri: CPU: 12450H...
  4. O

Ağ bağdaştırıcısı yerleşik işlemci seçeneği açılmalı mı?

Merhaba, wintoys uygulamasında böyle bir ayar gördüm. Sizce açılmalı mı? Kablonet'in yeni modemini kullanıyorum, bir etkisi olur mu kendi işlemcim üzerinde?
  5. O

AMD eco mod vs ASUS PBO enhancement

İki modu da denedim. AMD'nin 65W modunda işlemci 5050MHz de çalışıyor ve arada 4850ye düşüp çıkıyor. 55-62W arasında da dolanıyor. ASUS PBO enhancement 90 derece modunu açınca işlemci 5000MHz de çalışıyor ve arada 4800e düşüyor. 50-60W arasında dolanıyor ve bir iki derece daha serin. Sıcaklıklar...
  6. O

Video izlerken FPS düşüşü yaşıyorum

Merhaba, sorun daha önceden yoktu ne zaman başladı bilmiyorum 1 2 hafta filan herhalde. Arkada video açıkken her oyunda FPS düşüyor. Kapatınca düzeliyor. Sorun neden kaynaklı ve nasıl çözerim?
  7. O

Görev zamanalyıcısında diskdiagnostic klasörü boş?

Merhaba, arka plan hizmetlerini azaltmaya çalışıyordum. Başlıktaki klasördeki görevlerden 1 tanesini silmem gerekiyormuş. Ama klasör bende boş. Klasörün içinde de 2 tane dosya var normalde 1) Microsoft-Windows-diskdiagnosticdatacollector 2) Microsoft-Windows-diskdiagnosticresolver 1.yi silip...
  8. O

W10 Dengeli moddaki güç barının bir işlevi varmı ?

Merhaba, Bu zamana kadar bu barı ortada kullandım bir etkisi olmadığını düşündüğüm için. Ama arkadaşım ısrarcı olunca merak ettim. Gerçekten bir farkı varmı ? Veya bu fark dengeli güç modundan yüksek performans güç moduna geçince mi oluşur ? Oyunlarda bir fark görmedim.
  9. O

7500F'e geçince obs render ve encoding lag yapmaya başladı

7500F sisteme geçtim ram anakart ile birlikte. Temiz kurulum yaptım bu gün bir kayıt almam gerekti ama önceki ayarlarımla kayıtta rendering ve encosing lag yapıyor. Bunu nasıl çözebilirim?
  10. O

Armoury Crate 0x80072ee2 hatası

Uygulama normal çalışıyor ama güncelleme yapmaya çalıştığımda 0x80072EE2 hatasını alıyorum ve "internete bağlı olduğunuzdan emin olun ve asusupdater.exe ye güvenlik duvarından izin verin" diyor. İzin vermeme rağmen hata devam ediyor. Çözümü nedir?
  11. O

Windows 11 kurulamıyor

SSD'de yer var kurulum bitiyor 10sn sonra yeniden başlayacak diyor. Yeniden başlayınca yine kurulumun en başına atıyor. Sorun nedir ve nasıl çözülebilir?
  12. O

sistemde Parça değişimden sonra windowsun sesi çok yükseldi

İşlemci anakart ve RAM değiştirdim. Ayarlardan 32 Bit 192KHz'ye aldım normalde 24bitti. Şu an Windows'un bütün sesleri çok yüksek geliyor. Bunun sebebi nedir? Bütün sesler X2 oldu. RAM :Corsair vengence 6200mhz Anakart: TUF B650 Plus İşlemci :7500F
  13. O

İşlemci ve anakart değiştirince driverları silmek gerekir mi?

R5 3600 ve B450'den 7500F ve B650'ye geçiyorum. İşlemci için sadece Ryzen Master kullanıyorum anakart için de Armoury Crate yüklü. İşlemci için Ryzen Master'ı silsem yeterli olur mu yoksa alt driverları vs var mı?
  14. O

Bilgisayar kapanırken aşırı yavaşladı

Merhaba pc açılırken bir problem yok ama iki gündür kapanırken çok uzun bekliyor. SSD sağlığım iyi. Sebebi ne olabilir? Çözümü nedir?
  15. O

R5 3600 3070 sistem masaüstünde gezerken ve oyunlarda fare takılıyor

Başlıkta belirttiğim gibi bir sorun var. Sebebini bilmiyorum. Ekran kartına biraz OC yaptım ama ondan önce de vardı. Çözümü veya sorunun ne olduğunu bilen var mı? RAM 2x8 cl17 3600mhz Ekran kartı Asus tuf rtx 3070 oc Anakart Asus tuf plus gaming İşlemci R5 3600
  16. O

Windows güncellenirken kapandı siyah ekranda açılmıyor

Pc uzun süredir bir güncellemede kaldı bunu aylardır yapmaya uğraşıyor ve başarısız olup kaldırıyor. Yine aynısını yaparken bende başında beklemiyim gidiyim diye kalkarken fişe takıldım ve kapandı şu anda sistem çalışıyor ama siyah ekranda hiçbişi gelmiyor ne fare var ne de başka bir şey bios...
  17. O

Ryzen 5 3600 Aorus xtreme gtx 1080ti a darboğaz yaparmı?

Arkadaşlar gta 5 oynuyorum lol oynuyorum ama ani fps dropları alıyorum. Quick cpu ile işlemciye biraz güç veriyorum düzeliyor sizde darboğazmı yapıyor yoksa başka bi problemmi var ?
  18. O

Geforce experience giriş noktası bulunamadı hatası

Üsteki geforce experience ye girmeye çalışırken alttaki de oyuna girmeye çalışırken.
  19. O

M2 ssd ve hdd gb ı az gözüküyor

Arkadaşlar 1tb seagate hdd 913gb. 512gb adata m2 ssd de 413gb gözüküyor sebebi nedir? ssd ve hdd yi de bu şekilde açtım bi sorun olurmu?
Geri