Arama sonuçları: *

1. A

Matematik Üslü Sayı Sorusu

Arkadaşlar bu soruda istenilen nedir? Benim türkçem yetmedi anlayamadım açıklayan olursa sevinirim.
  2. A

VİP FİZİK 2024 TYT Soru Bankasını Bulamıyorum

Arkadaşlar bu kitabı bulabilen varsa linkini atabilir mi? Kamp kitabını buldum ama buna bir türlü ulaşamadım. Şimdiden teşekkür ederim.
  3. A

Bilgisayar Mühendisliğine Hangi Bölümlerden Yatay Geçiş Kabul Edilir?

Arkadaşlar İTÜ geomatik mühendisliğinden bilgisayara geçilebilir mi?
  4. A

YTÜ Yatay Geçişte Neye Bakılır

Arkadaşlar YTÜ'de çevre mühendisliğinden bilgisayar mühendisliğine yatay geçiş yapmak istiyorum. Fakat not ortalaması ve merkezi yerleştirme puanı ne derece etkili bir türlü bu bilgilere ulaşamadım. Lütfen yardımcı olun.
  5. A

YTÜ Kurum İçi Yatay Geçiş İçin Ortalama Kaç Olmalı

Arkadaşlar yıldız teknik üniversitesinde bir mühendisliğe girip oradan bilgisayar mühendisliğine yatay geçiş yapmayı düşünüyorum. Yönetmelikte ortalama 3.00 olması gerekli diyor fakat öğrencilerden öğrendiğime göre ortalaması en yüksek olanlar giriyormuş sadece. Geçen dönemlerin yatay geçiş...
  6. A

Üniversite Tanıtım Günleri Hafta Sonu Olur Mu?

Arkadaşlar tanıtım günleri hafta sonu da var mıdır? Bir çok yerden araştırdım ama cevap bulamadım. Söylerseniz sevinirim.
  7. A

Kombinasyon Soru Çözümü

Arkadaşlar şu soruyu ben 60 buldum fakat hoca 31 bulmuş. Ben 4'ün ikilisi x 5'in ikilisi ile yaptım ama sonuç neden yanlış çıkıyor? 4 tane asaldan ikisini seçince gerisini istediğimiz gibi almak mantıklı değil mi çözüm için?
  8. A

Kimya Elektrokimyasal Piller Sorusu

Arkadaşlar tekrar yaparken bir soruyla karşılaştım. Hoca ikinci öncüle doğru diyor fakat ben yanlış olduğunu düşünüyorum. Doğru ise neden doğru olduğunu açıklar mısınız?
  9. A

Bu Geometri Konuları Müfredat Dışı Mı?

Arkadaşlar bu videoda hocanın 17.30 dan itibaren bahsettiği üçgen özellikleri müfredat dışı mıdır? Çözdüğüm soru bankalarında buna dair sorulara rastlamadım. Sizce başka birinden mi izlemeliyim?
  10. A

Parathormon Artarken İdrarda Ca Derişimi Artar Mı?

Arkadaşlar parathormon salgılanırken böbreklerin ca geri emilimini artırması gerekmez mi? Dolayısıyla idrardaki ca derişimi azalmaz mı? Bu videonun ilk sorusunda hoca tam aksini söylüyor. Açıklarsanız sevinirim.
  11. A

ADH Salgısı Artarsa Kan Basıncı Yükselir Mi?

Arkadaşlar alttaki videoda hocanın söyledikleri sizce çelişmiyor mu? ADH salgılanınca kana su geçecek kandaki madde yoğunluğu azalacak dolayısıyla kanın basıncının azalması lazım. Ama hoca artar diyor. Neyi yanlış anladım bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim. 1683579250 Dakika 7 son soru bu...
  12. A

Köklü Sayı Dönüştürme Sorusu

Arkadaşlar dakika 19.45 te hocanın anlattığı 2+ kök 3 nasıl çıkıyor açıklarsanız çok sevinirim.
  13. A

Hatalı Olduğunu Düşündüğüm Fonksiyon Sorusu

Arkadaşlar D şıkkında fonksiyonun alt kısmında sadece 200t yazması gerekmiyor mu? 200t -2400 ne alaka, birbirinden giderek uzaklaşmayacaklar mı?
  14. A

AYT Konuları 4 Ayda Biter Mi?

Arkadaşlar TYT'yi bitirdim şimdilik 70-80 net yapıyorum TYT denemelerinde. TYT'de eksiklerim sadece Geometri ve Coğrafya. Şimdi AYT Biyolojiyi bitirdim ve çalışmam gereken AYT Matematik, Kimya ve Fizik kaldı. Yanına Geometri çalışacağım. Denemelerle eksiklerimi görerek TYT netlerimi artıracağımı...
  15. A

Fonksiyonları Anlamakta Zorlanıyorum

Arkadaşlar fonksiyonlar konusunu anlamakta sıkıntı çekiyorum çok fazla bilgi varmış gibi geliyor. Önerdiğiniz bir çalışma metodu var mıdır bu konu için?
  16. A

Her Sıvının Yüzey Gerilimi Var Mıdır?

Arkadaşlar Fizik sorusu çözerken karşıma bir soru çıktı. Yüzey gerilimi sıvılar için ayırt edici özelliktir diyor. Ama ben sıvıların hepsinde yüzey gerilimi var diye biliyorum. İnternette araştırınca bir şey bulamadım. Bilen biri cevaplarsa sevinirim.
  17. A

Ders Çalışırken Anlamamak

Arkadaşlar uzun süreler ders çalıştıktan sonra konuları anlayamıyormuş gibi hissediyorum kafam uyuşuyor. Böyle anlarda ne yapmamı önerirsiniz?
  18. A

Kütüphaneye Giriş Yapamıyorum

Arkadaşlar Fatih'teki kütüphanelere girmek için neler yapmalıyım bilen var mı?
Geri