Arama sonuçları: *

1. Carl-S

IV. Baldwin Kudüs Krallı ✝️

Baldwin IV ( Fransızca : Baudouin ; Latince : Balduinus ; 1161-1185 16 Mart) denilen Cüzzamlı Kral gibi hüküm Kudüs kralı ölümüne kadar 1174 den. O oğluydu Amalric Kudüs I ve ilk eşi Courtenay Agnes Not: haç işareti bilerek koydum çünkü haçlı kralı olduğu için. ERKEN DÖNEM Baldwin çocukluğunu...
  2. Carl-S

Laiklik veya laisizm nedir?

Laiklik kelimesinin orijini eski Yunancadaki “laikos” sıfatıdır ve “halk, kalabalık, kitle” anlamına gelen “laos” ismi üzerine kurulmuştur. Dolayısıyla “laikos” da “halka, kalabalığa, kitleye ait” demektir. Dilimize bu kelime ilk defa Meşrutiyet yıllarında girmiş ve “ladinî” olarak Türkçeye...
  3. Carl-S

En beğendiğiniz Osmanlı padişahı

Öncelikle 2-3 tane söyleyebilirsiniz. Ben kendi tercihlerimi söyleyerek başlayalım. Fatih Sultan Mehmet 2. Mahmut Yavuz Sultan
  4. Carl-S

Mustafa Kemal Atatürk dini nedir?

Merhabalar Atatürk dinsiz olduğuna dair kanıtlar yanlış anlaşılmasın Atatürk seven biriyim sadece bilgi amaçlı yazdım. “Suçlu Allah’ın dinidir.” Kralların ve padişahların istibdadına (baskılı yönetim), dinler mesnet olmuştur. M. Kemal (Kaynak: Atatürkün El Yazmaları, Medeni Bilgiler, s 30.)...
  5. Carl-S

Emeviler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Emeviler hakkında ne düşünüyorsunuz? Emeviler Arap Irkçılığı'nı çok katı bir şekilde benimsemiştir. Hem İslama zarar vermişler olduğunu düşünüyorum. Birde çoğu kılıç zoruyla müslüman ettiler diye biliyorum emevilerde. Emeviler sınırları.
  6. Carl-S

Tüm savaşlar dinler yüzünden mi oldu?

Tüm savaşlar dinler yüzünden mi oldu? Tabi ki hayır olmadı. Evet niyeyse bazı ateist deist agnostik gibi kişilerin en büyük yalanı tüm savaşlar dinler suç atmak bunu diyen tarih bilmiyor yada dinlere laf atınca kendisi zeki sanıyor bunlar ve Alan Axelrod ve Charles Phillips'in hazırlamış olduğu...
  7. Carl-S

2. Abdülhamid hakkında ne düşünüyorsunuz?

2. Abdülhamid hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce iyi bir padişah mıdır yoksa beceriksiz bir padişah mıdır. Düşüncelerinizi nelerdir.
  8. Carl-S

Bizans imparatoru I. Justinianus

Bizans imparatoru (Doğu Roma) en parlak dönemi ve en geniş sınırlara sahip olmuştur ve kendisi Ayasofya inşaat ettirmiştir. Justinianus veya Flavius Petrus Sabbatius Justinianus, muhtemelen Doğu Roma İmparatorluğu'nun en önemli hükümdarıydı. Bazı bilim adamları tarafından son büyük Roma...
Top Bottom