Arkadaşlar sistemim:
5600x , rtx 3080, 2x8 3600mhz ve son olarak ASUS TUF B550-PLUS
.... Bilgisayarı kapadığımda anakartımın ledlerj yanmaya devam ediyor. Her defasında psu ile kapamaktan da uğraşamam. Bunun bi ayarı yok mu. Gece uyutmuyo ışık
Arkadaşlar 5600x var elimde ve yeni bir anakart siparişi verdim. Markası:
*Asus Tuf B550 Plus*
Direkt taktığım gibi kullanmaya başlayabilir miyim? Yoksa ekran gelmesi için bios güncellemesi gerekir mi? (Ona göre usb de almam gerekicek çünkü)
5600x
120mm coolermaster v2 sıvı soğutma
Ripjaws 2x8 3600 mhz CL18 ram
Sharkoon 750W Gold Zero
ASUS ROG STRIX 3080 OC 10GB
bu sisteme iyi bir anakart arıyorum. Tercihen asus olabilir ama düzgün bi arama yapamadım. 3 bin e alınabilecek en iyi amd anakart nedir.
Resimde görüldüğü üzere, B450 Tomahawk Max anakartımın "SOL ÜST" köşesinde bir pin takılı kalmış. Bunu burdan nasıl alabilirim?
1656828798
@Abdullah Hacıgül, bir bilgisi olan var mı lütfen
Arkadaşlar 5600x islemcimi cikarirken bir pini sokette kaldı. Ben de yeni bi islemci almistim tam kendime. Onu takacakken farkettim, o ufacik seyi ordan nasıl cikarabilirim.
Sorun başlıkta belirttiğim gibi. Her zamanki gibi termal macunumu sürdüm yaydım. Stok soğutucu ile kapattım. Daha sonra pc yi başlata tıklayınca en üstteki lamba yanmaya başladı. Bunu nasıl çözerim. Sistem sorunsuz çalışıyor gibi ama lambayı taktım kafayı.
1615588967
Fikri olan var mı :/
5600x için anakart arıyorum 1500 TL bütçe ile. Şuan için
ASUS PRİME B550 PLUS
MSİ MPG X570 GAMİNG PLUS
Şu ikisini indirimde buldum. Sizce bunlardan biri mi yoksa başka bir şey mi
Yeni aldığım Ryzen5 5600x için, eski anakartımı (B450 Tomahawk Max) kullanamıyorum. Bios güncellemesi yapmama izin vermiyor ve ben de yeni bir anakart almak istemiyorum. İki seçeneğim var:
MSİ MPG X570 GAMİNG PLUS
ASUS TUF B550 PLUS
Sizce hangisi ve neden
1614752165
Almak istiyorum*
Arkadaşlar elimde giriş seviyesi bi gigabyte b450m s2h vardı ve yeni gelen anakartimi güzelce monte ettim bu sabah ... Fakat anlayamadığım bi sekilde sistemden daha yüksek ses duymaya başladım fan anlamında. Nedendir? İyi mi monte edemedim acaba yoksa bi iki vida sesi duyuyorum kasanin temperli...
Arkadaşlar merhaba, ben de giriş seviyesi bir Gigabyte B450M S2H mevcut...
Bunu msi tomahawk veya asus tuf b450 pro gaming ile değiştireceğim akşama doğru ( satın alacağım)
Sizce hangisini seçmeliyim ve diğer donanımlarımı üzerine bağladığımda herhangi bir sorun yaşar mıyım? Ve de son olarak...