Ryzen5 3600 işlemcimi, darboğaz dolayısıyla 5600x'e upgrade'ledim. Fakat artık bazı oyunlara girdiğimde. Misal Witcher3 e girdiğimde kasadan uğultu geliyor. Ama alt tab yaptığımda uğultu kesiliyor. 5600x işlemcimin bir pini kırılmıştı yaptırttım fakat sorun ondan mı bilmiyorum da.
Ekran kartım...
3600 işlemci ile kullandığım pc de istediğim her şeyi sessiz sessiz kullanıp oynayabiliyordum. Daha sonra bu hafta 5600x e geçtim ve oyuna girdiğimde kasadan bir uğultu geliyor. Ama alt tab yapınca uğultu gidiyor.
Ekran kartım 6800xt.
B450 Tomahawk Max bir anakartım var ve bunu sorunsuz şekilde 3600 işlemci ile aylarca kullandım. Bugün ise yeni bir işlemci olan 5600x i aldım ve sisteme taktım. Sistem çalıştı fakat ekrana hiçbir görüntü gelmedi. Sonra baktım ki b450 anakartlar bios update ile 5000 serisi işlemcilere destek...
MSİ B450 TOMAHAWK MAX en son driverlar kurulu halini kullanıyorum.
İşlemciyi değiştirip anakartima yerleştirdim. Her şey çalışmaya başladı fakat ekrana görüntü gelmiyor. Bunu nasıl düzeltebilirim
Giriş:
Eskiden R5 3600 kullanıyordum. Bir de b450 tomahawk max anakartım var hâla kullanmakta olduğum. Ben de işlemci değiştirmek istediğim için yeni bir 5600x işlemci aldım. Daha sonra bu işlemciyi anakartıma taktım ve pc yi başlatmak için başlat tuşuna dokundum. Fanlar felan her şey döndü...