Arama sonuçları: *

1. RTX3070

AMD 3D ve 7000 serisi işlemciler

Az önce AMD'nin CES 2022 için tanıttığı ürünleri izlediyseniz gelin tartışalım. İzlemediyseniz kısaca çoğunlukla laptoplar için yeni işlemciler ve teknolojiler tanıtıldı, bol bol reklam yapıldı. Masaüstü için ise 5000 serisi olarak gelecek 3D işlemciler tanıtıldı (5800X3D gibi). Bunlarda 3D...
  2. RTX3070

Ryzen 7 3800X boştayken yüksek güç tüketimi

Arkada Chrome, Discord, Teams vs açık ama bunlar çok etki etmemeli. Bu da cinebench açıkken: Cinebench açıkken çok anormallik yok ama boşta çok güç kullanıyor. UV yapsam Cinebench'te voltaj çok fazla değil yani UV yapsam boşta çok faydalı olur ama CPU tam güç kullanırken bu sefer de düşük...
  3. RTX3070

AMD CPU fTPM nedir, açmalı mıyım?

Bu böyle şu an disabled'da açayım mı? Ne işe yarıyor? Normal TPM'den farkı nedir? RAM'in 2666 MHz olmasını takmayın yeni BIOS güncelledim.
  4. RTX3070

i9 11900K frekansları sitelerde farklı

https://www.itopya.com/intel-core-i9-11900k-48-ghz-8-cekirdek-16mb-onbellek-1200-islemci/ Burada temel 4.8 GHz boost 5.3 GHz, https://www.epey.com/islemci/intel-core-i9-11900k.html Burada da temel 3.5 GHz boost 5 GHz gözüküyor. Temel hızın 4.8 GHz olacağını asla sanmam öyle olursa onun çekeceği...
  5. RTX3070

Bir içerik üreticisi 3060 Ti'a 5600X yetmez dedi

Kanıt isteyenlere direkt 10. dakika ve 14. dakika 20. sn'yi gösterebilirim. 3600 veya 5600X gibi işlemciler yetersiz olur dedi, en az 8 çekirdek olacakmış güya. Yani bu oyun konusunda 3700X, 5600X'ten daha iyi mi demek oluyor? Yanlış biliyorsam düzeltin ama bence alakası yok. Oyunlar ne kadar...
  6. RTX3070

Intel 11. nesilde PCIe 4.0 desteği sadece i7 ve i9'larda olabilir

Bu konuda hiçbir fikrim yoktu ancak şunu gördüm: Bunu bir söylentiden öteye taşıyan ise bu sayfanın silinmiş olması. Tıklayınca bulunamadı uyarısı veriyor. "i5 above" demiş ama "and" eklememiş yani yüksek ihtimal i7 ve i9'larda olacak. Intel şansını zorluyor gibime geldi. 1609601219 Şimdi...
  7. RTX3070

İşlemci darboğazı yaşayan bir kişi konuya buyurabilir mi?

Sizden bir isteğim olacak şimdi. Öncelikle bir oyun açın. Sonra görev yöneticisini açın. Ayrıntılar sekmesine girip oyun işlemini bulun. Sağ tıklayıp benzeşmeyi ayarlaya tıklayın, sonra "Tamam"a tıklayın. FPS'te bir değişim oldu mu? (İzlediğim bir yayıncı bununla Payday 2'deki FPS ve drop...
  8. RTX3070

Ryzen 5 2600 GTX 1080'e darboğaz yapar mı?

İzlediğim bir yayıncı var Payday 2'si takılma yapıyordu nasıl düzelttiğini sordum bana görev yöneticisindeki o benzeşmeyi ayarla kısmını gösterdi sonra onu yapmadan oyuna girip görev yöneticisinden çekirdekleri açtı son çekirdeği 90-100 arası kullanılıyordu ve ekran kartı (GTX 1080 HoF) %20-30...
  9. RTX3070

Çözüldü✓ Cinebench R20 puan bug'u

Arkadaşıma undervolt yaptırıyordum ve i7 9750H'ın dünyanın en yüksek performanslı işlemcisi olduğunu fark ettim (!).
  10. RTX3070

Yeni Ryzen'lar hakkındaki düşünceleriniz

AMD yeni işlemcilerini bugün tanıttı bildiğiniz gibi. Sizce nasıllar? Ben çok bir fark göremedim.
  11. RTX3070

Çözüldü✓ Hangisi doğru CPU sıcaklığını gösteriyor?

Hangisine bakacağım burada?
  12. RTX3070

Boştayken işlemci frekansı nasıl düşürülür?

İşlemci R7 3800X, işlemci çok az bile kullanılsa 4.4 GHz'lere çıkıyor bunu düşürmenin bir yolu yok mu benim eski intel i7 7700HQ'lu laptop boştayken 0.9 GHz filan oluyordu onun gibi yapamaz mıyım? Yapmak istememin nedeni boştayken çok güç kullanmasını istemiyorum.
  13. RTX3070

RAM'i kendi hızıyla kullanmak işlemci garantisini bozar mı?

Soru gayet mantıksız görünüyor ancak, Bunu okuyan herkes muhtemelen RAM'i kutusundaki hızlarla çalıştırmanın XMP ile mümkün olacağını bilir. Linklerde XMP'nin işlemci garantisini bozduğunu söylüyorlar. Yani RAM'imizi tam performans kullanmak garantiyi bozuyor. Ülkemizde bir farklılık var mıdır?
  14. RTX3070

AVX nedir ve neden AVX varken işlemcim daha soğuk çalışıyor?

AVX ne merak ettim. Cinebench'te işlemci 83-84'e çıkarken OCCT AVX olmadan testinde 81-82'lere, AVX testinde 69-70'e ve AVX2 testinde de bunlara yakın bir değerde çıkıyor. Çok garip geldi bana. Acaba Cinebench'te puan yükselsin diye anakart fazla mı voltaj veriyor 👀 (hepsinde OC'siz ve tam yük...
  15. RTX3070

Bu değerlerden hangisi doğru?

Burada çok fark var hangi sıcaklık değeri doğrudur?
  16. RTX3070

R7 3800X çok sıcak çalışıyor

İşlemci boştayken 70-75 derece, yükteyken 95 derece oluyor. Sistem açılırken anakart overheat uyarısı veriyor (85 derece). Sıvı soğutmam Xigmatek Aurora 240 mm ve kasanın içindeki ekran kartı, SSD, anakart vs. serin çalışıyor. Sıkıntı sadece işlemcide. Buna sebep olan ne olabilir?
  17. RTX3070

TR 1920X vs R7 3700X

TR 1920X şu anda 1600 TL civarında bulunabiliyor. Render ve Gaming performansları birbirlerine göre nasıldır?
  18. RTX3070

AMD 4. Nesiller yakın mı?

Ne düşünüyorsunuz? Yeni nesiller ne zaman çıkar sizce? Nvidia 30XX serisi çıkınca ileriye dönük bir PC toplayacağım ve işlemciyi de alabileceğimin en iyisini almak istiyorum. Şu anda planladığım R9 3900X ama ben bunu aldıktan 1 ay sonra yenileri çıkarsa üzer. Sizce ne zaman çıkacak?
Geri