125.000TL TOPLAMA BİLGİSAYAR TAVSİYESİ

hocam söyle soyleyım bıldıgım kadarıyla 5070 ti ve 5080 arasında yüzde 8lık bir performans var bu performans 5070ti oc yapılınca aynı oluyor aradakı o farkı vermek yerıne ya super serısını bekleyın yada 6000 serısını bekleyın suanda sıtedııgnız her oyunu 5070ti ıyı bır ıslemcı ıle tasıyacaktır yuksek grafık ve performansta 5080 mantıklı bır tercıh degıl 9080xt de bekleyebılırsın bu kadar butce ıle 24gb bir ekran kartı ve neredeyse aynı fıyata cıkacagı konusuluyor yabancı forumlarda bence ya 5070ti bu yenı kartlar cıkana kadar sızı cok rahat ve yuksek sekılde ıdare eder tercıh sizindir hocam :)
5070 ti dan 5080 e çıktığındaki fiyat farkı gelen performansı kesinlikle haketmiyor bunda hemfikiriz ama kıyaslama yaparken 5070 ti a OC yapınca 5080 e yetişiyor demek biraz komik oluyor, neden? Çünkü 5080 e de OC yapabilir alan arkadaş, ikisinin OC lenmiş halini kıyaslamak daha sağlıklı değil mi :)

4k oynayacaksan ya da fiyat performanstan çok performans önemliyse 5080 mantıklı. Ama her türlü ben geçici ve ikinci elde rahat satılabiliecek bir ekran kartı alırdım ve super serisini ya da 9080xt yi beklerdim konu sahibinin yerinde olsam.

Exceria ısınır
Yazma testinde 65 Derece gibi bir sıcaklığa çıkıyor.Uzerinde test edilen anakart Asus Prime X570 Pro . MSI X670E Gaming Plus ın soğutma blogunun daha serin calistiracagini düşünüyorum
1000035304.webp

Son düzenleme:
5070 ti dan 5080 e çıktığındaki fiyat farkı gelen performansı kesinlikle haketmiyor bunda hemfikiriz ama kıyaslama yaparken 5070 ti a OC yapınca 5080 e yetişiyor demek biraz komik oluyor, neden? Çünkü 5080 e de OC yapabilir alan arkadaş, ikisinin OC lenmiş halini kıyaslamak daha sağlıklı değil mi :)

4k oynayacaksan ya da fiyat performanstan çok performans önemliyse 5080 mantıklı. Ama her türlü ben geçici ve ikinci elde rahat satılabiliecek bir ekran kartı alırdım ve super serisini ya da 9080xt yi beklerdim konu sahibinin yerinde olsam.
suan 40kya pny satılıor hocam kart arasındakı fıyat farkı 30k ve 5080 oc yapılsa bıle 5070ti oc kadar yukseldıgı hakkında bılgım yok bılgılendırısenız sevırımım :) ama 30 k ıcın ben 5080ın yüzde 8lık performansını tercıh etmezdım beklerdım bunu acıklamaya calıstım

suan 40kya pny satılıor hocam kart arasındakı fıyat farkı 30k ve 5080 oc yapılsa bıle 5070ti oc kadar yukseldıgı hakkında bılgım yok bılgılendırısenız sevırımım :) ama 30 k ıcın ben 5080ın yüzde 8lık performansını tercıh etmezdım beklerdım bunu acıklamaya calıstım
Yani dediğim gibi o konuda hemfikiriz zaten, aradaki performans farkı o fiyat farkını haketmiyor. Fiyat performansdan çok performans ağırlıklı düşünen biri 5080 alabilir. Ya da daha uzun bi süre oyunlarda 4k da beni götürsün diyosa.
Ve bütün 5000 serisinin OC performansı iyi, sadece 5070 ti değil

• Beğen
Reaksiyonlar: Utkw
Yani dediğim gibi o konuda hemfikiriz zaten, aradaki performans farkı o fiyat farkını haketmiyor. Fiyat performansdan çok performans ağırlıklı düşünen biri 5080 alabilir. Ya da daha uzun bi süre oyunlarda 4k da beni götürsün diyosa.
Ve bütün 5000 serisinin OC performansı iyi, sadece 5070 ti değil
anladım hocam kendı dusuncemı anlattım sıstemıde attım kendı tercıhı artık bılgı ıcın sagolun :D

yanlışım varsa düzeltin ama bildigim kadarıyla 4080 ile 4080 super arasında 3-5 fps fark vardı. Aynı seşy 4070 vs 4070 super icinde gecerli diye hatırlıyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

önerim 5080 Super bekleyin yada 9080XT ama ekran kartsız toplayalım

CPU: 9800x3d 21K
RAM: Patriot Viper Venom 16x2 6000mhz cl30 3.8K
MB:MSI X670E Gaming plus 11K
SSD: Kioxia Exceria Pro 1tb 3K
Kasa: NZXT H5 Flow 5K
GPU: Enermax Revolution 1200W 5K
İşlemci soğutma: Arctic Liquid Freezer 3 Pro 360 7K (Ekran kartına bütçe artırmak isterseniz Thermalright Phantom Sprit alın)

Ekran kartsız 70K gibi bir bütçe çıkıyor ekran kartına o paraya alabileceğiniz en kaliteli soğutmaya sahip modeli alırsınız önerim Colorful Vulcan 5080 bakmanız veya 5080 Super yada 9080XT beklemeniz
1753827917052.webp

söyle bi şey vardı benimde aklımda artıları eksileri nelerdir?

yanlışım varsa düzeltin ama bildigim kadarıyla 4080 ile 4080 super arasında 3-5 fps fark vardı. Aynı seşy 4070 vs 4070 super icinde gecerli diye hatırlıyorum.

Alıntıyı görüntüle
Bu bütçede 7800x3d almak büyük hata bence.Birde hocam CL48 ram nedir 😃.Sitelerden toplamak zorunda mısınız? Akakçe üzerinden daha iyi parçalarla aynı paraya toplanır çünkü.

Bu bütçede 7800x3d almak büyük hata bence.Birde hocam CL48 ram nedir 😃.Sitelerden toplamak zorunda mısınız? Akakçe üzerinden daha iyi parçalarla aynı paraya toplanır çünkü.
hocam donanımdan sizin kadar anlamıyorum ancak birazcık marka takıntım var. sistem toplicaksam msi veya asus tabanlı olmasını isiyorum ekran kartı anakart ve kasa modelinin msi veya asus oldugu bir 5080 toplanabilirmi güzel?

bu kadar bütçede ssd yi kioxia alma çok ısınıyorlar sağlıkları kingston ve samsung a göre hızlı düşüyor

Alıntıyı görüntüle
Dostum super'in olayı VRAM'i, şuan canavar gibi bir sistem dizen bir insan 1440p de her şey fullde, hem RT, hem PT, hem DLSS, hem FG açmak ister, yeri gelince oyunlara modlarını da kurarsın, bu teknolojilerin hepsi aktifken VRAM in anasını ağlatıyor bunlar. 16gb ile 24gb arasında uzun soluklu kullanımda dağlar kadar fark olacak.
Demek istediğim 57-70 bin gibi bi parayı bi karta gömeceksen onun iyileştirmiş versiyonuna göm bari.

Dostum super'in olayı VRAM'i, şuan canavar gibi bir sistem dizen bir insan 1440p de her şey fullde, hem RT, hem PT, hem DLSS, hem FG açmak ister, yeri gelince oyunlara modlarını da kurarsın, bu teknolojilerin hepsi aktifken VRAM in anasını ağlatıyor bunlar. 16gb ile 24gb arasında uzun soluklu kullanımda dağlar kadar fark olacak.
Demek istediğim 57-70 bin gibi bi parayı bi karta gömeceksen onun iyileştirmiş versiyonuna göm bari.
ne zaman cıkıcak super

ne zaman cıkıcak super
Bu yılın sonunda bekleniyor, yılbaşında çıkarmış olucaklar sızıntılar doğru ise ki genelde doğru oluyor.
2. elde satması çok uğraştırmayacak bişey alabilirsin idareten. O kadar bekleyemem diyosan tabi senin bileceğin iş. Ama 4000 serisindeki gibi super refreshlerini düz versiyonlarıyla aynı fiyattan çıkarırlarsa ve sen de düz 5080 almış olursan kartının değeri bi hayli düşecek. 55 bine aldın diyelim, super de 55 bine çıktı, superin ikinci eli güzel fiyattan giderken seninki düşük olucak.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,260
Üyeler
184,420
Son üye
Furygun
Geri