Çözüldü✓ SAMSUNG ODYSSEY G65B MONİTÖRÜM GELDİ

Reis önce bir sakin ol. Sana yapmadım eleştiriyi. İkincisi eleştiriyi neden üstüne aldın. Üçüncüsü senin dediğin doğruysa Recep Baltaş neden 5 yıldan uzun süredir bu kadar "kolay" araştırılan modelin videosunu sene 2025 çekiyor bir de senden dinleyelim ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Üstüme alınmadım, g3 için ciddi araştırma gerek dediğin için güldüm. Zira adı çıkmış dokuza, inmez sekize. Şikayetten geçilmeyen incelemeri olumsuz. Tonla olumsuz yorum bulunan ve va panel bir monitör.

Recep baltaş kısmına gelecek olursak bu adam monitör incelemecisi falan mı? Recep baltaşla bağdaştırman ne alaka? Monitör videosu bile bir elin parmağı kadar. Video çekmemesi monitörü iyi yapmıyor. Monitör diyince recep baltaş dışına çıkamıyor muyuz? Hemde g3 gibi bir modelde. G65b de çok popüler ve iyi model onun videosu var mı? Yok. Popüler diye incelemek zorunda değil. Veya bilgi vermekte zorunda değil.
O kullandığın saygısızca kelimeleri kullanmaya devam edeceksen sende forum kullanmamalısın. Koca metnimde 3 4 kelimemin alıntılanmasi ile direkt buralara gelmemizi saymıyorum bile. Metnimde çünkü G3'ün alakasından ziyade video eleştirisi söz konusu.
Abarttın, güldüm dedim hakaret etmedim. Sana öyle gelmiş.

Abarttın, güldüm dedim hakaret etmedim. Sana öyle gelmiş.
Sana bir gün bir gülerler sen hakaret etseydin keşke dersin. Bu nasıl yanıt? Bir şeyler yanlış ki üslubunda ben uyarıyorum yaptığın muammeleyi aynısını sana yapmak zorunda bırakma beni.
Üstüme alınmadım, g3 için ciddi araştırma gerek dediğin için güldüm. Zira adı çıkmış dokuza, inmez sekize. Şikayetten geçilmeyen incelemeri olumsuz. Tonla olumsuz yorum bulunan ve va panel bir monitör.

Recep baltaş kısmına gelecek olursak bu adam monitör incelemecisi falan mı? Recep baltaşla bağdaştırman ne alaka? Monitör videosu bile bir elin parmağı kadar. Video çekmemesi monitörü iyi yapmıyor. Monitör diyince recep baltaş dışına çıkamıyor muyuz? Hemde g3 gibi bir modelde. G65b de çok popüler ve iyi model onun videosu var mı? Yok. Popüler diye incelemek zorunda değil. Veya bilgi vermekte zorunda değil.
Alıntıladığım mesajı gördün mü sen ? Benim metnimi bir kere daha okumanı rica ediyorum. Ayrıca konuda Recep Baltaş'ın videosunu ben paylaşmadım biliyorsunuzdur umarım ?

Çokta hevesli değilim Recep abiyi eleştirmeye merak etme.

Son düzenleme:
Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın, bende de aynı monitör var memnunum.

Sana bir gün bir gülerler sen hakaret etseydin keşke dersin. Bu nasıl yanıt? Bir şeyler yanlış ki üslubunda ben uyarıyorum yaptığın muammeleyi aynısını sana yapmak zorunda bırakma beni.

Alıntıladığım mesajı gördün mü sen ? Benim metnimi bir kere daha okumanı rica ediyorum. Ayrıca konuda Recep Baltaş'ın videosunu ben paylaşmadım biliyorsunuzdur umarım ?

Çokta hevesli değilim Recep abiyi eleştirmeye merak etme.
Uzatma da kendi işine bak.

Yanında hdmi 2.1 kablosu geldi mi , gelmediyse alabileceğim bir hdmi 2.1 kablosu önerir misin

Merhaba arkadaşlar;

Sonunda beklenen an geldi ve Odyssey G65B monitörümün montajını tamamladım. Masamı ayarladım ve testlerimi yaptım. Öncelikle testleri yaptığım linkleri paylaşacağım. @Che_ hocam sağolsun bana bir önceki konumda 2 adet link verdi tüm testleri buradan yapabilirsin diye. Ölü piksel hiçbir şekilde yok. Ghosting sıfır. Monitör mükemmel. IPS panel monitörün renkleri evet bir tık daha canlı ama sadece bir tık daha. Yani öyle arada bazı arkadaşların dediği gibi "VA panel alınmaz renkler kötü" vs. vs. gibi yorumları bu monitör açısından aldırmanıza gerek yok. 240 Hz veriyor, monitör özelliklerinde bit derinliği 10-bit yazıyor. Curvy olayına gözüm hala alışamadı fakat bu büyüklükte bir monitöre bu curvy aşırı yakışmış gözüme çok hoş duruyor. Bu arada henüz hiçbir oyuna girmedim sadece monitörü aldım montajını yaptım masamı ayarladım ve testlerimi yaptım anında da konu açmak istedim forumda. Bu monitörü almak isteyen arkadaşlar çekinmeden alabilir fakat benim ölü piksel yaşamamış olmam sizin yaşamayacağınız anlamına gelmiyor ben monitör konusunda biraz şanslıyım galiba 3 tane aldım 2020 den beri hiçbirinde ghosting ölü pixel vs. sorunları yaşamadım. Bu arada monitörde 240 Hz e çekmek dışında hiçbir ayar yapmadım tüm ayarları standart kendiliğinden gelen ayarlar bununla ilgili farklı bir konu açacağım zaten yeri gelince. Monitörün kutusundan kumandası ve dileyen için duvara asma aparatı da çıktı. Cahilliğime verin ekstra bir SS isminde kablo çıktı nedir ne işe yarar bilmiyorum ben DP kablosu bağladım. TV olarak da monitörü kullanabiliyorsunuz, telefona uygulama kurup monitörü telefon uygulamasına vs. bağlayabiliyorsunuz ben hiçbirini yapmadım fakat monitörün dünya kadar özelliği var ben çoğunu kullanmayacak olsam bile. Menüsü bile kumandadan çok basit herkesin anlayabileceği bir menü. Bu menüden tepki hızı gibi bazı teknik özelliklerin ayarlarını yapabiliyorsunuz ama dediğim gibi ben standart ayarlarında bıraktım şu anlık. Özetleyecek olursam; herhangi bir hikayeli oyuna girip denemedim fakat en kısa zamanda Last of us 2 hazırda bekliyor zaten. Oyun girmedenki yorumlarım mükemmel bir monitör ben renk açısından da öyle anlatıldığı gibi bir problem göremiyorum açıkçası bazılarına batıyor olabilir ama iki monitörüm de yan yana fotoları olacaktır konu ekinde. (Foto kalitesi için kusura bakmayın max bu kadar olabildi). Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar sizin aklınızda hala bir soru işareti varsa sorabilirsiniz konuşup/tartışabiliriz çünkü monitör konusunda ben cahil bir insanım sizin önerilerinizle bu monitörü aldım açıkçası hiç de pişman değilim çok sağolsun emeği geçen herkes :) @brtuzncmn @DA-Tech

Özellikle ilk başlarda monitör ararken bu monitörü tavsiye edip f/p kralı bir monitör sahibi ettiği için @Tayfunns hocama özel bir teşekkür etmek istedim.

https://www.testufo.com/ghosting = Ghosting testi yaptığım site
https://www.eizo.be/monitor-test/ = Ölü piksel testleri ve başka birçok test yaptığım site
hocam monitörün kendi linkide varmıdır

Bende 1 adet ölü piksel var 1 aydır böyle kullanıyorum. Sol en altta köşede rahatsız etmiyor görmüyorum bile. Test yapınca görüyorum. O ölü piksel ilerde bana sorun çıkartır mı büyüme felan. Geçen tekrar test yaptım boyutu aynı.

Hayırlı olsun. Çok kalite bir modeldir kullanıma uygun alındığında.

Sanıyorum ki forumlarda ben popüler yaptım bu modeli. 3 alakalı konumun burada 75K görüntülenmesi olmuş, G65B inceleme konum 20K olmuş neredeyse. İnsanların şunu anlamasını istiyorum sadece: VA çöp değil. Öyle olsaydı çok gelişmiş IPS'ler, OLED'ler ve Mini-LED IPS'ler arasında eriyip giderdi. Sadece, iyi VA'yı doğru kullanıma almak lazım. Böyle olmayınca çöp. Dandik VA'da renkler az bi açıdan bile çöpleşir, ghostingden karanlık tema bile kullanamazsınız. Ama G65B gibiler FPS oynamıyorsanız gerçekten bir defa baktığınızda IPS'i unutturacak tipten modeller.

Bir tane de ben istiyorum ama nasip bakalım...

Hayırlı olsun. Çok kalite bir modeldir kullanıma uygun alındığında.

Sanıyorum ki forumlarda ben popüler yaptım bu modeli. 3 alakalı konumun burada 75K görüntülenmesi olmuş, G65B inceleme konum 20K olmuş neredeyse. İnsanların şunu anlamasını istiyorum sadece: VA çöp değil. Öyle olsaydı çok gelişmiş IPS'ler, OLED'ler ve Mini-LED IPS'ler arasında eriyip giderdi. Sadece, iyi VA'yı doğru kullanıma almak lazım. Böyle olmayınca çöp. Dandik VA'da renkler az bi açıdan bile çöpleşir, ghostingden karanlık tema bile kullanamazsınız. Ama G65B gibiler FPS oynamıyorsanız gerçekten bir defa baktığınızda IPS'i unutturacak tipten modeller.

Bir tane de ben istiyorum ama nasip bakalım...
Evet birde kalite kontrolü iyi olan başka modellerde çıksa keşke.

Mag275cqrf qd e2 ile alakalı bilgi bulamamıştım fakat ghosting testini bu monitörü alan bir arkadaştan aldım.

Ghosting olarak her ne kadar g65b kadar hızlı olmasa da iyi gözüküyor. E2 olmayan zaten renk gamutu ve kontrast bakımından iyiydi. Msi yeni modelde kağıtüstünde E2 için daha iyi değerler girmiş.

Yani kağıtüstü verilere bakmak doğru olmasa da ikiside msi monitör ve e2 olmayan versiyonun incelemeler doğrultusunda iyi olduğunu biliyoruz. Bu da e2 olanın iyi olduğuna işaret. Çünkü kağıtüstünde daha iyi değerlere sahip. Parlaklık ise yine 300nit demiş msi, eski model gibi muadillerinden zayıf ama yinede iş görür. Belki de aynı paneli kullanıyordur ama bu sefer overclock yapmıştır msi. Arka aydınlatma kalitesini de iyileştirmiştir belki.

Bu da eski versiyonun incelemesi:

E2 olmayan mag275cqrf qd 2.inceleme verileri.
IMG_3813.webp

IMG_3811.webp
IMG_3810.webp

Evet birde kalite kontrolü iyi olan başka modellerde çıksa keşke.
Komik yorum, bay ukala. Sen önce eleştiri yapmayı öğrenirsen veya eleştiriye karşı nasıl konuşman gerektiğini o zaman iyi modeller görebiliriz. Sene 2025 ve 5 yıldır hala linçlenen modelin üretilmesi ile o monitörden bahseden ve bunu yeniymiş gibi videolaştıran bir kişiyi savunursan iyi modeli pahalı fiyata satın alırız. 🤣

Son düzenleme:
Recep baltaş kısmına gelecek olursak bu adam monitör incelemecisi falan mı?
Hayır ama kendisinin monitör konularinı takip ettiğini gördüm. Monitör incelediği videoları izledim beğendimde. Bu yüzden videolarını seviyordum ve önem verdim.
Üstüme alınmadım, g3 için ciddi araştırma gerek dediğin için güldüm.
G3 5 6 yıldır olan bir seri 2 3 adet farklı kasası modeli var. İstediğin uzvunla gül bende sana gülmeye devam ederim. Samsung linçlenmesine rağmen maalesef G3 satmaya devam ediyor haliyle 2026 2027 yılında gidip seriyi düzeltme yoluna, iyileştirme yoluna veya direkt serinin üretimini durdurma yoluna giderse de hangisinin olacagıni bilemeyiz sherlock değilsen. Bu kadar uzun yıl üretilen serinin geleceğini sende bilemezsin bende bilemem. O yüzden boş yapma. Çok kolaysa sen üret biz alalalım G3 fiyatına kaliteli VA.
Zira adı çıkmış dokuza, inmez sekize. Şikayetten geçilmeyen incelemeri olumsuz. Tonla olumsuz yorum bulunan ve va panel bir monitör.
Sen araştırmışsın araştırmayan ne yapacak ? Bir sürü G3'ü bu şekil satın alan insan var. Araştırmasına rağmen kafası karışanlar var. Böyle kullanıcı çok. G3 ilk çıktığı zaman bu bahsettiğin yorumlar yapılmadıysa zaten tüketiciye niye araştırmadı da bulamadı diye kızalım ? Bu saçma bir düşünce. Hala forumlarda linçlense de G3 konulari açıldığını görebiliyoruz.
Eecep baltaşla bağdaştırman ne alaka? Monitör videosu bile bir elin parmağı kadar.
Recep Baltaş Technopat sosyal'in yöneticisiydi bu G3 denilen model linçlendiğinde. En çokta Technopat'ta onun yönetici olduğu zaman linçlendi zaten. Alıntıladığım mesajda kendisinin çektiği videoda Samsung Odyssey G3 videosu dümdüz. Ben kendisini G3'ü bilmemekten değil bu kadar eleştiri alan bir modelin ne bir eleştirisine değinmesi ne de bu monitör hakkında açılan tonla ghosting sorununa değinmemesine şaşırdım sonuçta hem forum yöneticisi yeni bir forumun hem de köklü bir geçmişe sahip.
Monitör diyince recep baltaş dışına çıkamıyor muyuz?
Samsung Odyssey G3'ü incelemiş veya videosunda ondan bahsetmiş kaç forum yöneticisi veya forum sahibi var ? Acaba ? Çok komik yorum bu. Recep Baltaş'ın dışına çıkmam için bana bunu söylemen gerekiyor. Bunu konuşmamı sen niye engellemeye çalışıyorsun ? Ona da anlam veremedim. G3 iyi bir monitör diye vs. diye bir konu mu açtım hayırdır ? Sakin konuşmayı hala öğrenemediniz. G3 araştırması zor dedim bu kadar basit. Bunu da satın alınıp alınmaması için değil alan biri ve iade edemeyen biri için söyledim tıpkı Recep abinin videosundaki gibi. Satın almış biri için ve iade edemeyen biri için araştırmasının ve modeli öğrenmenin zor olması modelin iyi olması anlamına gelmiyor. Zor deme sebebim çok fazla modelinin olması. Hepsi kötü olsa da farklı farklı linkler, resimler ile koyuldu durdu satışa. Paneli dandik olan ürünü Samsung revize edip edip satıyor. Sen kendi kafanda beni linçlemek için ne kurdun bilmiyorum ama iyi boş yapmışsınız o kesin. 5 6 yıl önce gelmesi gereken o video 6 yıl sonra gelmiş ben bunu anlatmaya çalışıyorum. Recep abi keşke o çektiği videoyu 5 6 yıl önce paylaşsaydı bizde izleseydik bende burada övseydim. Alan almış, linçleyen linçlemiş sırf mağdur edebiyatı yapan biri arayıp video çekmek için G3 kullanıcısını seçmiş yoksa bu video hala da olmazdı da zaten. Sizin gibi toxic kitle varken G3 konuşmakta hata o ayrı konu.

Popüler diye incelemek zorunda değil. Veya bilgi vermek zorunda da değil.
Ya şurada bir Recep Baltaş eleştirisi yapalım dedik şu algı operasyonuna bak. Ben G3 videosu çekmedi diye eleştirmedim o mesajımda herhalde. Komple VA paneller hakkında düzgün içeriği yok zaten. Bilgi vermek zorunda değil zaten G3 veya uygun fiyatlı VA paneller hakkında bilgi sahibi değil adam bize nasil bilgi verecek ? İlk defa bu kadar ghosting gördüm diyor. Yani bilmiyor. Ben bunu eleştiriyorum, sırf bu yeni olan ve çalıntı içerik formatı olan HP Victus hall sensörü sorunu ve LOQ anakart yanma problemi formatlarının beğenilmesinden dolayı çektiği bir video olmuş yine faydasız yani. Kimse G3 önermiyor lütfen bir rahat ol ! Ayrıca bu eleştirilerde bana ait değil o videonun yorumlarını bir oku bana cevap vermeden önce bir sürü zaten G3'ün paneli sorunlu istediğin kadar iade et yine sorunlu gelecek diye söyleyen bir sürü bu şekil yorum var beğeni sayıları da yüksek. Hadi mağdur olan anlamadı araştırmadan satın aldı Recep beyde mi ? Araştırmadı yani yapmayın kendinizi komik duruma düşürüyorsunuz.

Recep bey G3 ve bir sürü türevi hakkında forumlarla içli dışlı olmasına rağmen her şeyi yeni duyuyor monitör hakkında (yersen), bunu eleştirmeme rağmen sizde benden takdir etmemi bekliyorsunuz resmen. Monitör incelemecisi değil evet ama bu video formatı mağdur insanları çekmekten ibaret ve kendisi halktan biri gibi görünüyor bu videolarda. Monitör eleştiren birisini kanala davet edip ne monitörü düzgün incelemiş ne de eleştirilerine bakmış kendi de bir haber. Yani müşteri kandı hadi uygun fiyatına Samsung oluşuna aldı basit bir araştırma yapmayıp sorunlu cihazı Recep bey nasil araştırmadı ? Bu kadar kolaysa araştırması. Videoyu izlerseniz monitör hakkında yetersiz bilgi verdiğini anlarsınız. Adam hem monitörü konu almış, hem video sahibi, hem forum yöneticisi. hem teknoloji editörü hem de araştırmadam çekmiş ve bu yüzden hatalar göze çarpıyor. Bu doğru bir içerik olamamış maalesef bilgilendirici olamamış.

Son düzenleme:
Popüler diye incelemek zorunda değil.
Ya G3 zaten şu an popüler değil sen ne anlatıyorsun ? G3 popüler olduğu dönemler ilk çıktığı zamanlardı geçti artık tabii Recep bey andığından bende andım. Onun çektiği formatı diyorum video formatını popüler diye G3'ü kast etmedim yani. Ya önce okuduğunu anlasan bunları yazmayacağım ama işte kendi işine bakmadığın için hala başka biri ile konuşuyor gibi benim mesajlarimi alintiliyorsun.

100+ kelimelik metnimde bulunan ilk 4 kelimeyi baz alıp gereksiz duyar kasandan da fazlasını beklememek gerek. Adama bak G3 öneriyor deyip linç atmaya yer arıyor, bes belli. Bulmuş kolay yolu mesaj sayisi arttırmak için. Ama ben G3 önerip önermeme değil tekrar ediyorum Techolay Sosyal videosunu eleştiriyorum. Sen anlayamazsın o yüzden hadi kendi işine bak.

Son düzenleme:
Mesela bu iki monitörde İPS panel olmasına rağmen bol bol ghosting yapıyor. Bunları alanda böyle video çeksin o zaman.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Ya IPS monitör ile VA monitörü kıyaslamak sırf ikisinde de ghosting var diye saçma geliyor bana. İkisi de Lcd panel türü tamam ama biri elma ise diğeri armut yani. IPS panel ghostingi ile VA panel ghostingi farklı bir kere. IPS panellerin eski versiyonlarinda genelde bu tarz problemler vardı çoğunda da yok az sayıda örneği var. VA için durum tam tersi zaten kontrast oranları yüksek olduğundan daha da meyilliler.

:ROFLMAO: :LOL: :LOL: :LOL: :D:D Afedersiniz çok fena güldüm bu yoruma. Tarayıcıya Samsung G3 alınır mı diye aratmak yeterli, bunu bile yapamıyorsa kullanıcının bilgisizliği derim.
İyi abartmışsın, Google ile aratma yeterli ama işte bu monitör hala satılıyor ve videolara çıkıyor öyle mi ?

Bilgisi bile olmasına gerek yok, g3 her yerde linçleniyor. İnceleme videosunu açsan altındaki yorumlardan öğrenirsin. Hiç mi aklına gelmemiş ürünle alakalı biraz araştırma yapmak.
İyi de bunu sen ben biliyoruz da Recep Baltaş bilmiyor mu da o videoyu çekiyor o zaman ? G3 her yerde linçleniyor zaten deyip çekmesin o zaman ? Ne saçma görüş paylaşmışsın. Adam belli ki aklına gelmemiş Samsung diye güvenmiş videoda da söylüyor bunu.

Robot süpürge bile alırken X robot süpürge alınır mı diye internette aratmak gerekiyor. Aksi halde kutudan sürpriz de çıkabilir. İnternetten herhangi bir ürünü araştırmadan sipariş veriyorsa kullanıcı hatası. Tonla kaynak var ne aldığını bilmeden ürün mü seçilir?
Satın alan şahıs hatalı ama bu mağduriyeti paylaşıp içerik üretip gelir elde eden hatasız öyle mi ? 😀

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,189
Üyeler
184,595
Son üye
owner99
Geri