BiOS GÜNCELLENİRKEN BİLGİSAYARDAN ELEKTİRİĞİN KESİLMESİ

Eğer usbde hala bios duruyorsa sistemi fişe tak ama çalıştırma ardından usbyi bios flash kısmına takıp üstündeki butona bas 10-15 dk bekle düzelme ihtimali var ama kesin değil.
Onu denedim ama açılmadı usb nin içinde hala duruyor bios
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kardeşim sorularımı oku ve düzgün cevapla panik yapmadan.
1. BIOS güncelleme öncesinde normalde görüntü alabiliyor muydun?
2. BIOS Flashback Button kullanırken sistemin kendini kapatıp açması ve sonra tekrardan (yaklaşık 5-10 dakika sonra) kapatıp açması gerekli. Sen bunu beklemeden bir hamle yaptın mı?
1. Soru Evet Düzgün Bir Biçimde Eski Sürümde Çalışıyordu

2. Soru Maalesef Bekleme Süresini Beklemeden Arkadaki Prizden PSU ya giden fişi çektim geri taktım ve tekrar güncellemeyr çalıştım ama olmadı

Bios güncelleme işlemine başladıysa geçmiş olsun. Eğer anakartında yedek bios yoksa servise göndermekten başka çaren yok. Neden tüm anakartlara yedek bios koymazlar hiç anlamıyorum. Bunun standart bir özellik olması lazım. Binde bir ihtimalle bile olsa elektrik gitse yandın.

O zaman geçmiş olsun servise göndermen gerekiyor yada iyi bir elektronikçiye ki önerim servistir. Garantisi yoksa ücret karşılığında düzeltirler ama anakart kadar para istedikleri zamanlar oluyor.

Kardeşim sorularımı oku ve düzgün cevapla panik yapmadan.
1. BIOS güncelleme öncesinde normalde görüntü alabiliyor muydun?
2. BIOS Flashback Button kullanırken sistemin kendini kapatıp açması ve sonra tekrardan (yaklaşık 5-10 dakika sonra) kapatıp açması gerekli. Sen bunu beklemeden bir hamle yaptın mı?
Abi nolur bana yardım et çok kötü haldeyim şuan lütfen yardım et

Bios güncelleme işlemine başladıysa geçmiş olsun. Eğer anakartında yedek bios yoksa servise göndermekten başka çaren yok. Neden tüm anakartlara yedek bios koymazlar hiç anlamıyorum. Binde bir ihtimalle bile olsa elektrik gitse yandın.
Maliyet 🫤

1. Soru Evet Düzgün Bir Biçimde Eski Sürümde Çalışıyordu

2. Soru Maalesef Bekleme Süresini Beklemeden Arkadaki Prizden PSU ya giden fişi çektim geri taktım ve tekrar güncellemeyr çalıştım ama olmadı
Bu adamın yaptığı gibi yap arkadaki ışık da mı yanmadı?

Bios güncelleme işlemine başladıysa geçmiş olsun. Eğer anakartında yedek bios yoksa servise göndermekten başka çaren yok. Neden tüm anakartlara yedek bios koymazlar hiç anlamıyorum. Bunun standart bir özellik olması lazım. Binde bir ihtimalle bile olsa elektrik gitse yandın.
Abi bi CLR CMOS a tornavida değdirip bios pilini söküp sonra tekrardan takıp güncellemeyi deneyimmi

Bu adamın yaptığı gibi yap arkadaki ışık da mı yanmadı?
Adamın ilk gösterdiği ışık yanıp söndü abi

Dostum sende msi flash özelliği var galiba.
CHATGPT ye sora sora yap derim. al senin için sordum. önce sakin ol. düzelecek her şey :D işlemcine uygun doğru biosu kurduğuna dikkat et.

MSI anakartlarda "Flash BIOS Button" özelliği varsa, BIOS çökse bile yeni BIOS dosyasını USB ile yükleyebilirsin. Bu özellik, bilgisayar açılmasa bile BIOS'u kurtarmanı sağlar.

Aşağıdaki adımları dikkatlice takip et:

✅

• İkinci bir bilgisayar
  • Boş bir USB belleği (FAT32 formatında, 32 GB veya daha küçük olması daha garantili)
  • Anakart modelinle uyumlu BIOS dosyası

🔧

1. MSI web sitesine git
    Anakart modeline özel sayfaya gir
  2. BIOS dosyasını indir
    En güncel sürümü indir (örneğin E7C91AMS.1C0 gibi bir isim olabilir).
  3. USB belleği FAT32 olarak biçimlendir
    Bilgisayara tak → sağ tıkla → “Biçimlendir” → FAT32 seç.
  4. BIOS dosyasını yeniden adlandır
    İndirilen .zip dosyasını aç, içindeki BIOS dosyasını şuna göre yeniden adlandır:

MSI.ROM<br>
    ⚠️ Dosya ismi tam olarak MSI.ROM olmalı, aksi halde çalışmaz.
  5. Dosyayı USB'ye kopyala
    Sadece MSI.ROM dosyasını USB belleğin kök dizinine (yani herhangi bir klasörün içine değil, direkt USB'ye) at.
  6. Bilgisayarı kapat ve PSU'yu bağla (ama açma)
  7. USB belleği anakarttaki özel "Flash BIOS" portuna tak
    Bu port genellikle kırmızı renklidir ve “Flash BIOS” diye etiketlenmiştir.
  8. "Flash BIOS" butonuna bas ve bırak
    Butona 3-5 saniye basılı tut, sonra bırak. LED yanıp sönmeye başlayacak.
  9. Bekle (5-10 dakika)
    Işık yanıp sönmeyi durdurana kadar bekle. Bu işlem sırasında:
    • Bilgisayarı açma
    • USB’yi çıkarma
    • Güç bağlantısını kesme
  10. Işık söndükten sonra sistemi başlat
    BIOS başarıyla yüklendiyse sistem açılacaktır.

💡 Ekstra Notlar:

• Eğer dosyayı MSI.ROM ismine çevirdiğinde hata alırsan uzantı .ROM.ROM gibi olmuş olabilir. Bunu Görünüm &gt; Dosya adı uzantılarını göster seçeneği ile kontrol et.
  • BIOS dosyasını yanlış anakart için indirirsen, sistem açılmaz. Doğru model olduğundan emin ol.

Dostum sende msi flash özelliği var galiba.
CHATGPT ye sora sora yap derim. al senin için sordum. önce sakin ol. düzelecek her şey :D

MSI anakartlarda "Flash BIOS Button" özelliği varsa, BIOS çökse bile yeni BIOS dosyasını USB ile yükleyebilirsin. Bu özellik, bilgisayar açılmasa bile BIOS'u kurtarmanı sağlar.

Aşağıdaki adımları dikkatlice takip et:

✅

• İkinci bir bilgisayar
  • Boş bir USB belleği (FAT32 formatında, 32 GB veya daha küçük olması daha garantili)
  • Anakart modelinle uyumlu BIOS dosyası

🔧

1. MSI web sitesine git
    Anakart modeline özel sayfaya gir (örneğin: https://www.msi.com/Motherboard/B550-TOMAHAWK/support)
  2. BIOS dosyasını indir
    En güncel sürümü indir (örneğin E7C91AMS.1C0 gibi bir isim olabilir).
  3. USB belleği FAT32 olarak biçimlendir
    Bilgisayara tak → sağ tıkla → “Biçimlendir” → FAT32 seç.
  4. BIOS dosyasını yeniden adlandır
    İndirilen .zip dosyasını aç, içindeki BIOS dosyasını şuna göre yeniden adlandır:

MSI.ROM<br>
    ⚠️ Dosya ismi tam olarak MSI.ROM olmalı, aksi halde çalışmaz.
  5. Dosyayı USB'ye kopyala
    Sadece MSI.ROM dosyasını USB belleğin kök dizinine (yani herhangi bir klasörün içine değil, direkt USB'ye) at.
  6. Bilgisayarı kapat ve PSU'yu bağla (ama açma)
  7. USB belleği anakarttaki özel "Flash BIOS" portuna tak
    Bu port genellikle kırmızı renklidir ve “Flash BIOS” diye etiketlenmiştir.
  8. "Flash BIOS" butonuna bas ve bırak
    Butona 3-5 saniye basılı tut, sonra bırak. LED yanıp sönmeye başlayacak.
  9. Bekle (5-10 dakika)
    Işık yanıp sönmeyi durdurana kadar bekle. Bu işlem sırasında:
    • Bilgisayarı açma
    • USB’yi çıkarma
    • Güç bağlantısını kesme
  10. Işık söndükten sonra sistemi başlat
    BIOS başarıyla yüklendiyse sistem açılacaktır.

💡 Ekstra Notlar:

• Eğer dosyayı MSI.ROM ismine çevirdiğinde hata alırsan uzantı .ROM.ROM gibi olmuş olabilir. Bunu Görünüm &gt; Dosya adı uzantılarını göster seçeneği ile kontrol et.
  • BIOS dosyasını yanlış anakart için indirirsen, sistem açılmaz. Doğru model olduğundan emin ol.

Anakart modelini söylersen, birebir linkleri de atabilirim. Yardım gerekirse buradayım.
Abi her şey doğru ama ben güncelleme halılırken güç kestim

Abi her şey doğru ama ben güncelleme halılırken güç kestim
tamam kardeşim anladım sen şimdi tekrar kuracaksın. yazdıklarımı yap. elektriği kestiğin için bios bozuldu tekrar yüklemen lazım. şanslısın senin anakart bunu destekliyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,170,489
Üyeler
185,893
Son üye
lowzinx
Geri