BiOS GÜNCELLENİRKEN BİLGİSAYARDAN ELEKTİRİĞİN KESİLMESİ

Pc açıkken mi kırmızı yanıp sönüyor?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yoksa pc kapalı ama ışık yanıp mı sönüyor
Pc açık görüntğ yok sıvı soğutma ekran kartı falan çalışıyor

Pc açıkken mi kırmızı yanıp sönüyor?

Yoksa pc kapalı ama ışık yanıp mı sönüyor

Ekler

• image.webp
    image.webp
    1.3 MB · Hit: 32
Pc açık görüntğ yok sıvı soğutma ekran kartı falan çalışıyor
Bootta kalmış pc bios yazmadığı için açılmıyor biosu baştan yazabilirsen pc açılacak

Nasıl yazıcam baştan

Ya abi nolur beni rahatlat servislik bir şey yok dimi
İnsanların ana anlattığı gibi tekrar biosu yazman gerekiyor gptnin bana söylediği de bu :)

Adım 3: BIOS Flashback İşlemi
Tüm parçaları sök, sadece:

24 pin ATX güç kablosu

8 pin CPU güç kablosu takılı olsun.

USB belleği, anakartın arkasındaki "BIOS" yazılı USB portuna tak.

Anakartın arkasındaki BIOS Flashback butonuna 3-5 saniye bas.

Kırmızı BIOS ışığı yanıp sönmeye başlayacak → bu iyi.

Işık yaklaşık 5-7 dakika içinde sönmeli → BIOS yazıldı.

Işık söndükten sonra sistem normale dönmeli.

⚠️ Işık Hemen Sönüyor veya Hiç Yanmazsa:
USB bellek uyumsuz olabilir → farklı bellek dene.

BIOS dosyası yanlış adlandırılmış olabilir → MSI.ROM olduğundan emin ol.

Yanlış BIOS sürümü indirilmiş olabilir → model tam uyumlu olmalı.

💡 Hâlâ Çözülmezse:
BIOS çipi fiziksel olarak zarar görmüş olabilir → servis gerekebilir.

Alternatif olarak BIOS programlayıcı (CH341A gibi) kullanılarak yeniden yazılabilir.

İnsanların ana anlattığı gibi tekrar biosu yazman gerekiyor gptnin bana söylediği de bu :)

Adım 3: BIOS Flashback İşlemi
Tüm parçaları sök, sadece:

24 pin ATX güç kablosu

8 pin CPU güç kablosu takılı olsun.

USB belleği, anakartın arkasındaki "BIOS" yazılı USB portuna tak.

Anakartın arkasındaki BIOS Flashback butonuna 3-5 saniye bas.

Kırmızı BIOS ışığı yanıp sönmeye başlayacak → bu iyi.

Işık yaklaşık 5-7 dakika içinde sönmeli → BIOS yazıldı.

Işık söndükten sonra sistem normale dönmeli.

⚠️ Işık Hemen Sönüyor veya Hiç Yanmazsa:
USB bellek uyumsuz olabilir → farklı bellek dene.

BIOS dosyası yanlış adlandırılmış olabilir → MSI.ROM olduğundan emin ol.

Yanlış BIOS sürümü indirilmiş olabilir → model tam uyumlu olmalı.

💡 Hâlâ Çözülmezse:
BIOS çipi fiziksel olarak zarar görmüş olabilir → servis gerekebilir.

Alternatif olarak BIOS programlayıcı (CH341A gibi) kullanılarak yeniden yazılabilir.
Abi şimdi ne yapmam gerek belleği söküp başka bir bilgisayarda tekrardan eski bir bios mu atayım içine MSI.ROM adlı

Abi şimdi ne yapmam gerek belleği söküp başka bir bilgisayarda tekrardan eski bir bios mu atayım içine MSI.ROM adlı
Biosu doğru attığından eminsen tekrar flaşman lazım pcyi kapatıp ama bu sorunu çözer mi bilmiyorum

Biosu doğru attığından eminsen tekrar flaşman lazım pcyi kapatıp ama bu sorunu çözer mi bilmiyorum
Eminim ama tekrar deneme şansım var yanımda laptop var ondan eski bir sürüm atabilirim yeterki servsilik bir şey olmasın deneyimmi

Eminim ama tekrar deneme şansım var yanımda laptop var ondan eski bir sürüm atabilirim yeterki servsilik bir şey olmasın deneyimmi
Birazcık şansın yaver giderse şuan bios flaşlarsan pc açılacak yoksa geçmiş olsun servise gidecek kart demin bios flaşmana yardım eden birisini etiketle sana yol göstersin

Birazcık şansın yaver giderse şuan bios flaşlarsan pc açılacak yoksa geçmiş olsun servise gidecek kart demin bios flaşmana yardım eden birisini etiketle sana yol göstersin
Tamam şidmi laptobu bir bulayım hemen deniyorum abi tekrardan ilk olarak chat gpt nin dediklerini yapıcam ama eski bir sürüm indiricem

Şimdi usb yi kasadan nasıl çıkarayım psı şalterini kapattıkdan sonramı nasıl çıkarayım

Tamam şidmi laptobu bir bulayım hemen deniyorum abi tekrardan ilk olarak chat gpt nin dediklerini yapıcam ama eski bir sürüm indiricem

Şimdi usb yi kasadan nasıl çıkarayım psı şalterini kapattıkdan sonramı nasıl çıkarayım
Kardeşim update işi bitmiş demek bu öncelikle. Sistemi kapat. Flash ı çıkar. Sonra sistemi başlat. Görüntünün gelmesini bekle. 5 dakikadan fazla sürerse muhtemelen açılmayacaktır.

Öncelikle geçmiş olsun eğer görüntü alamazsan arkadaşın bahsettiği işlemlerden sonra
1. Belli ki flashbelleği tanımakta sorun çekiyor olabilir 16 gb dan fazla kapasiteye sahip flashbellek kullanma,
2. Rufus indir https://rufus.ie/tr/
3. Rufus üzerinden flash belleği mbr olarak non bootable seçeneği aktif şekilde biçimlendir.
4. msi.rom dosyasını flashbelleğe klasör oluşturmadan dümdüz ekle. (flash belleğin içinde rufustan sonra dosya oluştuysa önce onları sil)
5. usb takılıyken pcyi kapat flash bios tuşuna bas bir süre bekle.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,170,737
Üyeler
185,940
Son üye
texuanze
Geri