380hz monitör alınır mı?

hocam bende XG259QNG modelini düşünüyorum fakat önerdiğiniz modeller 27 inc, 3070ti i5 12400f kullanıyorum 2k monitör de uygun fakat fps de büyük kalabileceği için 24 inc arayışındayım almışken iyi olsun dediğim icin bu modeli almak istedim, sizin harici önerebileceğiniz yüksek hz monitör varmıdır

hocam bende XG259QNG modelini düşünüyorum fakat önerdiğiniz modeller 27 inc, 3070ti i5 12400f kullanıyorum 2k monitör de uygun fakat fps de büyük kalabileceği için 24 inc arayışındayım almışken iyi olsun dediğim icin bu modeli almak istedim, sizin harici önerebileceğiniz yüksek hz monitör varmıdır
Fps için 27inç büyük kalmaz. Eğer %5’in peşinde koşuyorsanız yani üst düzey rekabetçi oynuyorsanız o zaman 24inç alınabilir. Veya %90 rekabetçi oynarım diyorsan yine 24inç olabilir.

24-25inç olarak 25g4sxu veya g4 alabilirsin. Bence iki kat fiyat farkını verip 360-380hz alma. Çünkü tepki süreleri yetersiz. 360hz için 2.7ms ve altında tepki süresine ihtiyaç var. Aksi halde 360hz gibi hissettirmez. Bu fiyat bandındaki düz İPS monitörlerde genelde 5ms civarı olduğu için gerçek 360hz gibi hissettirmiyor. 360hz ips ile 360hz oled’i yan yana koyduğunda oled’in daha akıcı olmasının sebebi piksel tepki süresi zaten. Üst düzey LCD monitörler strobe ayarı sayesinde bu sorunu çözüyor fakat xg2431 haricinde bu fiyat bandında alternatif model yok. Onunda fiyatı uçmuş zaten.

Benim 16-17k bütçem olsa bunu alırdım. İps monitörler 240hz’nin hakkını verebiliyor eyvallahta para kazanmıyorsan mini led almanı öneririm. Ben sadece FPS takılırım diyorsan dediğim modelleri alabilirsin. Ben hikayeli, rekabetçi vs karışık kullandığım için oled tercih ettim. Hiçte pişman değilim. Düz İPS’ten kurtuldum, bütçesi olanlara da önerim bu yönde olur.

360 hz olan model, 1ms gtg yazıyor hocam yanlıs bilgi mi veriyorlar dediğinizi tam anlayamadım.

360 hz olan model, 1ms gtg yazıyor hocam yanlıs bilgi mi veriyorlar dediğinizi tam anlayamadım.
Bir önceki sayfada bunu açıkladım.

Forumda bununla alakalı rehber de var.

Bir önceki sayfada bunu açıkladım.

Forumda bununla alakalı rehber de var.
belirttiğim modelin mprt değeri yazmıyor o yüzden mi beğenmediniz hocam, bütçemi full kullanıp kaliteli bir model almak istiyorum açıkcası, 16k ya oled samsung kampanyasınu kaçırmasam alırdım.

belirttiğim modelin mprt değeri yazmıyor o yüzden mi beğenmediniz hocam, bütçemi full kullanıp kaliteli bir model almak istiyorum açıkcası, 16k ya oled samsung kampanyasınu kaçırmasam alırdım.
Hayır beğenmeme sebebimi bir önceki sayfada açıkladım. Bir monitörün 1ms mprt olabilmesi için 1000hz veya backlight strobing teknolojisine sahip olması gerekiyor. Bu da çoğu monitörde berbat çalışan bir ayar. 1000hz de olmadıklarına göre kağıtüstünde yazan mprt değerinin bir anlamı kalmıyor. 1000/360=2,778ms mprt değeri yapıyor. Markanın belirtmesine gerek yok. Aslında rehberde de açıklanmış fakat okumadınız sanırım.

Hayır beğenmeme sebebimi bir önceki sayfada açıkladım. Bir monitörün 1ms mprt olabilmesi için 1000hz veya backlight strobing teknolojisine sahip olması gerekiyor. Bu da çoğu monitörde berbat çalışan bir ayar. 1000hz de olmadıklarına göre kağıtüstünde yazan mprt değerinin bir anlamı kalmıyor. 1000/360=2,778ms mprt değeri yapıyor. Markanın belirtmesine gerek yok. Aslında rehberde de açıklanmış fakat okumadınız sanırım.
okudum hocam yani tn veya oled harici bu monitörler ms olarak gerçeği ifade etmiyor, ozaman başka bir ips monitör de ifade etmiyordur, oled veya tn de almayacağım için, yüksek hz tazeleme oranı olan bir monitör öneriniz varmı?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,636
Üyeler
185,781
Son üye
euchre
Geri