Çözüldü✓ Yeni pc topladım kurmam gereken yazılımlar nedir

yagmaci7

80+
Reaksiyon skoru
57
Şimdi yeni bir pc topladım direk windows kurdum sonra windows açılıyor sonra ekran kartının falan driverını kuruyorum değilmi bir yanlışım varmı

Bizi cok ugrastirdin yagmaci.

Windowsu kurdukdan sonra en guncel halde degil. Windows updateye girip guncellestirmeleri denetle guncelle ve yeniden baslat. Tekrar denetlediginde yeni gunxelleme bulmayana kadar tekrarla.

Sonra anakart modelinin sitesine girip modelin destek, suruculer kiskindan sirayla butun suruculerini yani driverlarini kur.
Yeniden baslatma onerirse yeniden baslatmadan yeni driveri kurma.

Anakart driverlarini kurduktan sonra anakart icinde cipset driverin bulunur ama ben onu onermiyorum anakart serin neyse (ornek b650) amd nin sitesinden b650 surucusu diye windows 10/11 secip kur.

En son ekran kartinin surucusunu kurabilirsin.

Amd ise amd uygulamasindan nvdia ise nvdia uygulamasindan kurabilirsin ama nvdia kullaniyosan uygulamasindan son surucuyu kurmak yerine sitesinden 1,2 ay once yayinlanan surucuyu kur. Nvdianin son suruculeri hic stabil degil

Bunlar disinda bios ayarlarini yapmadiysan
Bios guncellemeyi ogren ve biosunu guncelle.

Ramlerin tam frekansta calismiyor biosdan xmp acarak ramlerini tam frekansda calistirabilirsin.

Aklima gelenler bukadar baskasi tamamlar.

Bizi cok ugrastirdin yagmaci.

Windowsu kurdukdan sonra en guncel halde degil. Windows updateye girip guncellestirmeleri denetle guncelle ve yeniden baslat. Tekrar denetlediginde yeni gunxelleme bulmayana kadar tekrarla.

Sonra anakart modelinin sitesine girip modelin destek, suruculer kiskindan sirayla butun suruculerini yani driverlarini kur.
Yeniden baslatma onerirse yeniden baslatmadan yeni driveri kurma.

Anakart driverlarini kurduktan sonra anakart icinde cipset driverin bulunur ama ben onu onermiyorum anakart serin neyse (ornek b650) amd nin sitesinden b650 surucusu diye windows 10/11 secip kur.

En son ekran kartinin surucusunu kurabilirsin.

Amd ise amd uygulamasindan nvdia ise nvdia uygulamasindan kurabilirsin ama nvdia kullaniyosan uygulamasindan son surucuyu kurmak yerine sitesinden 1,2 ay once yayinlanan surucuyu kur. Nvdianin son suruculeri hic stabil degil

Bunlar disinda bios ayarlarini yapmadiysan
Bios guncellemeyi ogren ve biosunu guncelle.

Ramlerin tam frekansta calismiyor biosdan xmp acarak ramlerini tam frekansda calistirabilirsin.

Aklima gelenler bukadar baskasi tamamlar.
Çok teşekkür ederim sağolun

Geri