2 yıldır imzamda ki modeli kullanıyorum, "ısınma sorunu" var çok geçerli bir söylem değil. Isınmayan "gaming" laptop gösterir misiniz ?
Victus 16'ların bilinen kronik sorunu, HALL SENSÖRÜ. Fakat bu da şans işi. Dediğim gibi, ben 2 yıldır kullanıyorum. bana 1 kere bile o sorunun belirtisini yaşatmadı. Kuzenim de Intel + 4060'lı versiyonunu aldı, onda yaşandı. Geçen haftalarda garantiden geldi, tamir edilmiş.
Bu kronik sorun şöyle ortaya çıkıyor ( benim araştırmalarıma göre ) ;
Genellikle laptop sıcakken ekranı yani kapağı kapatırsanız, bu sorun ortaya çıkıyor. Laptop bu, taşırken de mi kapatmayalım diyebilirsiniz, onun da çözümü basit, kapağı kapatmadan, soğumasını bekleyin, soğuduktan sonra kapatıp taşıyın.
Biliyorum, ohooo kardeşim bi ton para veriyoruz, böyle mi kullanıcaz laptopu, taşınabilir olduğu için alıyoruz zaten diyebilirsiniz, kaldı ki haklısınız, piyasada ki çoğu cihaza göre Victus'un artısı, aşırı büyük sorunlar ortaya çıkmadı. Bu avantaj, yukarı da ki dezavantaja göre baya ağır basıyor.
Bazı laptop markalarının modellerinde, sıvı metal akması yaşandı. Bazılarında anakart & adaptör sorunu yaşandı. Casper, Monster gibi cihazlar zaten çoğu forumda "önerilmiyor". Bu forumda bile, arama kısmına alınmayacak laptoplar gibi şeyler yazıp aratırsanız, rehberler çıkar karşınıza.
KISACASI ;
Alınır. Fakat Intel yerine AMD öneririm, Pil performansı nedeniyle. Daha uzun gidiyor.