7800x3d 8K BÜTÇE ANAKART HANGİSİNİ ALAYİMM

Dostlar bende 7800x3d ye geçmek istiyorum. Mevcut anakartim a620 m-k anakart için bütçem 6500tl bu fiyata f/p öneriniz nedir?
atx istersen alabiliceğin modeller 8k dan başlıyor

hocam merhaba 7500f işlemciden 7800x3d geçmeye gerek var mı sizce? yani geçsem hatrı sayılır derecede tatmin eder mi performansı
Performans farkı tabii ki de var 7500F 500Hz'leri görse de üzerinde çok kalamıyor ve düşüyor, 7800 ise 550 altını pek gören bir işlemci değil. Burada önemli olan senin ihtiyacın var mı? 500+Hz monitörün yoksa bence gereksiz aksiyon. x3d işlemciler ısınyor, soğutmakla uğraşmak dert. Pearless Assasin bile kurtarmıyor üstelik mesh güzel bir kasada bile. O yüzden iyi bir 360mm ihtiyacı var o da masraf. 7500f öyle mi koy bi tane kule tipi arkana bakma geç.

atx istersen alabiliceğin modeller 8k dan başlıyor
Kasamın marka modeli corsair 3000d ne destekliyor açıkçası bilmiyorum mevcutta asus prime a620m-k kullanmaktayım. Birde colorful bios ayarları problemli deniyor ve bios update için henüz siteleri yok gibi bir şey görmüştüm. Arkadaşım anakartıma talip olmakta ısrarcı olursa b650 m-r alırım gibi. Israrcı olmazsa da 620m-k yı bir süre daha kullanabilirim.

Cevap için teśekkür ederim.
Dostum sana yeter falan diyolar ama dinleme onları adam akıllı anakart al youtubeda karşılaştırma testlerine bak kullandığın anakartından iyi anakartların vrm ısısı 100dereceyi geçiyor öyle bi mantık yok,yetiyor tamam ozaman bunu alayım diye ben 1 haftadır anakart araştırıyorum youtubedan testler izliyorum yoksa bende biliyorum b650mr alıp geçmeyi ha diyosanki böyle şeyleri takmıyorum alma anakart

Kasamın marka modeli corsair 3000d ne destekliyor açıkçası bilmiyorum mevcutta asus prime a620m-k kullanmaktayım. Birde colorful bios ayarları problemli deniyor ve bios update için henüz siteleri yok gibi bir şey görmüştüm. Arkadaşım anakartıma talip olmakta ısrarcı olursa b650 m-r alırım gibi. Israrcı olmazsa da 620m-k yı bir süre daha kullanabilirim.
çıplak vrm li modelleri tercih etmediğiniz sürece sorun çıkmaz ama kendim önerim 12 faz vrm varsa 8 katman yoksa 6 katman olması 8k ya kadar çıkarsanız b650 msi gaming plus ve msi var 12 faz vrm ve 6 katman

Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Zaten tek amacı oyun için olacak. Vaktinizi ayırdığınız için teşekkürler.

Benim bildiğim vrmler ısınır zaten tüm anakartlar nerdeyse 7800x3d yi besleyebilir ama vrmlerin ısınması performans kaybına neden oluyormus yalan olmasın tam bilmiyorum
Pasif soğutması olmayan modellerde bile 9800X3D kullanan insanlar var mutlu mesut şekilde.
7800x3D PBO ile 90W çeken bir işlemci bu
7500F, 7600, 7700 ile kullanıyorlar bu anakartı, 7800X3D daha az güç çekiyor üstelik.
Aklını karıştırmayın Üstelik sadece oyun oynayacağım diyor.

Dostum sana yeter falan diyolar ama dinleme onları adam akıllı anakart al youtubeda karşılaştırma testlerine bak kullandığın anakartından iyi anakartların vrm ısısı 100dereceyi geçiyor öyle bi mantık yok,yetiyor tamam ozaman bunu alayım diye ben 1 haftadır anakart araştırıyorum youtubedan testler izliyorum yoksa bende biliyorum b650mr alıp geçmeyi ha diyosanki böyle şeyleri takmıyorum alma anakart
uv yaparak kullanılması tavsiye ediliyor 8 faz çıplak vrm lerde up potansiyelide yok 12 faz vrm oneriyorum bu yüzden

Pasif soğutması olmayan modellerde bile 9800X3D kullanan insanlar var mutlu mesut şekilde.
7800x3D PBO ile 90W çeken bir işlemci bu
7500F, 7600, 7700 ile insanlar kullanıyor bu anakartı, 7800X3D daha az güç çekiyor üstelik.
Aklını karıştırmayın Üstelik sadece oyun

uv yaparak kullanılması tavsiye ediliyor 8 faz çıplak vrm lerde up potansiyelide yok 12 faz vrm oneriyorum bu yüzden
Sen adamsın

Kullanır derken de gerçekten darboğaz yemeden kullanır.
Ucu ucuna falan değil, dümdüz kullanır.
7800X3D gerçekten çok verimli çalışan bir işlemci.
9800X3D yerine en iyi işlemci hatta alınacaksa.
Isı sorunu var sadece onunda ben ona takılıyım.

Hocam, vaktin varsa gaming gecesini de bekleyebilirsin güzel anakartlar geliyor.

En fazla vrm olan bu 19

17faz bütçemi bi tık aşıyor

16faz

14faz bütçe dostu

BENİM İÇİN TEK ÖNEMLİ OLAN VRM SAYISI GİRİŞTİR BOYUTTUR TİPİDİR CAR CURT UMRUMDA DEĞİL
Bende b650m White var 7800x3d ile kullanıyorum. Çok fazla kullanmayıp colorful alınmaz diyen cahil var aldanma. B650 deagle o paraya alınmaz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,099
Üyeler
184,389
Son üye
cyhn_
Geri