Öneri 18k bütçem var yükseltme yapmak istiyorum

Elias035

80+
Reaksiyon skoru
2
Bütçe
18000
Ekran kartım asus rtx 2060 8gb
işlemci ryzen 5 5600
ram 2x8
tek fanlı sıvı soğutma var cooler master

Ekran kartını ve işlemciyi yükseltmek istiyorum ileride 2k oled 240 hz bir monitör almayı planlıyorum ekran kartını ve işlemciyi de satacağım en mantıklı işlemci ekran kartı ne olur benim için yardım için şimdiden teşekkürler.

Ekran kartım asus rtx 2060 8gb
işlemci ryzen 5 5600
ram 2x8
tek fanlı sıvı soğutma var cooler master

Ekran kartını ve işlemciyi yükseltmek istiyorum ileride 2k oled 240 hz bir monitör almayı planlıyorum ekran kartını ve işlemciyi de satacağım en mantıklı işlemci ekran kartı ne olur benim için yardım için şimdiden teşekkürler.
DDR5 e geçmek daha mantıklı olur bence

elinde şuan net 18 var mı yoksa bilgisayar parçalarını satınca mı 18 oluyor

bence komple sistemi satıp ddr5 sistem geçmek daha mantıklı ileriye dönüklük açısından yani şuan ddr5 ddr4 o kadar fark yok hele hele ddr5 şuan bi tık optimizasyon sorunu var ddr4 kıyasla ama güncelleme artık ddr5 üzerinden devam edeceği için şuan belki mantıklı olmaya bilir ben niye 3-4k daha fazla verip ddr5 geçiyorum diyebilirsin ama 3 sene sonra iyi ki geçmişim diyeceksin ddr4 bir sistem yükseltmektense elinde iyi bir bütçe varsa ddr5 geçmek daha mantıklı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ve ram konusunda da 8+8 olarak almak yerine yeni sisteme geçersen tek 16 al veya dual ram al 16+16 olmak üzere

net 18 var satarsam daha fazla olucak.
ddr5 e geçmek daha mantıklı olur ben örnek olarak birşeyler yazayım
anakart

işlemci

rami istersen 2x16 yapabilirsin

elindeki ssd veya hdd işe yarar aynı şekilde elinde olan kasa da iş görür
elindeki psunun marka modeli atarsan ona göre bişey önerebilirim
ekran kartı olarak 10k bandında rx6800 bakılabilir idarelik olarak

ddr5 e geçmek daha mantıklı olur ben örnek olarak birşeyler yazayım
anakart

işlemci

rami istersen 2x16 yapabilirsin

elindeki ssd veya hdd işe yarar aynı şekilde elinde olan kasa da iş görür
elindeki psunun marka modeli atarsan ona göre bişey önerebilirim
ekran kartı olarak 10k bandında rx6800 bakılabilir idarelik olarak
hocam bu şekilde pahalıya gelir kasayı satıp ddr5 hazır sistem alması daha mantıklı

hocam bu şekilde pahalıya gelir kasayı satıp ddr5 hazır sistem alması daha mantıklı
haklısınız ama parçaları satmak uzun sürerse eğer bu birkaç ayki indirim sürecini kaçırır bu da kötü olur onun yerine bu parçaları ya da daha iyilerini gaming gecesi vs indirimlerde alabilise yine iyi olur mesela ben 3500 e b650m r aldım ve indirimde r5 7500f veya daha iyi bir işlemci bekliyorum şu anki sistemimde sadece anakart ram işlemci değişip ddr5 e geçebiliyorum

net 18 var satarsam daha fazla olucak.
hocam sen istersen acele etme şuan rtx3060 12gb alabilirsin tek bunu değiştirisen fazla masraf yapmamış olursun 18k dan elinde para kalmış olur sonrada bütçede kalan paranla diğer arkadaşın dediği gibi gaming gecesi gibi indirimleri kovalarsan ddr5 anakart vesaire daha uyguna bulursun tek tek alırsın

hocam sen istersen acele etme şuan rtx3060 12gb alabilirsin tek bunu değiştirisen fazla masraf yapmamış olursun 18k dan elinde para kalmış olur sonrada bütçede kalan paranla diğer arkadaşın dediği gibi gaming gecesi gibi indirimleri kovalarsan ddr5 anakart vesaire daha uyguna bulursun tek tek alırsın
teşekkür ederim benim aklımda 3080 alıp ddr4 e alabilceğim iyi bir işlemci almak vardı sanırım ddr5 e geçmek en mantıklısı dediğinize göre.

Geri