İleriye yönelik(5080 Super) tavsiye sistem için yardımınıza ihtiyacım var

Sgdeep43

80+
Reaksiyon skoru
36
Bütçe
40000
Arkadaşlar selamlar,

Uzun zamandır sağlam bir bilgisayar dizmek istiyordum. En son DA-V6 almıştım, artık kenara ayırma zamanı geldi.

5080 super henüz piyasa girmemişken ve black friday indirimlerini kaçırmamak adına taksitli güzel bir WHITE sistem dizmek istiyorum ama parçalar hakkında bir fikir oluşmadı kafamda, işin üstadı kişilerden yardım bekliyorum. Ne kadar tutacağını kestiremesemde 40-50 arası parçalar tutar diye tahmin ederek taksitli bir şekilde alabilirim diye düşünüyorum duruma göre üstüne de çıkılabilir. Ömürlük dedikleri sisteme göre parçalar önerebilirseniz çok sevinirim.

işlemci olarak Ryzen 7 9800x3D F/P gibi duruyor intel'e göre aklımda bu var şimdilik.

Son düzenleme:
Arkadaşlar selamlar,

Uzun zamandır sağlam bir bilgisayar dizmek istiyordum. En son DA-V6 almıştım, artık kenara ayırma zamanı geldi.

5080 super henüz piyasa girmemişken ve black friday indirimlerini kaçırmamak adına taksitli güzel bir WHITE sistem dizmek istiyorum ama parçalar hakkında bir fikir oluşmadı kafamda, işin üstadı kişilerden yardım bekliyorum. Ne kadar tutacağını kestiremesemde 40-50 arası parçalar tutar diye tahmin ederek taksitli bir şekilde alabilirim diye düşünüyorum duruma göre üstüne de çıkılabilir. Ömürlük dedikleri sisteme göre parçalar önerebilirseniz çok sevinirim.

işlemci olarak Ryzen 7 9800x3D F/P gibi duruyor intel'e göre aklımda bu var şimdilik.
Selamlar aynı sizinki gibi bir planım var uzun zamandır bu ay parçaları alacağım daha sonra 5080 Süper bekleyeceğim. Ben de beyaz bir sistem toplamaya çalışıyorum. İşlemci aynı benim de bildiğim kadarıyla 22k civarı fiyatı var sizin bütçe 40 kalana yeter mi bilemiyorum şahsen benim kafamdaki sistemim 64gb ram 2tb SSD 360mm sıvı soğutucu 1200w enermax psu 240hz 2k monitör ve tabi beyaz bir anakart o da 12 k civarıydı Total 80 civarı tutmuştu en son günceli bilmiyorum müsait olunca parçaların linkini iletirim direkt beraber yardımcı oluruz birbirimize. 👍🏻

Selamlar @RevuL hocam çok sevinirim. Yani oled samsung monitörüm vs var sadece kasa özelinde anakart soğutucu ramler bir de 1 yada 2tb m2 ssd harici olarak kablolama kısmı var. Ram özelinde min 32 zaten ama fiyata göre 64 yapılabilir tabii ki. Genel hazır sistemlerden 5080 fiyatını düşünce 40-60k bandı buluyorum o yüzden tahmini fiyatı buraları verdim. Aklıma en çok takılan konu anakart buradaki bariz farklar ne olabilir iyi bir şey almanın artısı nedir vs. Öneriler geldikçe karşılaştırma yapabileceğime inanıyorum :)

Selamlar @RevuL hocam çok sevinirim. Yani oled samsung monitörüm vs var sadece kasa özelinde anakart soğutucu ramler bir de 1 yada 2tb m2 ssd harici olarak kablolama kısmı var. Ram özelinde min 32 zaten ama fiyata göre 64 yapılabilir tabii ki. Genel hazır sistemlerden 5080 fiyatını düşünce 40-60k bandı buluyorum o yüzden tahmini fiyatı buraları verdim. Aklıma en çok takılan konu anakart buradaki bariz farklar ne olabilir iyi bir şey almanın artısı nedir vs. Öneriler geldikçe karşılaştırma yapabileceğime inanıyorum :)
Tabi monitör varsa dediğim fiyattan 10 11k düşer o zaman. Anakart benim de kafamı en çok yoran kısım şu an takip ettiğim 19 tane anakart var 😅 şu anlık favorim bu https://www.akakce.com/anakart/en-u...fi-pz-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,1146089760.html
Hem beyaz oluşu hep pasif soğutuculari hem de arkadan bağlantısı nedeniyle kendisi çok hoşuma gitti teknik kısmı da iyi gibi gözüküyor

Arkadaşlar selamlar,

Sağlam ve beyaz, görsel önemli bir sistem diziyosan 40 imkansız 50 yi de bayağı aşar. Ram fiyatları fırladı, 9800x3d zaten 21-22k minimum, beyaz PSU, görseli ve performansı iyi beyaz sıvı soğutucu, beyaz düzgün bir anakart, kasa falan derken biraz aşıcaksın o bütçeleri :)

Bi işlerimi vs halledeyim akşam gelirim parça olarak neler olabilir önerilerde bulunurum

Tabi monitör varsa dediğim fiyattan 10 11k düşer o zaman. Anakart benim de kafamı en çok yoran kısım şu an takip ettiğim 19 tane anakart var 😅 şu anlık favorim bu https://www.akakce.com/anakart/en-u...fi-pz-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,1146089760.html
Hem beyaz oluşu hep pasif soğutuculari hem de arkadan bağlantısı nedeniyle kendisi çok hoşuma gitti teknik kısmı da iyi gibi gözüküyor
Evet güzel gözüküyor hocam lakin bu wifi konusu da beni bir hayli düşündüren şeylerden şuan wifi 6 kullanıyorum tt klasik modeminde sırf iyi çekebileyim diye msi ethernet kartı aldım harici sonra problemler çıktı vs derken tekrar lan'a döndüm ama bu şekilde kalmayabilir bu yüzden yine bu seçeneği düşünerek bir şey bulmam lazım gibi.

Sağlam ve beyaz, görsel önemli bir sistem diziyosan 40 imkansız 50 yi de bayağı aşar. Ram fiyatları fırladı, 9800x3d zaten 21-22k minimum, beyaz PSU, görseli ve performansı iyi beyaz sıvı soğutucu, beyaz düzgün bir anakart, kasa falan derken biraz aşıcaksın o bütçeleri :)

Bi işlerimi vs halledeyim akşam gelirim parça olarak neler olabilir önerilerde bulunurum
iyi kötü bir fiyat skalası çıkarabilirsek ona göre bütçe hesabı yapayım hocam :) teşekkür ederim bekliyor olacağım

ANAKART
https://www.akakce.com/anakart/en-u...fi-pz-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,1146089760.html (12.549)
KASA
https://www.akakce.com/bilgisayar-k...az-e-atx-oyuncu-kasasi-fiyati,1098723118.html (2.415)
İŞLEMCİ
https://www.akakce.com/islemci/en-u...cekirdek-4-7-ghz-kutulu-fiyati,870902138.html (24.049)
İŞLEMCİ SOĞUTUCU
https://www.akakce.com/islemci-sogu...z-islemci-sivi-sogutucu-fiyati,901827223.html (6.050)
PSU
https://www.akakce.com/power-supply...wt-1200-w-gen-5-atx-3-0-fiyati,638619801.html (6.921)
RAM
https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...f560c30bbeak2-64tr-ddr5-fiyati,931281674.html (16.830)
ram beyaz değil beyazlar çok pahalı rgbsinden çok sırıtmaz diye düşünüyorum siyah :)
SSD
https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...ceria-pro-2tb-m-2-disk-fiyati,1630047010.html (6.500)

Ramler beyaz olmamasına rağmen 75315 tuttu :/ üstelik kasa da fp bir kasa öyle ahım şahım değil ama ben beğendim siz tercihe göre değişirsiniz

Aga hoş güzel sistem de o anakart arkadan bağlantılı (PZ), kasa arkadan bağlantıya uygun değil, öneri yaparken dikkat edelim adam tutar sipariş verir çıkarır kurmaya çalışır iade de almazlarsa yazık olur zamanına parasına falan :)

Teşekkürler hocam

Aga hoş güzel sistem de o anakart arkadan bağlantılı (PZ), kasa arkadan bağlantıya uygun değil, öneri yaparken dikkat edelim adam tutar sipariş verir çıkarır kurmaya çalışır iade de almazlarsa yazık olur zamanına parasına falan :)
Hocam senin önerilerine de açığım :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca ben sanallaştırma da yapıyorum wmvare vs bunların desteği olur mu acaba?

Teşekkürler hocam

Hocam senin önerilerine de açığım :)
Ben yerinde olsam indirimde yakaladıkça çekerdim parçaları, daha 5080 super çıkmasına çok var.
Arkadaş güzel sistem atmış, anakart çok dolu değil görsele yönelik arkadan bağlantılı olduğu için fiyatı muadillerine göre biraz yüksek.
Eğer arkadan bağlantılı seversen ki ben çok beğeniyorum, kablo kirliliği olmuyor, kasa olarak MSI Mag Pano 100R (atx versiyonu) öneririm. Matx versiyonu M100R diye geçiyor, ATX de 100R den önce M yok.

Oyun için 32gb ram yeterli ama çok uzun süreli kullanırım diyorsan 64gb da yakışır sağlam sisteme, 5080 superin yanına. XPG lancer da olur Lexar da olur Gskill de olur hangisini indirimde yakalarsan, 6000mhz/30cl değerlerinde bişey.

Anakart arkadan bağlantılı olmasa da olur dersen şu var, indirime giriyor arada bir.

Sıvı soğutma da Arctic Liquid Freezer 3 Pro var beyaz o da arada indirime giriyor en iyi ve kaliteli sıvı soğutmalardandır, kendim de kullanıyorum.

PSU için beyaz öneririm çok değiştiriyor kasanın görsel havasını eğer arkadan bağlantılı anakart almıyosan, ama beyaz seçenek de TR de malesef çok az ve pahalı. Enermax 1200w ve raijintek cratos 1200w ikisi de gayet güzel, tek sıkıntısı siyahlar. Beyazlara yönelirsek fiyat biraz daha artıyor

Arkadaşın attığı ssd iyidir dramli, ama ara sıra samsung 990 pro 7500 lere düşüyor, çok çok daha kaliteli bir model, 2tb ını kendim kullanıyorum, exceria pro dan sadece 1000 lira fazla oluyor indirimde yakalayınca ki o farka değer bence.

Kısa vadade işlemci ssd ve ram çekmek lazım diye düşünüyorum daha da yükselmeden

Kasa için akvaryum düşünüyorum orada psunun rengini belli eden etmeyen kasalar var sanırım ama ikisi içinde psu var kasa önerisi alabilirim

Kısa vadade işlemci ssd ve ram çekmek lazım diye düşünüyorum daha da yükselmeden

Kasa için akvaryum düşünüyorum orada psunun rengini belli eden etmeyen kasalar var sanırım ama ikisi içinde psu var kasa önerisi alabilirim
Bu ülkede neyi erken alırsan al genelde karda oluyorsun :) Enflasyon ve fırsatçı piyasa sağolsun. Ben 64gb 6000/30 ram'i 1.5-2 ay önce 6000 TL ye aldım :) Şimdiki fiyatlar malum. Bizde geri gitmiyor fiyatlar her şey artıyor.

Yukarıda attığım kasada PSU görünmüyor zaten

Akvaryum kasalarda genelde PSU yuvası olur iki bölmedir arkada kablolar olur görünen kısımda ise parçalar. PSU zaten görünmez çoğu akvaryum kasada ama anakarta giren kabloları görünür, arkadan bağlantılı anakart aldığında ise sadece ekran kartına giren kablo görünür. Sırf o kabloları yüzünden beyaz PSU tercih eder genelde insanlar beyaz sistem toplarken. Ama kimi de sallamaz kabloların siyah olmasını

Arkadaşlar selamlar,

sadece 9800x3d bütçenin yarısı. o bütçeye ekran kartsız beyaz sistem kuramazsın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,899
Üyeler
184,526
Son üye
Osman Akyüz
Geri