Çatlı Reis
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,378
Rx6600 ile güzel günler geçirmiştim üzüldüm şimdi.Klasik amd yeni kart çıkarıyorlar eskisi yokmuş gibi davranıyorlaryakında 7000 serisi de böyle olursa şaşırmayın.
Rx6600 ile güzel günler geçirmiştim üzüldüm şimdi.Klasik amd yeni kart çıkarıyorlar eskisi yokmuş gibi davranıyorlaryakında 7000 serisi de böyle olursa şaşırmayın.
Diğer oyunlarda hiçbir sıkıntı yoksa bu dediğim şekilde 25.9.1 sürücüsünü indirip kur bakalım.Selamlar,
Battlefield 6 oynarken bir sorun yaşıyorum. Oyunu açtıktan yaklaşık 10-15 dakika sonra oyun tamamen donuyor ve ekran kartı çöküyor. Bazen ekran siyah oluyor, bazen de oyun kendini kapatıyor ve “Ekran sürücüsü yanıt vermeyi durdurdu" tarzı bir hata alıyorum.
Ekran kartım RX 6600 XT. Sürücüler güncel. Sıcaklık normal seviyelerde (maksimum 70-75°). Diğer oyunlarda bu tür bir sorunla karşılaşmıyorum.
- Oyunu silip yeniden kurdum format bile attım.
- Farklı sürücü versiyonlarını denedim.
- OC ya da UV yok, her şey stock ayarda.
Daha önce buna benzer bir sorun yaşayan var mı? Çözüm önerilerinizi bekliyorum.
Teşekkürler.
Şuan nasıl memnun musunuz bende aldım aynı ekran kartını nedense korkuyorumSon sürüm AMD sürücüyle çökme sorunları geri geldi galiba. 9060xt ile bir hafta içinde 3 kere falan çökme yaşadım. Ama benim undervolt ayarlarımdan kaynaklı olabilir mi bilmiyorum çünkü performans ayarlarını resetliyordu çökme sonunda.
yine aynıDiğer oyunlarda hiçbir sıkıntı yoksa bu dediğim şekilde 25.9.1 sürücüsünü indirip kur bakalım.
1) Öncelikle https://www.amd.com/en/resources/support-articles/faqs/GPU-601.html bunu indirin, ardından ekran kartınızın https://www.amd.com/en/support/down...eon-rx-6000-series/amd-radeon-rx-6600-xt.html 25.9.1 sürümünü indirin.
2) İnternet bağlantınızı kesin, önce Amd Uninstallerı kullanın, güvenli moda girmek isteyecek uyarı olarak verdiği her şeye evet deyin, ardından (internet kablosunu takmayın halen), indirdiğiniz 25.9.1 sürümünü kurun ve sistemi yeniden başlatın. (Kurduktan sonra takabilirsiniz internet kablosunu.)
3) Masaüstü geldikten sonra Radeon Software'a girip oradan kullanıcı profilini Varsayılan olarak seçin ve başka ayara dokunmayın
aşağıda yorumlar bakmadım fakat, kartın gücünü ayarlardan maks % olarak dayar mısın %12 falan olmalı. kart mhz ise artı 100mhz ver. pc de pil kısmında yüksek performans al ve uyku modu kısımlarını kapat. sorunun çözülebilir.Selamlar,
Battlefield 6 oynarken bir sorun yaşıyorum. Oyunu açtıktan yaklaşık 10-15 dakika sonra oyun tamamen donuyor ve ekran kartı çöküyor. Bazen ekran siyah oluyor, bazen de oyun kendini kapatıyor ve “Ekran sürücüsü yanıt vermeyi durdurdu" tarzı bir hata alıyorum.
Ekran kartım RX 6600 XT. Sürücüler güncel. Sıcaklık normal seviyelerde (maksimum 70-75°). Diğer oyunlarda bu tür bir sorunla karşılaşmıyorum.
- Oyunu silip yeniden kurdum format bile attım.
- Farklı sürücü versiyonlarını denedim.
- OC ya da UV yok, her şey stock ayarda.
Daha önce buna benzer bir sorun yaşayan var mı? Çözüm önerilerinizi bekliyorum.
Teşekkürler.
Bahsettiğin sürüm senin sürümden yeni yani güncelleme hatasını onda vereceğini düşündüren nedir?25.6.1 denemişsindir muhtemelen![]()
Oyun içindenden DirectX ayarını değiştirir misin?yine aynı
Alıntıyı görüntüle
AMD ayarlarından oyun içi ayarlar ne şekilde? Alttaki şekilde deneyin. Freesync özelliğini açıksa kapatıp deneyin. 25.9.2 veya 25.10.2 kullanın.25.8.1 sürümü RX6600xt ekran kartı aynı hata 15 dk sonra attı oyundan
Dediğin şeyi tam anlamadım ama 25.6.1 yine stabil bir sürümdü ondan denemesini istedim.Bahsettiğin sürüm senin sürümden yeni yani güncelleme hatasını onda vereceğini düşündüren nedir?
En güncel sürücüyü Raedon olmadan sadece sürücü olarak yüklemeyi dener misiniz? @aimgod
Eski sürücüyü DDU ile kaldırmayı da unutmayın.
deneyceğim.Bahsettiğin sürüm senin sürümden yeni yani güncelleme hatasını onda vereceğini düşündüren nedir?
En güncel sürücüyü Raedon olmadan sadece sürücü olarak yüklemeyi dener misiniz? @aimgod
Eski sürücüyü DDU ile kaldırmayı da unutmayın.
burda ne yapmam lazım tam anlayamadımaşağıda yorumlar bakmadım fakat, kartın gücünü ayarlardan maks % olarak dayar mısın %12 falan olmalı. kart mhz ise artı 100mhz ver. pc de pil kısmında yüksek performans al ve uyku modu kısımlarını kapat. sorunun çözülebilir.
bununla aynı ayarlarAMD ayarlarından oyun içi ayarlar ne şekilde? Alttaki şekilde deneyin. Freesync özelliğini açıksa kapatıp deneyin. 25.9.2 veya 25.10.2 kullanın.
Oyun içinde bulunan future frame rendering kapalıysa açın.
Ayrıca AMD sürücü notlarında bazı gpularda sürücü zaman aşımı olabileceği not düşülmüş sizinkinde de olabilir.
Oyun içinde DX12/Vulkan ayarı varsa değiştirip de deneyebilirsin
Sorun çözülmezse yukarıdaki adımları şu sürücü ile kombolayıp dene:
Alıntıyı görüntüle
şu an 22 dakika oldu bu ayarları yaptığımda atmıyor... deniyorum hala
![]()