AM4 mü AM5 mi, 2. el mi?

hocam addon dedigim baska oyuncularin tasarladigi esyalar giysiler vs gibi seyler. sizin hanim buna bulasmadiysa hic bahsetmeyin geri donusu olmuyor :LOL: amac gercekciligi artirmak. duvarustu prizden tutun kutuphaneye yerlestirilecek minicik vazolar ve onun cicekleri gibi seyleri hile acip objeleri ic ice yerlestirerek gercekci daha dogal ev gorunumu artiriyorsunuz. onbinlerce ek dosya oldugu icin oyunun acilmasi birkac dakika surebiliyor.

ek olarak tek tek toplamayi denedim hocam suanda hazir sistemlere gore daha pahaliya geliyor. gecen hafta vatan oem sistemlerinde yuzde 15 indirim yapmisti. 7600x ve 9070xtli olan 60 bin tl altina geliyordu. onu bir kovalayin derim en uygun fiyatini hak eden sistemlerden biriydi. psu degistirmenizi tavsiye ederim. satarsiniz uygun fiyata. eger denk gelirsem sizi etiketlerim.

sistem buydu:

55.576 TL'ye iniyordu indirimle fiyati. bazi secenekler kaldirilmis anakart, ssd falan eski secenekler cikmiyor.

alternatif 5060ti li sistemde 7500f ile bu seceneklerle cikan fiyatin ekran goruntusunu buldum. 25 kasima ait
Sanırım benim hanım bilmiyor bunu yada biliyorsa laptoptan dolayı yapmıyor olabilir, dediğiniz gibi bilmeme ihtimaline karşı bence hiç söylememek en iyisi 😂

Nvidia ekran kartı tercihim olur hocam o sistemi ekran kartından dolayı almam yada ekran kartını değiştirebilirim, tek tek bende topluyorumda acayip fiyatlar çıkıyor, monitörü ıvırı zıvırıyla aslında 40 45 arasına am4 çok güzel toplanıyor. Hala aklımı kurcalıyor.

Sanırım benim hanım bilmiyor bunu yada biliyorsa laptoptan dolayı yapmıyor olabilir, dediğiniz gibi bilmeme ihtimaline karşı bence hiç söylememek en iyisi 😂

Nvidia ekran kartı tercihim olur hocam o sistemi ekran kartından dolayı almam yada ekran kartını değiştirebilirim, tek tek bende topluyorumda acayip fiyatlar çıkıyor, monitörü ıvırı zıvırıyla aslında 40 45 arasına am4 çok güzel toplanıyor. Hala aklımı kurcalıyor.
hocam am4 yetmemeye basladi. ozellikle battlefield 6 da 5600 den 5700x'e gecis yaptim. bu islemci bile 64 kisilik sehirli haritada kurtarmiyor fps sabit veremiyor. am4 hala x3d islemci kullananlar icin yeterli platform. yeni toplayacaklar icin butce kisitli ve spesifik oyunlari belli degilse tercih edilmemeli.

hocam am4 yetmemeye basladi. ozellikle battlefield 6 da 5600 den 5700x'e gecis yaptim. bu islemci bile 64 kisilik sehirli haritada kurtarmiyor fps sabit veremiyor. am4 hala x3d islemci kullananlar icin yeterli platform. yeni toplayacaklar icin butce kisitli ve spesifik oyunlari belli degilse tercih edilmemeli.
Bizim oyun tercihleri belli işte. Ben 2D Platform oynuyorum birde LOL. Hanım SIMS ve çiftlik oyunları var o kadar (benim PC ona fazlasıyla yetecektir). Bana hala yeter gibi geliyor.

Anakart x570, 5900x işlemci, 32gb ram, 3080 12GB, PSU 750W, 3fanlı sıvı soğutma

Şöyle bir şey toplayayım diyorum kafamda.

Bizim oyun tercihleri belli işte. Ben 2D Platform oynuyorum birde LOL. Hanım SIMS ve çiftlik oyunları var o kadar (benim PC ona fazlasıyla yetecektir). Bana hala yeter gibi geliyor.

Anakart x570, 5900x işlemci, 32gb ram, 3080 12GB, PSU 750W, 3fanlı sıvı soğutma

Şöyle bir şey toplayayım diyorum kafamda.
7500f+5060ti 16 gb/5070 kombolu bir sisteme bakalim derim hocam.

Merhabalar.
Eşimde Rog Asus laptop mevcut. Fakat masaüstüne geçmek istiyor ve yeni sistem toplayacağız.
Benim şuanki sistemim 5700x işlemci, 3080 ekran kartı, 32GB Ram, B550A anakart.
Aşağı yukarı bu sistemin aynısından toplamayı düşünüyorum.
Sadece kasa için 50k-60k arası verebilirim.
Bu fiyata AM5 toplanabilir mi toplanırsa nasıl bir şey olur iyi olur mu veya AM4'ten devam etsek ne olur?
Bir süredir sistem toplamaya uzağım o yüzden yardımcı olursanız sevinirim.

Ne için kullanacaksınız diye sorarsanız, oyun için kullanıcaz o kadar. Hardcore oyun oynamıyoruz. Hanım simülasyon ağırlıklı oynuyor. En ağır oynadığı oyun SIMS.
50-60K ya AM5 toplayamamak imkansız, AM4 dediğin sistemin en kralı 30-35K tutuyor zaten. Ha ucuza gelsin AM4 bana yeter dersen ucuza al ama gidip AM5 parasına AM4 toplama sakın.

7500f+5060ti 16 gb/5070 kombolu bir sisteme bakalim derim hocam.
Bakalım hocam da güzel bir şeyler çıkıyor mu? Mesela bir kasa öneriniz var mı inceleyeyim.
50-60K ya AM5 toplayamamak imkansız, AM4 dediğin sistemin en kralı 30-35K tutuyor zaten. Ha ucuza gelsin AM4 bana yeter dersen ucuza al ama gidip AM5 parasına AM4 toplama sakın.
Önereceğiniz hazır sistem var mı veya toplamada olur parçaları inceliyim.
AM4 30-35k'ya ne toplanabilir? Ben topluyorum yüksek çıkıyor (Tabi elite tercihlerimden kaynaklı olabilir :ROFLMAO:).

Bakalım hocam da güzel bir şeyler çıkıyor mu? Mesela bir kasa öneriniz var mı inceleyeyim.

Önereceğiniz hazır sistem var mı veya toplamada olur parçaları inceliyim.
AM4 30-35k'ya ne toplanabilir? Ben topluyorum yüksek çıkıyor (Tabi elite tercihlerimden kaynaklı olabilir :ROFLMAO:).
hocam tek tek topladım. kabul edilebilir kalitesi olan bileşenlerle topladım ancak gördüğüm fiyat beni üzüyor. düzenli olması için spoiler altında topladım açıp kapayıp rahat mesajı takip edersiniz. burada yazdığım hiçbir sistem bence şuan şu saniyede alınacak gibi değil. vatan bilgisayar sistemleri eğer seçeneklere düzenleme gelmezse %15 oem indirimiyle makul seviyeye inecektir.

[7500f+9060xt16gb+32gb ram+1tb ssd]
işlemci - 6.107 tl (5300 tl civarına getirilebiliyor kovalanırsa)

ram - 12.932 tl (en ucuz ddr5 ram gözüküyor şuan için, argb olanlar çok daha pahalı)

anakart - 4.778 tl (9 faz 7500f'nin altından problemsiz şekilde kalkıyor, pbo ayarı konusunda yardımcı olurum işlemci performansını maksimize ederiz)

ssd - 4.410 tl (11 aralıkta yani dün amazonda 3.849 tl'den satılmıştı)

ekran kartı - 17.499 tl (5060 ti'dan biraz daha zayıf, daha ucuz tam f/p kart)

kasa+psu - 5.391 tl (güvenilir psu, kasa ile beraber olduğu için bir nebze daha uyguna geliyor)

cpu soğutucu - 1.115 tl (işlemci için oldukça yeterli, argb yakışıklı bir model)

ssd soğutucu - 299 tl (anakartın dahili ssd soğutucusu yok. bu ssd için soğutucu gerekiyor. bu soğutucuyu kullandım montajı kolay)

--

çok daha ilginci, vatan bilgisayar tavsiye sistemlerinde hata var. özelleştirmelerin birçoğu elden geçirilmiş, hala bazıları duruyor. belki sipariş verseniz iptale bile düşebilir. iptal sebebi ramden kaynaklanmış olacak.

[7500f+rtx5070+32gb ram+1tb ssd]
en eli yüzü düzgün sistem bu gözüküyor.

+1030 tl b650m pro anakart seçimi
+7160 tl zotac rtx 5070 seçimi
+4129 ram değişimi XPG 16GB 2 adet ekleniyor
+536 tl ssd 1tb olması için

--

[7600x+5060ti16gb+32gb ram+1tb ssd]
bu sistemde ileride psu değiştirilirse iyi olur.

-10.561 tl fark ile inno3d twin 2x 5060 ti 16gb versiyona düşürüyoruz.
+35 tl fark ile fazeon kule soğutucuyu seçiyoruz

--

[7500f+5060ti16gb+48gb ram+1tb ssd]
bu siparişin iptale düşme ihtimali çok yüksek olan sistemi paylaşıyorum. 2x24 gb oldukça sağlam ramli seçeneği var. eğer cezbetti ise acilen sipariş vermek gerekiyor. bu ramler aslında burada unutulmuş. fark ettiklerinde bu seçenek kaldırılacaktır.

+1.246 tl fark ile msi pro b650m-b anakart seçimi
+10.802 tl fark ile inno3d twin 2x 5060 ti 16gb ekran kartı seçimi
+7.797 tl fark ile 2x24 gb gskill 6400mhz cl32 gibi kaliteli bir ram seçimi

tekrardan unutmamak gerekir ki "uygun" fiyatlı 9060 xt güvenilir bileşenlerle toplandığında 52 bin tl'yi geçiyor. buradaki vatan sistemleri hepsi toplama fiyatına göre alternatif.

Son düzenleme:
hocam tek tek topladım. kabul edilebilir kalitesi olan bileşenlerle topladım ancak gördüğüm fiyat beni üzüyor. düzenli olması için spoiler altında topladım açıp kapayıp rahat mesajı takip edersiniz. burada yazdığım hiçbir sistem bence şuan şu saniyede alınacak gibi değil. vatan bilgisayar sistemleri eğer seçeneklere düzenleme gelmezse %15 oem indirimiyle makul seviyeye inecektir.

[7500f+9060xt16gb+32gb ram+1tb ssd]
işlemci - 6.107 tl (5300 tl civarına getirilebiliyor kovalanırsa)

ram - 12.932 tl (en ucuz ddr5 ram gözüküyor şuan için, argb olanlar çok daha pahalı)

anakart - 4.778 tl (9 faz 7500f'nin altından problemsiz şekilde kalkıyor, pbo ayarı konusunda yardımcı olurum işlemci performansını maksimize ederiz)

ssd - 4.410 tl (11 aralıkta yani dün amazonda 3.849 tl'den satılmıştı)

ekran kartı - 17.499 tl (5060 ti'dan biraz daha zayıf, daha ucuz tam f/p kart)

kasa+psu - 5.391 tl (güvenilir psu, kasa ile beraber olduğu için bir nebze daha uyguna geliyor)

cpu soğutucu - 1.115 tl (işlemci için oldukça yeterli, argb yakışıklı bir model)

ssd soğutucu - 299 tl (anakartın dahili ssd soğutucusu yok. bu ssd için soğutucu gerekiyor. bu soğutucuyu kullandım montajı kolay)

--

çok daha ilginci, vatan bilgisayar tavsiye sistemlerinde hata var. özelleştirmelerin birçoğu elden geçirilmiş, hala bazıları duruyor. belki sipariş verseniz iptale bile düşebilir. iptal sebebi ramden kaynaklanmış olacak.

[7500f+rtx5070+32gb ram+1tb ssd]
en eli yüzü düzgün sistem bu gözüküyor.

+1030 tl b650m pro anakart seçimi
+7160 tl zotac rtx 5070 seçimi
+4129 ram değişimi XPG 16GB 2 adet ekleniyor
+536 tl ssd 1tb olması için

--

[7600x+5060ti16gb+32gb ram+1tb ssd]
bu sistemde ileride psu değiştirilirse iyi olur.

-10.561 tl fark ile inno3d twin 2x 5060 ti 16gb versiyona düşürüyoruz.
+35 tl fark ile fazeon kule soğutucuyu seçiyoruz

--

[7500f+5060ti16gb+48gb ram+1tb ssd]
bu siparişin iptale düşme ihtimali çok yüksek olan sistemi paylaşıyorum. 2x24 gb oldukça sağlam ramli seçeneği var. eğer cezbetti ise acilen sipariş vermek gerekiyor. bu ramler aslında burada unutulmuş. fark ettiklerinde bu seçenek kaldırılacaktır.

+1.246 tl fark ile msi pro b650m-b anakart seçimi
+10.802 tl fark ile inno3d twin 2x 5060 ti 16gb ekran kartı seçimi
+7.797 tl fark ile 2x24 gb gskill 6400mhz cl32 gibi kaliteli bir ram seçimi

tekrardan unutmamak gerekir ki "uygun" fiyatlı 9060 xt güvenilir bileşenlerle toplandığında 52 bin tl'yi geçiyor. buradaki vatan sistemleri hepsi toplama fiyatına göre alternatif.
Çok giriş seviye ürünler ya, eski günleri özlüyorum. :ROFLMAO:
Şimdi tek tek inceledim mesajlarınızı. Size bir kaç sorum daha olacak.
- 7500F - 6 çekirdek, 5900x 12 çekirdek bunla kıyaslarsak hangisini tercih edersiniz, bana ne gibi +sı var AM5 olması dışında.
- Sonra ekran kartları hep iki fanlı. 5060ti 3080ti'dan iyi midir? Teknoloji olarak değilde kas gücü olarak kıyaslayabiliriz. Ben çünkü ne DLSS ne ışın izleme ıvır zıvır o tarz şeyler kullanmıyorum. Kas gücü yeterli oluyor, kullanımım yaptıklarım belli.

Bunlar arasından tercih etcek olsam 4070'li sistemi alabilirim belki. 2. Elde benzer parça fiyat kovalayabilirim.

Birde inno3d çok alındı forumcada biliyorum ama benim içime bir türlü sinmiyor marka.

am4 platformu artık ölü yatırım. DDR4 devri bitti. RTX 3080 de çok eeskidi, adı var kendi yok gibi. yeni nesil bir şey almak daha mantıklı.
ne ölüsü ülkede çoğu kişi ddr5 in masrafına katlanamaz ddr4 daha çok uzun süre ayakta durur ddr4 toplasa normal birisi 25 30 a bitecekse 32 gb ram 1 tb 2 tb m2 cart curt ddr5 te 45 50 ye biter en iyi ihtimalle ddr5 te bir ram alıyon 7 10k işlemci 5 6k anakart 4 5k ölü yatırım seviyesine benim gözümde daha geçmedi ha ama yüksek bütçe varsa ddr4 toplamak hiç akıl karı değil

am4 platformu artık ölü yatırım. DDR4 devri bitti. RTX 3080 de çok eeskidi, adı var kendi yok gibi. yeni nesil bir şey almak daha mantıklı.
3080 adı var kendi yok demek ben bu işlerden anlamam cahilim demek. 20-25bin tl guncel kartlae ile saf güçte kapışıyor kart genelde de geciyor. 2. el de yarı fiyatına buluyorsun
Parayı basarsan her seyin en iyisini zaten alırsın ama birini 12-13k ya alıp kullanmak ile diğerini 20-23k ya almak aynı sey mi sence?

Bende am5 ddr5 güncel bir sisteme geçmenizi önerebilirim. Hardcore oynamıyorsanız hem üzmeyecek hemde tatmin edecek ve güncel kalacak şekilde önermek bana daha mantıklı geliyor.
Bu manada birkaç sistem önereceğim. Farkları ekran kartı modeli. Modeller 5060 ti 16gb, 5070 ve 9060xt 16gb
Sıralamanın bir önemi yok. Üzerlerinde özelleştirme yapılabilir.
5060 ti 16gb
1. Öneri
2. Öneri
3. Öneri
4. Öneri
5. Öneri
5070
1. Öneri
2. Öneri
9060 xt 16gb
1. Öneri (Soğutucu değişebilir. Sadece buna yazdım diye değil, hepsinde bazı parçalar değişebilir. Ama bu soğutucu da baya kötüymüş :) )
2. Öneri (Özelleştirme kısmından anakartı GIGABYTE B650M D3HP AX ile değiştirebilirsin. Hem 2 ssd takma slotu olur hem de wifi olur. Fiyatı 50.586 TL ye çıkıyor.)
3. Öneri (Bunun da anakartı Colorful olanı seçebilirsiniz m2 slotu fazlası için.

Özelleştirmeler konusunda aklınıza takılan olursa gene konuşabiliriz.

Bende am5 ddr5 güncel bir sisteme geçmenizi önerebilirim. Hardcore oynamıyorsanız hem üzmeyecek hemde tatmin edecek ve güncel kalacak şekilde önermek bana daha mantıklı geliyor.
Bu manada birkaç sistem önereceğim. Farkları ekran kartı modeli. Modeller 5060 ti 16gb, 5070 ve 9060xt 16gb
Sıralamanın bir önemi yok. Üzerlerinde özelleştirme yapılabilir.
5060 ti 16gb
1. Öneri
2. Öneri
3. Öneri
4. Öneri
5. Öneri
5070
1. Öneri
2. Öneri
9060 xt 16gb
1. Öneri (Soğutucu değişebilir. Sadece buna yazdım diye değil, hepsinde bazı parçalar değişebilir. Ama bu soğutucu da baya kötüymüş :) )
2. Öneri (Özelleştirme kısmından anakartı GIGABYTE B650M D3HP AX ile değiştirebilirsin. Hem 2 ssd takma slotu olur hem de wifi olur. Fiyatı 50.586 TL ye çıkıyor.)
3. Öneri (Bunun da anakartı Colorful olanı seçebilirsiniz m2 slotu fazlası için.

Özelleştirmeler konusunda aklınıza takılan olursa gene konuşabiliriz.
Hocam emeğinize sağlık. Müsaitliğimde ara ara girdim inceledim. 5070'li sistemler ilgimi çekti ama içime sinmedi.
Sanırım ddr4 sistem toplayacağım. Fazlasında gözüm yok çünkü yaptıklarımız belli, kalan paraylada bir bilezik atarız köşeye.

Size şöyle bir soru sormak istiyorum. Çok uyguna bir sistem bulduğumu düşünüyorum.

Asus tuf b450m pro 2 anakart
Gigabyte 3080 Extreme
5800x3D
240mm sıvı soğutma
500gb m2
2*8gb ram
750w gold psu
corsair kasa

Böyle bi sistem 35k'ya geliyor. Almayı düşünüyorum. Sadece işlemci ve ekran kartı 2. elde 30k zaten. Benim işimide fazlasıyla görür muhtemelen.

Hocam emeğinize sağlık. Müsaitliğimde ara ara girdim inceledim. 5070'li sistemler ilgimi çekti ama içime sinmedi.
Sanırım ddr4 sistem toplayacağım. Fazlasında gözüm yok çünkü yaptıklarımız belli, kalan paraylada bir bilezik atarız köşeye.

Size şöyle bir soru sormak istiyorum. Çok uyguna bir sistem bulduğumu düşünüyorum.

Asus tuf b450m pro 2 anakart
Gigabyte 3080 Extreme
5800x3D
240mm sıvı soğutma
500gb m2
2*8gb ram
750w gold psu
corsair kasa

Böyle bi sistem 35k'ya geliyor. Almayı düşünüyorum. Sadece işlemci ve ekran kartı 2. elde 30k zaten. Benim işimide fazlasıyla görür muhtemelen.
sistemde bir sorun yoksa çok güzel bence de. Özellikle ekran kartına ve işlemciye dikkat etmek lazım gerisi pek pahalı değil zaten. Ama ben kendimden örnek vereyim ikinci el 4070 ti süper alacakken bekledim. 9060xt aldım. Tercihe bağlı yani benim yüksek performansa ihtiyacım yoktu çok para da harcamadım 9060xt yeter dedim ve böyle karar aldım :)
Bahsettiğiniz sistemin 6000 serisine kadar sizi rahat götürür bir sitem olur diye düşünüyorum. ama 2. el satmaya kalktığınızda artık aynı kıymette olmayacak tabi. hayırlısı olsun hocam bu arada 500 gb çok az onu en az 1 - 2tb ile falan arttırabilirseniz arttırmanızı öneririm.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

5070 li olan o sistemlerde benimde içime sinmeyen şeyler var mesela anakart m2 ssd slotu vs gibi.O nedenle bütçeyi baya aşabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,171,317
Üyeler
186,050
Son üye
Knklc
Geri