Sistemi Topladım Sepeti Onaylamanıza İhtiyacım var

HA1990

80+
Reaksiyon skoru
5
Bütçe
70000
Arkadaşlar selam,

Bir sistem toparladım kafamda. Şimdilik sadece Ram'i aldım fiyatlar sürekli uçtuğundan. Önümüzdeki haftaya diğer donanımları da alacağım. Düşünceleriniz nedir? Şu gereksiz onun yerine şununla değiştirebilirsiniz diyeceğiz

İşlemci: AMD Ryzen 5 7500x3D 4.0GHz 6 Çekirdek 96MB Önbellek Soket AM5 Tray İşlemci
Anakart: ASUS B650E Max Gaming Wi-Fi W 8000MHz(OC) M.2 AM5 ATX Anakart
Ekran Kartı: Palit GeForce RTX 5060 Ti Infinity 3 16 GB
RAM: Crucial Pro OC 32 GB (2x16 GB) DDR5 6000MHz CL36
SSD: Kingston NV3 1TB NVMe PCI-e 4.0 Okuma 6000 MB – Yazma 4000 MB M.2 SSD
Soğutucu: Segotep FZ6 Pro 2x120mm
Kasa: NZXT H7 Flow RGB 2024 Edition 750W 80+ Bronze USB 3.2 Siyah ATX Kasa

Anakart belki bu sisteme göre bi tık lüks kaçıyor olabilir gereksiz özellikleri ile onu belki 650M falan yapabilirim belki. Kasa da gereksiz pahalı olabilir belki 3-4 bin ucuza da çözülebilir.

Kendi kafana göre ayarlamışsın bişeyler. 70.000TL bu sisteme vermeyi düşünüyor musun cidden?

Max Gaming Wi-Fi gibi lüks modellere gerek yok. MSI Pro B650-S veya ASUS Prime B650 gibi orta seviye bir kart al

NZXT H7 Flow çok pahalı. DeepCool, Vento veya Dark gibi markaların hava akışı iyi kasalarına geç.

Ayrıca 5060Tİ alınmaz bu bütçede.

Bakıldığı zaman 70.000 bütçeli bir sistemde 5070 beklersin ama sen 5060Ti demişsin dostum.
Görüntüye önem vermişsin belli ki kasa olarak NZXT H7 seçmişsin ama tavsiyem görüntüden ziyade güce önem vermen.
Bu bütçeye 5070 alınır. Yukarıda ki arkadaşa katılıyorum.

Kendi kafana göre ayarlamışsın bişeyler. 70.000TL bu sisteme vermeyi düşünüyor musun cidden?

Max Gaming Wi-Fi gibi lüks modellere gerek yok. MSI Pro B650-S veya ASUS Prime B650 gibi orta seviye bir kart al

NZXT H7 Flow çok pahalı. DeepCool, Vento veya Dark gibi markaların hava akışı iyi kasalarına geç.

Ayrıca 5060Tİ alınmaz bu bütçede.
Anakartta bende gereksiz olduğunu anladım. Belirttiğin gibi diğer anakartları düşüneceğim.

Kasada daha uygun 4-5bin aralığında tercih yapılabilecek kasalar var.

Anakart ve kasa tarafındaki değişimler ile 10.000tl gibi bir tasarruf yapmış oluyoruz.

işlemci tarafında sorun yok gibi.

aslında burada yapacağım tasarruflar sayesinde monitöre ayıracağım bütçemi artırabilirim. Bu yüzden daha mantıklı seçimler yaparak biraz daha uyguna da çekebiliriz.

Bu sepeti tamamen fiyat performans hale getirmeyi bende çok istiyorum ve gereksiz harcamalar yapmak istemiyorum. Donanımlara çok yabancı kaldım ve birisinin önerisiyle bu donanımları belirlemiştim. Sizlerin deneyimlerine güveniyor ve önerilerinizi bekliyorum.

Akşamlar işten sonra kafam rahat akıcı oyun oynamak istiyorum. İş laptopunda kasarak oyun oynamaktan çok sıkıldım.

Arkadaşlar yorumlarınız benim için çok değerli. Ben bir şey alırken çok kafası karışan ve karar verirken zorluk yaşayan birisiyim.

Şu an sadece 12bine belirttiğim rami aldım.

Bakıldığında 70bin de ayırabilirim 89bin de ayırabilirşm ama çok fazla oyu oynayacağımı da sanmıyorum.

Şimdilik arc raiders a sardım ve bunu oynuyorum.

Gerçekten fiyat performans bir kasaya ihtiyacım var. Düşündüğümde aslında bütçemi 60a kadar bile indirsem benim için iyi olabilir.

Hadi gelin en baştan güzel bir kasa toplayalım. Yardımınıza çok ihtiyacım var.

Son düzenleme:
Arkadaşlar yorumlarınız benim için çok değerli. Ben bir şey alırken çok kafası karışan ve karar verirken zorluk yaşayan birisiyim.

Şu an sadece 12bine belirttiğim rami aldım.

Bakıldığında 70bin de ayırabilirim 89bin de ayırabilirşm ama çok fazla oyu oynayacağımı da sanmıyorum.

Şimdilik arc raiders a sardım ve bunu oynuyorum.

Gerçekten fiyat performans bir kasaya ihtiyacım var. Düşündüğümde aslında bütçemi 60a kadar bile indirsem benim için iyi olabilir.

Hadi gelin en baştan güzel bir kasa toplayalım. Yardımınıza çok ihtiyacım var.
Hocam yarın size güzel bi sistem dizelim. Etiketleyin beni. Yardımcı olacağım.

Hocam ekrankartına biraz daha bütce verebilirsen rx 9070 xt almanı tercih ederim. 5070 fiyatına yakın ve 5070 ti kas gücüyle burun farkıyla alıyor yayın fln açmıyacaksan gayet iş görür 4k akıcı bişekilde oynatır.

Arkadaşlar selam,

Bir sistem toparladım kafamda. Şimdilik sadece Ram'i aldım fiyatlar sürekli uçtuğundan. Önümüzdeki haftaya diğer donanımları da alacağım. Düşünceleriniz nedir? Şu gereksiz onun yerine şununla değiştirebilirsiniz diyeceğiz

İşlemci: AMD Ryzen 5 7500x3D 4.0GHz 6 Çekirdek 96MB Önbellek Soket AM5 Tray İşlemci
Anakart: ASUS B650E Max Gaming Wi-Fi W 8000MHz(OC) M.2 AM5 ATX Anakart
Ekran Kartı: Palit GeForce RTX 5060 Ti Infinity 3 16 GB
RAM: Crucial Pro OC 32 GB (2x16 GB) DDR5 6000MHz CL36
SSD: Kingston NV3 1TB NVMe PCI-e 4.0 Okuma 6000 MB – Yazma 4000 MB M.2 SSD
Soğutucu: Segotep FZ6 Pro 2x120mm
Kasa: NZXT H7 Flow RGB 2024 Edition 750W 80+ Bronze USB 3.2 Siyah ATX Kasa

Anakart belki bu sisteme göre bi tık lüks kaçıyor olabilir gereksiz özellikleri ile onu belki 650M falan yapabilirim belki. Kasa da gereksiz pahalı olabilir belki 3-4 bin ucuza da çözülebilir.
anakart ve kasadan kısarak işlemci de yükseltebilirsin. 7800x3D ile 4k tl fark var.

Müsaitim hoxam. NVİDİA şart mi? Güzel bi amd sistem toplayabiliriz.
Yani şart değil artıları ve eksileri değerlendirebiliriz tabi. Ama yorumlardan dklayı endişeliyim ve güvenli liman olarak kalbimden nvidia geçiyor. Discord kullanıyor musunuz anlık yazışabiliriz

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,170,739
Üyeler
185,942
Son üye
Swerch
Geri