Öneri 9070XT İADE EDİP 5070TI ALMALI MIYIM?

Arkadaşlar merhabalar herkese. Geçenlerde Amazon' dan 36 bin liraya Pulse 9070XT almıştım. Kart gerçekten çok güzel aşırı memnun kaldım fakat RT-PT açınca güncel oyunlarda yüzde 1 fos sapıtıyor ve kasıyor gibi hissediyorum oyun FSR ve FG açık olmasına rağmen. Son günlerde gördüm kü Vatam' da 45K civarlarına 5070 TI düşüyor.Sizce bu indirim tekrar olur mu ve geçmeme değer mi? İkinci elde daha rahat satılacak olması ve teknolojik olarak AMD' nin çok geriden geliyor olması kafamı karıştırdı. DLSS 4.5 geliyormuş şimdi de galiba.
elimde 2 tane 9070xt var. bir tanesi nitro + digeri ise pulse. amd almayin , aldirmayin. butce var ise uzak durun . bak saf guc konusunda daha bile iyi ama teknoloji ve yazilim yok , zaten amd adrenalin kanser bir program. amd bunlari duzeltene kadar bakmayin

Teknoloji olarak AMD çok geriden piyasayı takip ediyor. INTEL bile MFG getirdi eğer o destek sadece kendi kartları ile sınırlı kalmazsa eski RTX 30 ve RX 6000 üzerine bu desteği sağlarsa en azından 1 sene daha huzurla kullanırlar.
Konu sahibi MFG üzerine konuştuğu için oradan örnek veriyorum, yoksa çok daha teknik yorum yaparım ama daha önceki konularda duvara konuştuğum için tekrarlamıyorum. Ben kartı kullanan biri olarak birinci ağızdan yorumlarım testlerim bile var.

la bukdr mfg istiyorsan gir indir losless scaling 3. parti yazılımlar bile bunu sağlayabiliyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

sen hiç anlamamışın ki olayı dedigin doğru ama adamın dedigi sey 9070xt'yle path tracing oynayamıyormuşta 5070 ti ile oynicakmış
yok sadece mfg de değil olay stabile yazılım elde ediyorsun.

Konu sahibi MFG üzerine konuştuğu için oradan örnek veriyorum, yoksa çok daha teknik yorum yaparım ama daha önceki konularda duvara konuştuğum için tekrarlamıyorum. Ben kartı kullanan biri olarak birinci ağızdan yorumlarım testlerim bile var.
Ati döneminden beri AMD kullanıyorum RX 6000 den sonra bir kere NVIDIA kullanalım bakalım verdiğimiz 2x paraya değiyor mu diye harbi o zamandan beri kullanıyorum hiç yazılım problemi yaşamadım ve nedenini anlıyorum. AMD gibi sürücü gelmiş dur WHQL mi yoksa optimizasyon sorunu var mı diye forumlar da dolaşmama gerek kalmıyor. NVIDIA da güncelleme gelmiş hemen indireyim de sorun yaşamayayım diye kafam rahat bir şekilde indire basabiliyorum. 😎

Hepsi gerçek abartma falan yok
Her oyunda çok daha fazla güç tüketiyor. Uzun vadede aradaki farkı elektrikten kapatacak. Forumda 500w kullanım gören bile var tuf modelde.
aide et 5070ti al. sorun yaşama ihtimaliniz var diyince de saldırıyolar
50-60wattın kimseyi etkileyeceğini düşünmüyorum buna dikkat eden olduğunu da düşünmüyorum. Saldırıyorlar ne demek dostum 10kya degmeyecegini söylüyoruz ayrıca nvidiada amdde de sorun yasayabiliyorsun

öyle uzun uzun yazardım ama artık gercekten anlamayanlara birsey anlatmaya calismicam fsr5 desteği vermicek falan filan yıllardır adamlar tüm fsr'ların desteğini verirken eski kartlara kimse onu konusmuyor ama yapay zeka çekirdekleriyle falan yeni sisteme geçtiklerinde eski kartlara destek vermeyince hemen destek vermiyor falan filan adamlar verebilse verecek zaten artık mantık farklı algoritma farklı olay farklı çünkü artık farklı daha verimli yapay zeka unitesiyle falan birseylerle çalışıyorlar nvidiadaki gibi yeni kartlarla gelen yeni fsrlar 9000 serisini desteklicek kısaca büyük bir ihtimalle ama nvidianın yeni kartlarında tekrar değişebileceği gibi amdde tekrar değişebilir bidahaki kartlarda neyse ya 4 sayfalık konu olmus babacan iade et 5070 ti al o fiyata düşer mi tkerar diye soruyorsun onu bilemeyiz ama indirimler oluyor ara sıra olursa alırsın sen nvidia istiyorsun bahane üretme kendi kendine
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

10x mfg aman tanrım 100000fps aliyorum buda ne boyle uçuyorum
Aga sen niye çocuk gibi adama kızıyon :ROFLMAO:

Bir de bahane üretme nvidia istiyorsun yazmış :kekw:

Nvidia istediği için özür de dilesin mi? :ROFLMAO:

Edit: fiyattan bağımsız gerek oyun, gerek teknoloji, gerek yapay zeka, gerek yayın edit, gerekse iş anlamında Nvidia nın AMD den çok daha iyi olduğunu tüm dünya biliyor zaten hatta inan AMD nin GPU birimindeki mühendislere bile sorsan onlar bile Nvidia nın GPU ları bizimkilerden daha iyi der ama nedense Türkiye gibi fakir ülkelerde insanlar ulaşamadığı şeyleri aşağı çekip kendi ulaşabildiği şeyleri de yüceltmeye bayılıyor.

Evet AMD kartlar F/P dengesi açısından daha iyiler ama bu genel anlamda ''daha iyi'' oldukları anlamına gelmiyor. F/P aramayan, kalite isteyen adamların tek seçeneği maalesef Nvidia.

9070XT ve 5070 Ti aynı para olsa dünya üzerinde tek bir insan evladı kasasına 9070 XT sokmaz bu bile tüm meseleyi bitiyor zaten, boşa tartışmaya gerek yok.

50-60wattın kimseyi etkileyeceğini düşünmüyorum buna dikkat eden olduğunu da düşünmüyorum. Saldırıyorlar ne demek dostum 10kya degmeyecegini söylüyoruz ayrıca nvidiada amdde de sorun yasayabiliyorsun
50-60 falan değil 100 watt fark var.

elimde 2 tane 9070xt var. bir tanesi nitro + digeri ise pulse. amd almayin , aldirmayin. butce var ise uzak durun . bak saf guc konusunda daha bile iyi ama teknoloji ve yazilim yok , zaten amd adrenalin kanser bir program. amd bunlari duzeltene kadar bakmayin
Anladığım kadarıyla seni AMD gönderdi buraya, sen AMD nin ajanısın !!!

Ben RX6600 kullanıyorum aşırı memnunum. 4364353 tane program var onlarla 8 saat ayar yapıp çakma FSR 4 e yükseltiyorum oyunumu ve AFMFFQR 2 teknolojisi ile 40 fps i 4800 fps e çıkarıyorum oyun hala 40fps akıcılığında ama olsun köşede 4800 fps yazıyor tabi bunu MSI afterburner da göremiyorum sadece AMD nin yazılımında görebiliyorum ama dediğim gibi olsun. Bir de anti lag var bir açıyorum gecikme düşmüyor ama maksat böyle bir teknoloji var açmış olalım işte.

Çok yaşa AMD

Bu arada DLSS, FG falan hepsi çöp ben hiç kullanmadım onları ama bence çöp. tşk.

Arkadaşlar iade ettim 1 saat çnce kargoya verdim ne alacağımı hala emin değilim iyi bir 9070 XT de alabilirim. Pulse modelinden de memnun kalmadın çok kararsızım. Bu arada 30K ya satacaksın diyen arkadaşlar olmuş kartı yeni almıştım iade ettim kaybım yok. Hatta fiyatı 1000 lira düşmüş.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Arkadaşlar iade ettim 1 saat çnce kargoya verdim ne alacağımı hala emin değilim iyi bir 9070 XT de alabilirim. Pulse modelinden de memnun kalmadın çok kararsızım. Bu arada 30K ya satacaksın diyen arkadaşlar olmuş kartı yeni almıştım iade ettim kaybım yok. Hatta fiyatı 1000 lira düşmüş.
Hocam şahsen nitro+ ı çok beğeniyorum 9070xt alacak olsam onu alırdım herhalde

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,195,761
Üyeler
189,923
Son üye
KGHJ
Geri