Çözüldü✓ Düşük FPS alıyorum. Darboğaz mı var sistemimde?

olabilir hocam nvidia win11 sıkıntılı demişlerdi bir ara ama bilmiyorum
Ocak 26 güncellemesi bi tatile gidip geldim lan diyorum bu bilgisayara noldu 1 hafta kapalı kalınca her oyunda çator çatır drop giriyor. Sonradan instada karşıma gelince uyandım.

Ocak 26 güncellemesi bi tatile gidip geldim lan diyorum bu bilgisayara noldu 1 hafta kapalı kalınca her oyunda çator çatır drop giriyor. Sonradan instada karşıma gelince uyandım.
düzeldi mi şuan

düzeldi mi şuan
Güncellemeyi kaldırınca düzeldi. Sonea baktım kendi kendine tekrar indiriyor. Olabilecek heryerden windowsun güncelleme indirmesini engelledim önemli bir güncelleme olsa nasıl indiricem artık onu bile bilmiyorum unuttum nerelerden engelledigimi.

Güncellemeyi kaldırınca düzeldi. Sonea baktım kendi kendine tekrar indiriyor. Olabilecek heryerden windowsun güncelleme indirmesini engelledim önemli bir güncelleme olsa nasıl indiricem artık onu bile bilmiyorum unuttum nerelerden engelledigimi.
nvididadan ve windowsdan kapatsan yetmez miydi ya

nvididadan ve windowsdan kapatsan yetmez miydi ya
Gpu driver değilki güvenlik paketi miydi başka bir şey miydi windowsun kendi güncellemesi nvidia ile alakası yok normalde. Windowstada engelleyemiyosunki brom 1 hafta 1 hafta onu mu kontrol edeceksin sürekli. Yeni gelecek güncellemede sonsuza kadar durdurma seçeneği gelecekmiş ama 20 yıl sonra göz yaşarttı.

benim anakartim asiri dandik. vrmler 55-60watt gorunce 100dereceye kadar çıkıyor, bende bile o kadar fps dusurmuyor.
hwinfo ve herhangi bi cpu bench uygulamasiyla vrm kac derece oluyor bakar misiniz? eger anakart yetmiyorsa uv yapabilirsiniz ancak H serisi anakartlarda uv destegi var mi bilmiyorum. benimkinleri ısınırsa ısınsın diyip saldım

sicakliklar ne durumda? ekran karti veya islemci asiri isinip mhz dusmuyor degil mi? gerçi oyle olsa fan sesini duyarsınız.
hw den bakıyorum boşta 77 dereceye çıkıp düşüyor şimdi benchmark atacam

90 dereceyi gordu hocam simdi cs2 benchmark yaptım max 90derece ortalama fps420 dşyor fakat hiç stabil değil fps sürekli değişiyordu ramden kaynaklımı
İşlemciden kaynaklı tabikide hpcam thermal throttling yiyorsunuz.

soğutucu yetersiz yani . uv ile hallolabilir

o ne hocam ne yapmam lazım yardımcı olurmusunuz?
İşlemcin ısınıyor yanmaması için gücü kesiliyor bu da drop ve düşük fps sorunu yaşatıyor kaliteli bir soğutucuya geçmen lazım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

soğutucu yetersiz yani . uv ile hallolabilir
90 derece çok ciddi rakam kasa hava akışı rezalet muhtemelen

İşlemcin ısınıyor yanmaması için gücü kesiliyor bu da drop ve düşük fps sorunu yaşatıyor kaliteli bir soğutucuya geçmen lazım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

90 derece çok ciddi rakam kasa hava akışı rezalet muhtemelen
valla hocam kasada 3 fan 1 egzoz fan var işlemci fanımı stok işlemci fanı kullanıyorum sıvı soğutma kullanmadığım için kasanın üst tarafı boş oraya fan takmayı düşünüyorum fakat kasamdaki fanlarla uyumlu çalışıp çalışmayacağını bilemediğim için alamadım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,198,375
Üyeler
190,357
Son üye
Oqtii
Geri