Hocam ilgilendiğiniz kasa 1-2 hafta önce 52k civarındaydı bu zam gelmiş hali 56k bende ilk 52k görünce şaşırmıştımarkadaşlar fiyatı bana iyi geldi ama alınır mı yorumlarınızı bekliyorum tek sıkıntı single channel 1x32 gb ram ama bu fiyatta uzun zamandır 32 ram görmemiştim
peki 16 gb bir sistem edersem de yine 8-8 olması mı gerekli yoksa 1x16 okey olur muAlınmaz hocam. Özellikle AMD işlemcili bir sistemde tek kanal RAM kullanmak, işlemcinin tüm potansiyelini çöpe atmak demektir. AMD'nin mimarisi yapısı gereği bellek bant genişliğine çok açtır ve çift kanal bellekle tam performansta çalışır. Sisteme tek modül 32 GB taktığınızda oyunlarda ciddi FPS kayıpları yaşar, %1 Low değerleri dipleri göreceği için can sıkıcı droplar yersiniz. Kapasite olarak 32 GB istiyorsanız bunu mutlaka 2x16 GB kiti olarak tercih etmelisiniz
ddr5 ile birlikte o dediğiniz büyük ölçüde azaltıldı diye biliyorum ddr4 de baya fark ediyorduAlınmaz hocam. Özellikle AMD işlemcili bir sistemde tek kanal RAM kullanmak, işlemcinin tüm potansiyelini çöpe atmak demektir. AMD'nin mimarisi yapısı gereği bellek bant genişliğine çok açtır ve çift kanal bellekle tam performansta çalışır. Sisteme tek modül 32 GB taktığınızda oyunlarda ciddi FPS kayıpları yaşar, %1 Low değerleri dipleri göreceği için can sıkıcı droplar yersiniz. Kapasite olarak 32 GB istiyorsanız bunu mutlaka 2x16 GB kiti olarak tercih etmelisiniz