Yardım Sapphire Pure 9070 XT Zero Rpm Sorunu

ahmetmelihalemdar

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,902
Ekran kartında Zero RPM modu var. Düzgün de çalışıyor aslında.Sorun donanımsal değil de yazılımsal gibi.
PC başında uzun süre olamayacağım durumlarda masaüstü kısayolundan monitörü Uyku moduna alıyorum, monitörün az yıpranması için.
Ama ne zaman uyku moduna alsam, ekran kartının fanları 5 sn de 1 sn fanları döndürüp durduruyor. bunu çözmenin bir yolu var mı ?

Ekran kartında Zero RPM modu var. Düzgün de çalışıyor aslında.Sorun donanımsal değil de yazılımsal gibi.
PC başında uzun süre olamayacağım durumlarda masaüstü kısayolundan monitörü Uyku moduna alıyorum, monitörün az yıpranması için.
Ama ne zaman uyku moduna alsam, ekran kartının fanları 5 sn de 1 sn fanları döndürüp durduruyor. bunu çözmenin bir yolu var mı ?
26.6.1 sürümünde bu sorunu çözdüklerini belirtmişler ama hala 10-15 sn de 1 sn dönüyor fanlar.
AMD 9000 serisi ekran kartı kullanan arkadaşlar, PC açıkken monitörü uyku moduna alıp fanlarının dönüp dönmediğini bakabilir mi ?
Ekran görüntüsü 2026-06-06 155851.webp

Monitör tuşuna basıp kapatınca aynısını mı yapıyor ?
Onu denemedim, masaüstüne uyku modu diye bir kısayol yaptım. pc uzun süre açık kalması gerektiği zamanlarda monitörü boşuna çalıştırmayayım diye.
Monitörden kapatınca uykuya geçmiyor, ama bi deneyeyim

Performans - Ayarlanıyor - GPU Gel Özel tıkla , Sağ tarafta Fan ayarlarını aç orda Sıfır RPM özelliğini kapatabilirsin
Ekran kartı GPU özel ayarlarını hiç yapmadım o yüzden bir bak

Performans - Ayarlanıyor - GPU Gel Özel tıkla , Sağ tarafta Fan ayarlarını aç orda Sıfır RPM özelliğini kapatabilirsin
Ekran kartı GPU özel ayarlarını hiç yapmadım o yüzden bir bak
Denedim yapmıyor. Sadece dediğim gibi uyku moduna geçince fanlar çalışıyor. böyle bir sorun genelde yaşanmış ki düzelttik demişler ama düzelmemiş.
Zero rpm modunu kapatınca adrenalin üzerinden sıcaklık-pwm de en düşük %15 var. illa ki dönecek yani :)
Ekran görüntüsü 2026-06-06 163103.webp

XFX SWIFT 9070XT aynı problem bendede var.

bence zero rpm kapat , bendeki 9070 xt de 15 derece farkediyor direk. 700 rpm de sıfır sesle dönüyor zaten

bence zero rpm kapat , bendeki 9070 xt de 15 derece farkediyor direk. 700 rpm de sıfır sesle dönüyor zaten
Dönmesin ömründen yemeyelim diye uğraşıyorum. Bu ara çok taktım bu konulara 😀

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,217,175
Üyeler
197,146
Son üye
Bimurhan
Geri