Yardım Audi A3 Vs Audi A4 Hangisi Alınmalı?

A4 tabii ki. A3 kötü araba değil ama golfun bi üstü.
O butceye temiz A4 bulmak zor. Temiz bulsanda bu arabaları 150km altında almak en mantıklısı. A4 bulamazsan F30 da bakabilirsin. A3 ü herturlu alırsın son secenek olarak tut diğerlerini bulamazsan ya da icine sinmezse A3 alırsın
Bütçem maksimum bu kadar
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca A3 ün hangi motoruna bakmalıyım?

A4 bagajı daha geniş. İçi de öyle. Boyun uzunsa veya kalabalık bir aileyseniz A4.

Temizini bulamaazsan A3

ya bu premium araçları segmentlere hapsetmemek lazım bence a3 c segment ama diğer c lerin yanında gemi gibi durur

A4 ile a3 karşılaştırıyor ama :) . A4 kaç gömlek üste gelir a3 ün öyle düşün. Focusla mondeo farkı değil a3 ile a4 farkı uçurum. İki aracada yıllarca bindim

A3 diğer c segmentlerinin üstüne gelebilir ama a4 ün yanına bile yaklaşamaz

A4 ile a3 karşılaştırıyor ama :) . A4 kaç gömlek üste gelir a3 ün öyle düşün. Focusla mondeo farkı değil a3 ile a4 farkı uçurum. İki aracada yıllarca bindim

A3 diğer c segmentlerinin üstüne gelebilir ama a4 ün yanına bile yaklaşamaz
tabi ki öyle muazzam araçlar premium olmayan hiçbir d segmentte a4ün yanına yaklaşamaz passat süperb falan onlar bile fıs yani a4ün yanında. Ben mercedes e250 hayranıyım ama a4 veya bmw f10 sahibi olsam en ufak bir kalite düşüşü yaşamam herhalde

Başına bela istemiyorsan: a3 35 tfsi yada 1.4 başka bakma. Dizel kullanan biri olarak benzin benzin benzin… dizeli yürütmek zor

Ben a4 e aldığım dönemden bu zamana kadar sanırsam 70 bin₺ üstü bayılmışımdır (tahminim). Ama 2020 den 2025 e kadar düşün o dönemin kurunu maliyetlerini ucuzluğunu. Şimdi? 2-3 sene yürütmeye çalışsan;

Mtv yıllık 7.000₺
Yıllık bakım (dışarda yaptırırsan) 10k

Bu sadece ana bakım ve mtv. 2-3 sene yürütürken frenleri değiştirsen ne biliyim olası bi sensör arızası antifriz klima bakımı vs derken senenin birinde tutar 30-40k masraf açabilir.

Ben zaten a4 den ziyade genel olarak dizel araba tavsiye etmiyorum. Ne kadar titiz kullanırsam kullanayım yok senede 1 kez mutlaka baş ağrıtacak arıza çıkarıyodu
Uzman degilim. Bence en buyuk atlanan konu dizel arac torklu, uzun kullanim ve yuk icin tasarlanmis motor. Sehir ici dusununce bana mantikli gelmiyor. Ozellikle binek arac icin.

1.5'e alınacak A4 ya haşat olur ya yılı eski olur, ya da KM allahuekber dağlarında olur. A3 tarafında 1.0, 1.4, 1.6 olur temiz, kabul edilebilir seviyede KM, cam tavanlı bulunuyor. En fazla olacağı şey Kavrama, volant, mekatronik yağı, basınç tüpü değişimi, bunlarda 60K tutuyor en fazla.

Eski kasa temiz a3 dolu paket bakabilirsiniz.A4 bu fiyata temizini bulamazsınız.

Başına bela istemiyorsan: a3 35 tfsi yada 1.4 başka bakma. Dizel kullanan biri olarak benzin benzin benzin… dizeli yürütmek zor

Ben a4 e aldığım dönemden bu zamana kadar sanırsam 70 bin₺ üstü bayılmışımdır (tahminim). Ama 2020 den 2025 e kadar düşün o dönemin kurunu maliyetlerini ucuzluğunu. Şimdi? 2-3 sene yürütmeye çalışsan;

Mtv yıllık 7.000₺
Yıllık bakım (dışarda yaptırırsan) 10k

Bu sadece ana bakım ve mtv. 2-3 sene yürütürken frenleri değiştirsen ne biliyim olası bi sensör arızası antifriz klima bakımı vs derken senenin birinde tutar 30-40k masraf açabilir.

Ben zaten a4 den ziyade genel olarak dizel araba tavsiye etmiyorum. Ne kadar titiz kullanırsam kullanayım yok senede 1 kez mutlaka baş ağrıtacak arıza çıkarıyodu
yürütmek zor derken kastınız nedir hiç benzinli kullanmadım

1.5'e alınacak A4 ya haşat olur ya yılı eski olur, ya da KM allahuekber dağlarında olur. A3 tarafında 1.0, 1.4, 1.6 olur temiz, kabul edilebilir seviyede KM, cam tavanlı bulunuyor. En fazla olacağı şey Kavrama, volant, mekatronik yağı, basınç tüpü değişimi, bunlarda 60K tutuyor en fazla.
Hangı motora bakmalıyım A3 için?

yürütmek zor derken kastınız nedir hiç benzinli kullanmadım

Ne kadar kaliteli yakıt ve bakım yapsanda dizel şehir içi ağırlıklı kullanımda bi süre sonra sana turbo, kurum, enjektör ve dpf egr sorunlarıyla kapını çalıyor. Öyle sürekli otobana çıkayım gazlayım motoruda temizleyim olmuyor. Dizel çok kirli bi yakıt ve malesef şehir içinde kesinlikle affetmiyor. Ayrıca kurum yapan bölgeyi basarak yakamazsınız çünkü araçla bastığınızda egzoz sıcaklığı asla 600 derece ve üstüne çıkaramazsınız (hava vuruyor). Sürekli 3000-4000 devir ve alçak hızlarda kaç kmlerce sürmeniz gerekir o sıcaklığa ulaşmak için ki onu yapmak zaten motora bi risk. Bulgura giderken evdeki pirinçten olmak

Yurtdışında bi video vardı hatta araç dizel değildi ama.

Benzinli
Golf8 R
Alındığı günden bu güne hep yakıt katkısı + kaliteli yakıt kullanmış
Sürekli devir sportif kullanmış
15.000 km sonra emme manifoldunun klapelerini ve motor içini açıyolar yine de bir miktarda kurum var. Türkiye ve dizeli birleştirince bu tablonun 3-4 katı olay çıkar

Ben dizel araba tavsiye etmiyorum. Dizelde tek ölümsüz olan 1.5dci 109 beygirlik olan fluencelarda falan kullanılan motor. O hakkaten hiçbişeye bana mısın demez ama konu a3 a4 :)

Arka havalandırma yok
Şoför koltuğu o kmye göre fazla haşat olmuş km düşürülme ihtimali yüksek
S4 panjur
Araba pıstırılmış
Tek bölge klima
Sigara paketide multimedyanın önünde

Alınmaz. Bu araba çakal ellerde kullanılmış bariz belli

Uzman degilim. Bence en buyuk atlanan konu dizel arac torklu, uzun kullanim ve yuk icin tasarlanmis motor. Sehir ici dusununce bana mantikli gelmiyor. Ozellikle binek arac icin.

6 senedir dizel kullanıyorum ben dizel araba bi daha almam elimde param maddiyatım olsa. Benzin benzin benzin. Hybrid falanda değil elektrikli hiç değil dümdüz turbo benzinli alınır geçilir

Ha şu olur 3 litre ve üstü 6 silindirli bi dizel denk gelir o zaman biraz kendimi kandırabilirim 😃

• Beğen
Reaksiyonlar: rker
Geri