Öneri Pasaport Kayıtlı mı Yoksa Yurt Dışı mı?

Mustafa Zahid

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
2,454
Bütçe
45000
Selamlar. Elimde 14 Pro 256GB var ve pili %76 olduğu için yavaştan acaba bataryayı orijinaliyle değiştirsem mi diye düşünmeye başladım. Servis fiyatı 5.000₺. Bu parayı buna vermek yerine kendi telefonumu satıp üstüne 5.000₺ koyup aynı serinin Pro Max'ine mi geçsem diye düşündüm. İlanlardakilerin pil yüzdeleri %85 civarı ve gerçekten de yaptığım hesaba uyuyor ancak şöyle bir sıkıntı var: Hepsi pasaport kayıtlı ve 3 yılı doldurmuş cihazlar.

Şimdi size sorularım şunlar:
1)Pasaport kayıtlı olup 3 yılı geçirmiş cihazlara güvenmeli miyim?
2) Direkt olarak sadece elimdeki telefonu satıp yurt dışı 16 Pro Max'e mi geçsem?
3) Kendime "otur oturduğun yerde" diyip bataryayı değiştirip devam mı etsem?

Açıkçası uzun bir süredir yurt dışı 16 Pro Max alıp büyük batarya ve büyük ekranın konforuna erişmek istiyorum, o sebeple de elimdeki Pro'yu satıp Pro Max mi alsam diye bir düşünce oluştu. Abim yurt dışı cihazı kullanan birisi ve pişman değil, peki kullananız varsa siz önerir misiniz?

15 pro max kullanıyorum bende , ilk simi 10 gün önce kapandı şuan çift telefon kullanıyorum ikinci sime henüz geçmedim son 4 ay geçip 12 ay aralıksız kullanmak için , çift telefon kullanma kısmı bile beni yormuyor insanlar niye öyle düşünüyor bilmiyorum , 16 pro max konusunda da ben bile 15 pro maxten ekranı çok az büyüyo diye geçmek istiyorum açıkçası 88 pil sağlıklı telefonum wifi ile 7 7,5 saat ekran süresini çok rahat veriyor her anlamda yetiyor ama milimetrik ekran büyümesi ve çerçeve küçülmesi 16 ve 17 de çok şık duruyor .
Pasaport kayıtlı cihazların türkiyede yetkili servis desteği yok yurtdışından farkı süre sorunu olmaması fakat orijinal pil bulmanız imkansız neredeyse o yüzden 85 pil sağlıklı 14 pro max alsanızda 1 sene sonra yine batarya ihtiyacınız olacaktır diye düşünüyorum

15 pro max kullanıyorum bende , ilk simi 10 gün önce kapandı şuan çift telefon kullanıyorum ikinci sime henüz geçmedim son 4 ay geçip 12 ay aralıksız kullanmak için , çift telefon kullanma kısmı bile beni yormuyor insanlar niye öyle düşünüyor bilmiyorum , 16 pro max konusunda da ben bile 15 pro maxten ekranı çok az büyüyo diye geçmek istiyorum açıkçası 88 pil sağlıklı telefonum wifi ile 7 7,5 saat ekran süresini çok rahat veriyor her anlamda yetiyor ama milimetrik ekran büyümesi ve çerçeve küçülmesi 16 ve 17 de çok şık duruyor .
Pasaport kayıtlı cihazların türkiyede yetkili servis desteği yok yurtdışından farkı süre sorunu olmaması fakat orijinal pil bulmanız imkansız neredeyse o yüzden 85 pil sağlıklı 14 pro max alsanızda 1 sene sonra yine batarya ihtiyacınız olacaktır diye düşünüyorum
İkinci telefon olarak ne kullanıyorsun? Onun şarjı yetiyor mu? Çevrende hiç bu SIM kartı takılarak kullanılan ufak modem gibi şeyler kullanan insanlar gördün mü, kullanılabilir mi?

Batarya muhabbetini şu anki telefonumda kalırsam diye düşündüm. Yani Troy'dan değiştireceğim için parça bulmasında sıkıntı yok ama dediğin gibi pasaport kayıtlı bir cihaza geçersem bu sefer Troy gibi yetkili yerler bana destek sunmayacak. Pasaport kayıtlı cihaz sahiplerinin kayıt iptali yapma yetkisinden ötürü cihazımın kayıt dışı kalmasından da tırsıyorum biraz. 2 yıl önce yurt dışı cihaz kullanmak risk işi hiç değmez demiştim ama keşke de geçseydim diyorum hala. Türkiye kayıtlı telefonu bırakıp yurt dışı 16 Pro Max'e geçmeye değer midir sence? Şu an alırsam 15 ay full açık olacak.

İkinci telefon olarak ne kullanıyorsun? Onun şarjı yetiyor mu? Çevrende hiç bu SIM kartı takılarak kullanılan ufak modem gibi şeyler kullanan insanlar gördün mü, kullanılabilir mi?

Batarya muhabbetini şu anki telefonumda kalırsam diye düşündüm. Yani Troy'dan değiştireceğim için parça bulmasında sıkıntı yok ama dediğin gibi pasaport kayıtlı bir cihaza geçersem bu sefer Troy gibi yetkili yerler bana destek sunmayacak. Pasaport kayıtlı cihaz sahiplerinin kayıt iptali yapma yetkisinden ötürü cihazımın kayıt dışı kalmasından da tırsıyorum biraz. 2 yıl önce yurt dışı cihaz kullanmak risk işi hiç değmez demiştim ama keşke de geçseydim diyorum hala. Türkiye kayıtlı telefonu bırakıp yurt dışı 16 Pro Max'e geçmeye değer midir sence?
eski mi 11t telefonum var ilk sahibiyim sadece internet açmak için ve aramalar için kullanıyorum o yüzden yetiyor , ufak modem gibi cihazları kullanırsan operatör araması yapamazsın volte ile arama son 1.5 yıldır yanlış değilsem yurtdışı telefonlarda kapalı (sim kart süresi açıkken tabii ki volte kullanılabiliyor süresi doluğunda volte ile idare ederim diye düşündüysen açıklamak istedim) sadece whatsapp üzerinden arama yapabilirsin o yüzden telefon kapandığı zaman , 14 pro ile 16 pro max arasında günlük kullanıcı için ekran boyutu dışında çok bir fark göreceğini düşünmüyorum ama ben olsam elimdeki telefon iyi bir para ederken çıkartırdım ve temiz 95 93 pil sağlıklı 16 pro maxi alıp 2,3 yıl çok rahat kullanırdım
6 aydan fazla süresi olan bir cihaz bulursanda yedek cihaz almanı uzun süre ertelersin 2027 nin 9. ayına kadar kullanabiliyorsun zaten
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

süre düzenlemesi 4+4 aydan 3+3 aya düşer 2+2 aya düşer gibi ihtimaller ülkemizde her zaman söz konusu böyle bir durumda ciddi değer kaybeder yurtdışı telefonlar bunun dışında bir riski olmadığını düşünüyorum göze almak tamamen senin tercihin tabii ki

Selamlar. Elimde 14 Pro 256GB var ve pili %76 olduğu için yavaştan acaba bataryayı orijinaliyle değiştirsem mi diye düşünmeye başladım. Servis fiyatı 5.000₺. Bu parayı buna vermek yerine kendi telefonumu satıp üstüne 5.000₺ koyup aynı serinin Pro Max'ine mi geçsem diye düşündüm. İlanlardakilerin pil yüzdeleri %85 civarı ve gerçekten de yaptığım hesaba uyuyor ancak şöyle bir sıkıntı var: Hepsi pasaport kayıtlı ve 3 yılı doldurmuş cihazlar.

Şimdi size sorularım şunlar:
1)Pasaport kayıtlı olup 3 yılı geçirmiş cihazlara güvenmeli miyim?
2) Direkt olarak sadece elimdeki telefonu satıp yurt dışı 16 Pro Max'e mi geçsem?
3) Kendime "otur oturduğun yerde" diyip bataryayı değiştirip devam mı etsem?

Açıkçası uzun bir süredir yurt dışı 16 Pro Max alıp büyük batarya ve büyük ekranın konforuna erişmek istiyorum, o sebeple de elimdeki Pro'yu satıp Pro Max mi alsam diye bir düşünce oluştu. Abim yurt dışı cihazı kullanan birisi ve pişman değil, peki kullananız varsa siz önerir misiniz?
3 yılı dolan pasaport kayıtlı cihazın TR cihazından farkı yok, sadece Apple servisi arıza durumunda veya pil değişimi vs istediğinde bu farklı ülkenin cihazı bunun parçası bizde yok diyerek destek vermeyebilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,217,175
Üyeler
197,146
Son üye
Bimurhan
Geri